phishing

"Okul Geçidi Görevlisi" projesi

"Okul Geçidi Görevlisi" projesi

"Okul Geçidi Görevlisi" projesi
24 Kasım 2017 - 16:08

"Okul Geçidi Görevlisi" projesi

 

 

Afyonkarahisar Emniyet Müdürlüğü ile İl Milli Eğitim Müdürlüğü'nün "Okul Geçidi Görevlisi" projesi kapsamında ortaklaşa eğitim düzenlendi.

Kadınana İmam Hatip Ortaokulunda düzenlenen sertifika törenine, Afyonkarahisar Vali Yardımcısı Erhan Günay, İl Milli Eğitim Müdür Yardımcısı Fatih Akçil, Trafik Denetleme Şube Müdürü Ahmet Özer, öğretmenler, öğrenciler ve veliler katıldı.

Sertifika töreninin açılış konuşmasını yapan Afyonkarahisar Trafik Denetleme Şube Müdürü Ahmet Özer, günümüzde çok sayıda can kaybına ve yaralanmalara neden olan trafik kazalarının olduğunu ve bunların önlenmesi için toplumun tüm kesimine görevler düştüğünü söyledi.

Özer, trafik kazalarında maddi ve manevi olarak en çok etkilenip zarar görenlerin çocuklar olduğuna dikkati çekerek, şunları kaydetti:

"Okul çevrelerinde güvenli bir trafik ortamı sağlamak amacıyla yürütmüş olduğumuz hizmetlerimizde veli, öğretmen ve öğrencilerimizin de desteğini almak amacıyla ilgili yönetmelik gereği İl Milli Eğitim Müdürlüğümüzle ortaklaşa okul geçidi görevlisi projesi düzenledik.

Trafik Denetleme Şube Müdürlüğünde personelimiz tarafından okul geçidi görevlisi olmak isteyen öğretmen ve 11 yaşından büyük öğrencilere trafik kuralları, trafik işaretleri, okul geçidi görevlilerinin trafiği nasıl durdurmaları gerektiği, öğrencilerin karşıdan karşıya nasıl güvenli bir şekilde geçebileceği teorik ve uygulamalı olarak anlatıldı."

Özer, verilen eğitimlerin sonucunda Afyonkarahisar'da çeşitli okullardan 35 öğrenci ile 2 velinin gönüllü okul geçidi görevlisi olmaya hak kazandığını kaydetti.

Konuşmanın sonunda Afyonkarahisar’da okul geçidi görevlisi olmaya hak kazanan 37 öğrenci ve öğretmene sertifikaları verildi.(AA)

YORUMLAR

  • 0 Yorum