phishing

Öztürk : “Kanserden değil, geç kalmaktan kork”

Öztürk : “Kanserden değil, geç kalmaktan kork”

Öztürk : “Kanserden değil, geç kalmaktan kork”
07 Şubat 2018 - 12:05

Gün FM’de yayınlanan Gündem programına Park Hayat Hastanesi Onkoloji Uzmanı Doç. Dr. Mustafa Öztürk konuk olarak katıldı. Gün FM Genel Yayın Yönetmeni Faruk Bangir’in sunduğu yayında konuşan Öztürk kanser hastalığıyla ilgili değerlendirmelerde bulundu.

Son zamanlarda iyice yaygınlaşan obezitenin birçok kanser türünü arttırdığına dair bilimsel veriler olduğunu söyleyen Park Hayat Hastanesi Onkoloji Uzmanı Doç. Dr. Mustafa Öztürk, “Sağlıklı beslenme insan hayatının olmazsa olmazıdır. Örneğin Akdeniz havzasında yaşayanlara baktığımızda burada meme kanserinin görülme sıklığının diğer yerlere göre daha az olduğu söylenebilir. Amerika ve İskandinav ülkeleri gibi ülkelerde ise obezite daha yaygın olduğundan meme kanseri görülme sıklığının daha yüksek olduğunu görmekteyiz. Bu tamamen obeziteyle ilgili bir durumdur. Kanserin görülmesi beslenme biçimiyle alakalıdır. Doğal ve organik beslenen ve ideal kilosunda olan kişilerde kanser daha az görülür. Bu nedenle sağlıklı beslenmeyi hayatımıza uygulamalıyız” diye konuştu.

“Erken teşhis çok önemli”

Kanserin erken teşhisle tamamen geçebileceğine vurgu yapan Park Hayat Hastanesi Onkoloji Uzmanı Doç. Dr. Mustafa Öztürk, “Erken teşhis konulması çok hayatidir. Erken teşhis konulmayıp ileri evrede yakalanan bazı kanserlerde de yine düzeltmeler sağlanabilir. Ancak tüm kanserler düşünüldüğünde erken teşhisin çok önemli olduğunun altını çizmek istiyorum. Kanserle ilgili tarama ve testler ihmal edilmemelidir” şeklinde değerlendirmede bulundu.

Park Hayat Hastanesi’nde Onkoloji Kliniği’nde kemoterapi işleminin gerçekleştirildiğini belirten Onkoloji Uzmanı Doç. Dr. Mustafa Öztürk kanserden değil, geç kalmaktan korkmanın gerektiğini söyledi.

YORUMLAR

  • 0 Yorum