phishing

Öğretmenlere yönelen saldırıları kınıyoruz!

Öğretmenlere yönelen saldırıları kınıyoruz!

 Öğretmenlere yönelen saldırıları kınıyoruz!
19 Haziran 2017 - 18:34

 

Öğretmenlere yönelen

 saldırıları kınıyoruz!

 

Eğitim-İş Sendikası Afyonkarahisar Şubesi, keserek öğretmen Necmettin Yılmaz’ın Tunceli’de Terör örgütü PKK tarafından kaçırılmasına sert tepki gösterdi

 

KURTULUŞ-Birleşik Kamu-İş Konfederasyonu'na bağlı Eğitim ve Bilim İşgörenleri Sendikası (Eğitim-İş) Afyonkarahisar Şubesi il yönetim kurulu, Terör örgütü PKK’nın 18 Haziran günü saat 17.00 sularında Tunceli-Erzincan karayolunu 46’ıncı kilometresinde yolu keserek öğretmen Necmettin Yılmaz’ın kaçırılmasına sert tepki gösterdi. “Öğretmenlerin terörün hedefi olması kabul edilemez” başlığıyla yayınlanan bildiride, şu görüşlere yer verildi:

“PKK terör örgütü yeniden öğretmenlerimize saldırmaya ve ülkemizin her tarafında büyük bir özveriyle görev yapmaya çalışan öğretmenlerimizi hedef almaya başladı. Öğretmenlerimize yönelen bu saldırıları şiddetle kınıyoruz.

Öğretmenlerimizin kaçırılması sıradan olaylar değildir. Terör örgütü bu yolla bölgede korku salmaya ve eğitim-öğretimi kesintiye uğratmayı amaçlamakta; böylece bölgedeki hâkimiyetini kurmak ve güçlendirmek istemektedir.

ONLARIN TERÖRÜN HEDEFİ OLMASI ASLA KABUL EDİLEMEZ

Ama asıl üzücü olan siyasal iktidarın bu terör olayları karşısındaki teslimiyetçi tavrıdır. Milli Eğitim Bakanlığı, öğretmenlerin can güvenliği olmayan koşullarda görev yapmasına, öğretmenlerin kaçırılmasına ses çıkarmamaktadır. Kendi sorumluluklarında olan personele karşı bu kadar ilgisiz bir bakanlık düşünülemez. Ülkemizin her tarafında, eğitimin ışığı ve aydınlığını taşıyan öğretmenlerimizin korunması, devletin başlıca görevi olmalıdır. Onların terörün hedefi olması asla kabul edilemez.

AKP iktidarı süresince, Doğu ve Güneydoğu illerinde terör örgütü PKK tarafından çok sayıda öğretmen kaçırılmıştır. Bu olaylardan en vahimi Diyarbakır Hazro’da devletin öğretmeninin, PKK terör örgütü tarafından devletin lojmanından kaçırılması olmuş; ancak belli ki bu olaylar bile AKP’ye ders olmamıştır.

AKP’nin bu teslimiyetçi ve suskun tavrını kabul etmiyoruz!

Kaçırılan öğretmenimizin bir an önce kurtarılarak sağ salim ailesinin yanına dönmesini ve öğretmenlerimizin güvenliği için her hürlü önlemin alınmasını bekliyoruz.”

YORUMLAR

  • 0 Yorum