phishing

Milletvekilleri Köksal ve Purçu Vali Tutulmaz’a Nezaket Ziyaretinde Bulundu.

Milletvekilleri Köksal ve Purçu Vali Tutulmaz’a Nezaket Ziyaretinde Bulundu.

Milletvekilleri Köksal ve Purçu Vali Tutulmaz’a Nezaket Ziyaretinde Bulundu.
10 Aralık 2018 - 18:52

 

 

Afyonkarahisar Milletvekili Burcu Köksal, İzmir Milletvekili Özcan Purçu ve beraberindekiler Vali Mustafa Tutulmaz'ı makamında ziyaret ederek karşılıklı bilgi alışverişinde bulundular.

 

Milletvekilleri Burcu Köksal, Özcan Purçu ve beraberindekiler sohbetleri sırasında nazik kabullerinden dolayı Vali Tutulmaz’a teşekkür ettiler.

 

Ziyaret sonrası basın mensuplarının sorularını cevaplayan Milletvekilleri Burcu Köksal ve Özcan Purcu ziyaretleri ilgili olarak bilgi verdiler.

 

Ziyaretleri nedeniyle tüm konuklarına teşekkür ederek sözlerine başlayan Vali Mustafa Tutulmaz; “Malumunuz üzere Dinar’da hepimizi üzen bir olayla Hanife teyzemizin hayatını kaybetmesine şahit olduk. Bu müessif olayla ilgili olarak üzülmeyen hiç kimse yoktur. Değil insan ölümü, herhangi bir canlının ölümü bile insanı üzer. Tabii ki Hanife teyzenin ölümü de bizi fazlasıyla üzdü” dedi.

 

Devletimiz gerekli çabaları göstermiştir

Ancak şunu sizlerin huzurunda kamuoyuna ifade etmek isterim ki Devletimiz gerek sosyal hizmet olarak, gerek sosyal yardımlaşma vakfı olarak, gerek Kaymakamlık olarak, gerekse de toplu konuttan kendilerine hisse verilmesi yöntemi ile gerekli çabaları göstermiştir diyerek sözlerine devam eden Vali Tutulmaz, ”Ancak Hanife teyzemiz ve oğlu huzurevi teklifini kabul etmemiştir. Kendisine evde bakım hizmeti teklif edilmiştir, ancak onunla ilgili gerekli şartları yerine getirmemiştir. En son olarak mahalle muhtarının talebi ile konteyner talebi olmuştur. Bu taleple ilgili kaymakamımız gerekli çalışmaları yaparken bu müessif olay meydana gelmiştir” dedi.

 

Ne benim aile terbiyeme, ne meslek anlayışıma, nede insanlık anlayışımla bağdaşmamaktadır

Vali Tutulmaz, ancak burada gerek Valiliğimiz olarak, gerekse şahsım olarak herhangi bir kişiyi ötekileştirmemiz ve farklı bir konuya sokmamız mümkün değildir diyerek sözlerine devam ederken; “Böyle bir olay ne benim aile terbiyemle, ne meslek anlayışımla, ne de insanlık anlayışımla bağdaşmamaktadır. Biz bütün yaratılanları yaratandan dolayı hoş gören bir anlayışa sahibiz. Tüm vatandaşlarımıza herhangi bir ayrım gözetmeden hizmet etme yükümlülüğü içerisindeyiz. Buradaki tüm Roman kardeşlerimize de bu anlayışla bakıyoruz. Gerek Milletvekilimiz Özcan Purçu bey ve Afyonkarahisar Milletvekilimiz Burcu Köksal hanımla beraber buradaki Roman kardeşlerimiz ile ilgili olarak bundan sonra neler yapabiliriz ve topluma daha fazla entegre etmek adına üzerimize ne düşer bununla ilgili bir buçuk iki saatlik bir toplantı yaptık” dedi.

 

Geriye takılıp kaldığımızda geleceği göremeyiz

Konuşulanlarla ilgili olarak geriye takılıp kalmayalım diyerek konuşmasını sürdüren Vali Tutulmaz, ”Geriye takılı kaldığımızda geleceği göremeyiz. Bundan sonra Roman kardeşlerimizi topluma daha fazla entegre etme yönünde neler yapabiliriz bunun üzerinde hep beraber kafa yoralım. Bizim geleceğimiz alt kültürler, dini yapılar, etnik yapılar konusunda hiçbir sorgulama olmadan hep birlikte, bir arada yaşamakla mümkün olur. Bunu gerek tecrübelerimizle, gerekse de dünyada yaşanmışlarla açıkça görüyoruz. Burada bu millet yüzyıllardır bir arada yaşayarak bunu aslında gösteriyor. Bu gerek Roman kardeşlerimizin kendilerini biraz daha topluma entegre etmeleri yönünde sorumluluk almaları yönünde, gerekse de diğer toplum kesimlerini Roman kardeşlerimizi daha fazla kabul edebilecek bir anlayışla olması gerekiyor. Bunu sağlamadan toplumda sadece Romanlar açısından değil bütün alt kültürler, alt etnik yapılar ve benzeri anlamda da bunlar geçerli toplumun tümünü kucaklayacak ve herkes de o toplumun parçası olacak şekilde kendini konumlandırmazsa toplumda huzuru sağlayamayız. Biz herkesi kucaklayan bir anlayışla bunu ele alıyoruz” dedi.

 

Bazen dilden ziyade halle anlaşılır biz Sayın Milletvekilimizle halle anlaştık

Vali Mustafa Tutulmaz, ”Burada müessif bir olay oldu, ama inşallah bu olay daha iyi çözümlenir ve toplumun tümünü aynı şekilde kucaklamamızı sağlayacak şekilde sonuçlanmış olur diye düşünüyorum. Bundan sonra da inşallah hep beraber bunu birlikte kuracağımızı ümit ediyorum. Sayın Milletvekilimizin buraya kadar gelmiş olması çok şey ifade ediyor. Bazen dilden ziyade halle anlaşılır. Biz Sayın Milletvekilimizle halle anlaştık” dedi.

 

Ziyaret karşılıklı vedalaşma ile sona erdi.

YORUMLAR

  • 0 Yorum