phishing

Öğrenciler hem okuyacak hem kazanacak

Öğrenciler hem okuyacak hem kazanacak

Öğrenciler hem okuyacak hem kazanacak
03 Aralık 2016 - 16:15 - Güncelleme: 03 Aralık 2016 - 16:18

Öğrenciler hem okuyacak hem kazanacak

 

erkeze bağlı ortaokul ve lise öğrencilerine okuma alışkanlığı kazandırma ve kitap okumaya olan ilgisini arttırmak amacıyla 10 bin kitap seti dağıtıldı. Kitapları okuyan öğrenciler hediye kazanma şansı yakalayacak.  Kitaplar okul müdürlerine teslim edildi

 

 

Afyonkarahisar Belediyesi, Afyonkarahisar İl Milli Eğitim Müdürlüğü ve Eğitim Bir-Sen Afyonkarahisar 1 Nolu Şube tarafından merkez ve merkeze bağlı ortaokul ve lise öğrencilerine okuma alışkanlığı kazandırma ve kitap okumaya olan ilgisini arttırmaya yönelik başlatılan ‘Kitap Okuma Yarışması öncesi okunacak kitaplar okul müdürlerine teslim edildi.

Proje kapsamında 10 bin kitap seti merkez ve merkeze bağlı yerleşim birimlerindeki okullara dağıtılacak.

Kitapları okuyan ortaokul ve lise öğrencileri, okudukları kitaplar üzerinden girecekleri yarışmada  birincilere Bisiklet + Notebook ikinci ve üçüncülere bisiklet + tablet bilgisayar kazanma şansı yakalayacak. Yarışmada ilk 40’a giren 120 öğrenciye ise bisiklet hediye edilecek. Yarışmaya başvuruda bulunmak isteyenler 7 Nisan 2017 tarihine kadar http://afyon1.eğitimbirsen.org.tr adresindeki bireysel öğrenci başvuru linkinden yapılabilecek.

 

YARIŞMA 6 MAYIS 2017 TARİHİNDE GERÇEKLEŞTİRİLECEK.

Üç kategori üzerinden yapılacak yarışma için kitaplar ayrı ayrı belirlenirken, ortaokullarda 5. ve 6. Sınıflar için ayrı, 7.ve 8. Sınıflar için ayrı olmak üzere iki kategori belirlendi. 5. ve 6. Sınıflar, kendi kategorisinde 7. ve 8. Sınıflar kendi kategorisinde belirlenen tüm kitapları okuyacaklar. Sınav soruları  okudukları bu kitaplardan oluşacak. Liselerde ise 9,10,11 ve 12. Sınıflarda okuyan tüm öğrenciler için ortak bir kategori belirlendi. Liselerde okuyan öğrenciler bu kategori için belirlenen kitapları okuyacaklar ve okudukları bu kitaplardan sınavda sorumlu olacaklar.

 

İDEALİST ÖĞRENCİ KAZANDIRACAĞIZ

Kitap dağıtım törenine Belediye Başkanı Burhanettin Çoban, İl Milli Eğitim Müdürü Metin Yalçın, Eğitim Bir-Sen Afyonkarahisar 1 Nolu Şube Başkanı Abdullah Çelik,  bazı belediye birim müdürleri, sendika üyeleri ve okul müdürleri katıldı. Açılış konuşmasını yapan Eğitim Bir-Sen Afyonkarahisar 1 Nolu Şube Başkanı Abdullah Çelik’in ardından konuşan İl Milli Eğitim Müdürü Metin Yalçın ise projede en kârlı çıkanın Milli Eğitim camiası olarak kendilerinin olduğunu söyledi.

Belediye Başkanı Burhanettin Çoban ise böylesi anlamlı bir projeye destek olmaktan büyük mutluluk duyduklarını ifade etti. Başkan Çoban, Eğitim Bir- Sen Şubesi ve Şube Başkanı Abdullah Çelik’i böylesi bir organizasyona imza attıkları için kutladı.  Öğrencilere 10 bin kitap seti dağıtılacağını açıklayan Başkan Burhanettin Çoban, kitapların niteliği hakkında şunları söyledi: “Öğrencilerimiz bu proje vesilesiyle milliyetçi, muhafazakar yapısıyla ülkemizin fikir hayatına yön veren ve hepimizin hayatında derin etkileri bululan ve bulunacak olan değerli yazarlarımızı tanıma fırsatı bulacaklar. İnşallah bu proje sayesinde çocuklarımızı fikir dünyamıza idealist bir öğrenci kazandıracağız.”●Kurtuluş

YORUMLAR

  • 0 Yorum