phishing

Proje Kız İmam Hatip Yurtdışından gelen öğrencilere ev sahipliği yaptı

Proje Kız İmam Hatip Yurtdışından gelen öğrencilere ev sahipliği yaptı

Proje Kız İmam Hatip Yurtdışından gelen öğrencilere ev sahipliği yaptı
10 Mayıs 2018 - 02:29

23-28 Nisan Tarihleri arasında “A HEALTHY LIFESTYLE FOR YOUNGSTERS” projesi kapsamında Romanya, Makedonya ve Litvanya ve Türkiye’den 60 kişinin katıldığı proje Afyonkarahisar’da başarı ile gerçekleşti.

 

Erasmus Plus programı tarafından fonlanan 2017-2-TR01-KA105-047516 referans numaralı Afyonkarahisar Kız Anadolu İmam Hatip Lisesi Fen ve Sosyal Bilimler Proje Okulu koordinatörlüğünde “A HEALTHY LIFESTYLE FOR YOUNGSTERS (GENÇLİK İÇİN SAĞLIKLI YAŞAM)” Gençlik Hareketliliği projesi 23-28 Nisan’da Afyonkarahisar’da başarı ile gerçekleşti. Okulumuzun ev sahipliği yaptığı projede proje ortaklarımız Romanya’dan Municipality of Alba İulia, Makedaonya’dan Center for Education and Development ve Litvanya’dan Unique Projects kurumlarından 14-18 yaş arası gençler ve grup liderleri katıldı. Proje kapsamında gençlerimiz sağlıklı yaşamı desteklemek, sağlıklı yaşam konusuna dikkat çekerek yerel-ulusal ve uluslararası düzeyde sosyal farkındalık oluşturmak için proje sürecimizin bir çıktısı olarak "A Healthy Lifestyle" adlı proje kamu spotu ve proje bloğunu oluşturdu.

 

Projemiz kapsamında

 

1.Avrupanın farklı ülkelerindeki gençlerin bir araya gelmesine imkan sağlanarak, onlara sağlıksız davranışlarını değiştirebilme ve hayat kalitelerini artırmak için fiziksel aktivitelerin önemi ve sağlıklı beslenmeyi anlamak ve de sağlıklı yaşamı desteklemek için fırsatlar sunuldu,

 

2.Günümüzün en büyük problemlerinden olan obezite ve sağlıksız beslenme sorunlarına gençlerin dikkatlerini çekmek, gençlerimizin bilgi düzeyini arttırmak, yeterli ve dengeli beslenmeyi, egzersizi hayatımızın bir parçası yapmak için gençleri motive edildi.

 

 

3.Sağlıklı yaşamın iyi bir beslenme ve fiziksel egzersizlerin sonucu olduğunu vurgulamak ve sağlıklı ve bilinçli beslenme alışkanlığı elde etmek ve spora teşvik etmek için çeşitli aktiviteler yapıldı.

 

4.Farklı ülkelerde aynı sorunu yaşayan gençleri bir araya gelerek, kültürler arası diyalog ve kültürler arası yeterlilikler desteklendi.

 

Proje boyunca,

 

Günlük spor aktiviteleri ve voleybol, tenis, basketbol, badminton maçlarının düzenlendi

 

Sağlıklı yaşam hakkında anket ve röportajların” yapıldı

 

Sağlıksız beslenme ve nedenleri hakkında ülkelerinin sunumlarını hazırladı

 

Yaşadığımız ülke ve şehirlerde bilinçsiz beslenme ve obezite ile ilgi sorunlar -genel durum, bu sorunun çözümü için yapılan çalışmalar ve Sağlıksız yaşam çözümleri hakkında workshop” çalışmaları yapıldı

 

Günlük icebreaking-indoor-outdoor “ aktiviteleri yapıldı

 

Kültürel değerlerin, yöresel müziklerin ve yiyeceklerin tanıtıldığı “kültür Gecesi yapıldı

 

“Sağlıklı yaşam” temalı T-shirt dizayn boyama çalışmaları yapıldı.

 

“Sağlıklı Yaşam için Tarifler yemek kitabının oluşturuldu ve her ülkenin kahvaltı-öğle-akşam yemeği tarifleri için uygulamalı atölye çalışması yapıldı.

 

Afyon’nun tarihi ve turistik yerleri gezildi.

 

Yerel otoriteler ziyaret edilerek projemiz hakkında bilgi verildi.

 

Sandıklı Akdağ Milli Parkı’nda piknik yapılarak geleneksel oyunlarımız oynatıldı.

 

Yaren Kültür Gecesi etkinliği ile kültürel aktiviteler gerçekleştirildi.

 

Proje veda gecemizde, proje değerlendirme aktiviteleri yapıldı ve katılımcılarımız proje değerlendirme raporlarını yazdı. Ayrıca, gençlerimizin akran eğitimi yoluyla öğrenme deneyimlerini zenginleştiren projemizde, kazanılan bilgi ve becerilerin somut hale dönüştüren “Youthpass” sertifikaları Okul Müdürümüz Sayın Mustafa Akça tarafından proje katılımcılarına verildi.

 

Okulumuz adına çok verimli bir proje olduğunu belirten Okul Müdürümüz Sayın Mustafa Akça “4 farklı ülkeden,farklı din,dil,ırk ve kültürden katılımcılarla projenin hazırlık aşamasından-sürdürülebilirlik aşmasına kadar birlikte çalıştığımız bu süreçte, katılımcılarımızın çalışmalarında Avrupa boyutu dil yeterlilikleri, kültürel farkındalık arttı, diğer kültürlere karşı ön yargılar kırıldı ,anlayış ve hoşgörü kavramı gelişti. Farklı toplumsal ve kültürel ortamlarda dil yoluyla uygun şekilde etkileşime geçme yeteneğini gelişti. Yabancı dilde iletişim, müzakere, kültürlerarası anlayış ve uzlaşma gibi beceriler de gelişti “ diyerek bütün katılımcılara teşekkür etti.

YORUMLAR

  • 0 Yorum