phishing

Otizm Eylem Planı’nın ilimizdeki uygulamaları konuşuldu

Otizm Eylem Planı’nın ilimizdeki uygulamaları konuşuldu

Otizm Eylem Planı’nın ilimizdeki uygulamaları konuşuldu
07 Şubat 2018 - 12:04

Gün FM’de yayınlanan Gündem programına Aile ve Sosyal Politikalar İl Müdürü Zekai İnan ve Afyonkarahisar Otistik Çocuklar Sosyal Yardımlaşma ve Dayanışma Derneği Başkanı Fatma Kilci Kavas konuk olarak katıldı. Programda Aile ve Sosyal Politikalar Bakanlığı tarafından çıkarılan Otizm Eylem Planı’nın ilimizdeki uygulamaları konuşuldu.

Otizm Eylem Planı’nın 2016-2019 yıllarını kapsadığını belirten Aile ve Sosyal Politikalar İl Müdürü Zekai İnan, “Altı ayda bir toplantılarını yapmaktayız. Sekreteryalığı İl Müdürlüğümüz tarafından yürütülen ilk toplantı 2017 yılı Haziran ayında, ikinci toplantı ise 2017 yılı Aralık ayında paydaş kurumlar ile birlikte gerçekleştirilmiştir. Bu paydaş kurumlar Sağlık Bakanlığı, Milli Eğitim Bakanlığı, Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanlığı, Kalkınma Bakanlığı, YÖK Başkanlığı il temsilcileri ve otizm olan bireylere yönelik hizmetleri kapsayan sivil toplum kuruluşlarından oluşmaktadır” diye konuştu.

“Engelsiz Yaşam Merkezi Nisan ayında faaliyete girecek”

Maddi imkansızlıkları olan otizmli bireylere talep etmeleri halinde Aile ve Sosyal Politikalar İl Müdürlüğü tarafından sosyo-ekonomik destek verildiğini söyleyen İnan, “Ayrıca Bakanlığımızın gündüzlü, yatılı, resmi ve özel bakım merkezlerinde engellilere hizmet verilmektedir. İl Müdürlüğümüz tarafından yüzde 40 oranına sahip vatandaşlara yönelik Engelli Kimlik Kartı çıkarılmaktadır. Engelli Evde Bakım hizmeti kapsamında Engelli Sağlık Kurulu Raporu’nda yüzde 50 ağır engelli evet ibaresi bulunan herhangi bir engel grubuna sahip olan ve 967.27 TL muhtaçlık sınırına sahip olan vatandaşlarımıza yönelik engellinin bakımını üstlenen kişiye net 1085.50 TL bakım ücreti verilmektedir. 19 yaş ve üzeri erkek zihinsel engellilere yönelik hizmete girecek olan Engelsiz Yaşam Merkezi Nisan ayında faaliyete girecektir” şeklinde değerlendirmede bulundu.

“Derneğimizde birçok eğitim çalışması yapıyoruz”

Programda konuşan Otizm Federasyonu Başkan Yardımcısı ve Afyonkarahisar Otistik Çocuklar Sosyal Yardımlaşma ve Dayanışma Derneği Başkanı Fatma Kilci Kavas derneklerinin 2010 yılında kurulduğunu belirterek, “Amacımız otizm konusunda toplumda farkındalık oluşturmaktır. Bizler sadece belirli günlerde değil yılın her günü otizmle ilgili çalışmalar yapıyor ve otizm konusunda toplumda bilincin oluşmasını amaçlıyoruz. Otizmli çocuklarımızın eğitimlerini alabilmeleri konusu son derece önemli. Derneğimizde birçok eğitim çalışması yapıyoruz. Yanımızda olan tüm idarecilerimize ve vatandaşlarımıza teşekkür ediyorum. Otizm konusunda daha fazla gelişme bekliyoruz” dedi.

Yayın sonrası Gün FM Yönetim Kurulu Başkanı Fadime Akar ile görüşen İnan ve Kavas yayın dolayısıyla Akar’a teşekkür ettiler. Akar ise otizmin sürekli gündemde tutulması gerektiğini belirterek İnan ve Kavas’a başarılar diledi.

Aile ve Sosyal Politikalar İl Müdürü Zekai İnan Gün FM Anı Defterine de görüşlerini yazarak imzaladı.

YORUMLAR

  • 0 Yorum