phishing

Özkaya : OHAL anayasal bir kurumdur

Özkaya : OHAL anayasal bir kurumdur

Özkaya : OHAL anayasal bir kurumdur
12 Ocak 2018 - 09:40

AK Parti Afyonkarahisar Milletvekili Ali Özkaya, OHAL'in anayasal bir kurum olduğunu belirterek, "Hiçbir vicdan sahibi insan 15 Temmuz ve sonrasındaki sürecin olağan bir yöntem ile bitirilmesini, tasfiye edilmesini düşünemez." dedi.

Genel Kurulda, MHP'nin, Türkiye'nin ihracatında önemli bir yeri olan Dahilde İşleme Rejimi'ne ilişkin sorunlar, HDP'nin, yürütme tarafından çıkarılar KHK'ların OHAL ile ilişkisi ve CHP'nin KHK ile yapılan taşeron düzenlemesi konularına ilişkin araştırma önergelerinin gündeme alınıp alınmamasına ilişkin grup önerileri görüşüldü.

"Türkiye anayasasız hale getirildi"

Partisinin grup önerisi üzerine konuşan HDP Adana Milletvekili Meral Danış Beştaş, OHAL'in, bir anayasal kurum olduğunu ancak şu anda Türkiye'yi anayasasız bir hale getirdiğini iddia etti.

KHK'lar ile de hayatın her alanında düzenlemeler yapıldığını anlatan Beştaş, bunlara karşı yargı yolunun da kapatıldığını savundu.

CHP Ankara Milletvekili Murat Emir, OHAL kapsamındaki KHK'ların mutlaka Mecliste görüşülmesi gerektiğine dikkati çekerek, anayasaya aykırı davranıldığını öne sürdü.

AK Parti Afyonkarahisar Milletvekili Ali Özkaya, OHAL'in anayasal bir kurum olduğunu anımsatarak, "Hiçbir vicdan sahibi insan 15 Temmuz ve sonrasındaki sürecin olağan bir yöntem ile bitirilmesini, tasfiye edilmesini düşünemez." ifadesini kullandı.

YORUMLAR

  • 0 Yorum