phishing

Okyar’ ın 114 Koroda 35 Farklı Eseri Seslendirildi

Okyar’ ın 114 Koroda 35 Farklı Eseri Seslendirildi

Okyar’ ın 114 Koroda 35 Farklı Eseri Seslendirildi
20 Mart 2018 - 00:29

Afyonkarahisar Kültür ve Sanat Derneği Başkanı Rüştü OKYAR’ ın 2017-2018 sonbahar, kış ve bahar döneminde, ülke genelinde bulunan ve sayısı binlerle ifade edilen Türk Sanat Müziği Korolarının 114 ünde 35 farklı eseri seslendirildi. Başta İstanbul olmak üzere, Ankara, İzmir, Samsun, Antalya, Bolu, Bursa, Bandırma, Konya, Trabzon, Amasya, Gaziantep, Eskişehir, Kuşadası, Nazilli, Afyonkarahisar gibi daha birçok il ve ilçede, güftelerini Rüştü Okyar’ ın yazdığı ve çeşitli bestekârlar tarafından bestelenen eserleri büyük bir ustalıkla seslendirildi.

En Çok Seslendirilen Eseri “Bu Şarkı Hiç Bitmesin”

Rüştü OKYAR’ ın güftesini yazdığı ve TRT İstanbul Televizyonu ve Radyosu sanatçısı Ahmet Kadri RİZELİ tarafından Kürdi makamında ve tango formunda bestelenen “Bu Şarkı Hiç Bitmesin” isimli eseri bu sezon ülkemizin değişik illerinde bulunan 107 farklı koroda seslendirilerek alanında ulaşılması güç bir rekorun sahibi oldu. Bilindiği üzere bu eserden ilham alınarak yazılan senaryoda tamamlanmış olup, filmin cast çalışmalarına (oyuncu seçmelerine) başlanmış bulunmaktadır.

Okyar Bu Sezonda Toplam 11 Ödül Aldı

Ülkemizin önde gelen ve aranılan güfte yazarlarından biri olan, başarılarıyla bizimde gurur duyduğumuz, Rüştü OKYAR bu sezon konuk güftekâr olarak katıldığı ve 11 farklı ilde verilen konser programlarında çeşitli ödüllerin de sahibi oldu. Hemşerimiz Okyar’ a her gittiği yerde ilginin yoğun olduğu gözlenirken, bestelenen eserleri ise büyük bir beğeni kazandı. Önümüzdeki sezon içinde şimdiden farklı korolardan davet alan Okyar’ ı yoğun bir sezon bekliyor.

Başarısının Sırrı

Afyonkarahisar Kültür ve Sanat Derneği Başkanı Rüştü Okyar’ ın ülke genelinde elde ettiği bu başarısının sırrını şöyle açıkladı; “Öncelikle ben şair değil, söz yazarıyım. Hiçbir zaman şair olduğumu iddia etmedim etmem de. Konuya buradan bakacak olursak, Türk Sanat Müziği formunda bestelenecek sözlerin belirli bir kurala göre yazılması gerekir. Her yazılan söz beste olmaz. Bunun inceliklerini bıkmadan, usanmadan ve sabırla iyi öğrenmek gerekir.

Ben bu söz yazarlığına birçok üstadımdan dersler alarak başladım. Başlarda birçok eksiğim vardı, lakin önce ustalarıma saygı duymayı, onların önerilerini dikkate almayı ve samimi olmayı öğrendim. Zamanla eksikliklerim en aza indirmeyi başardım. Hala bilmediğim ve öğrenmem gereken birçok konunun, tarafımda eksik olduğunu biliyorum. Bu eksikliklerimi de en kısa sürede gidereceğim inşallah. Hiçbir zaman ben oldum demedim, demeyeceğim de. Oldum diyen, zaten dediği anda ölmüştür. Allah beni kibirden uzak tutsun inşallah.  Uzatmadan son olarak şunu da belirteyim. Öğrenmenin yaşı yok, başarı istemekten geçer, başaracağım demekten geçer. Başkalarının başarısını kıskanmaktan değil, onları alkışlamaktan geçer. Ben bunu başardım. Belirli bir çizgide ilerlemeye de ömür var olduğu müddetçe devam edeceğim. Başarım benim değil, memleketim Afyonkarahisar’ ındır.

YORUMLAR

  • 0 Yorum