phishing

Marsyas Kültür, Sanat ve Müzik Festivali sona erdi

Marsyas Kültür, Sanat ve Müzik Festivali sona erdi

Marsyas Kültür, Sanat ve Müzik Festivali sona erdi
22 Mayıs 2017 - 19:33

Marsyas Kültür, Sanat ve Müzik Festivali sona erdi

 

 

 

Dünyanın ilk müzik yarışmasının yapıldığı Dinar’da bu yıl 8'incisi düzenlenen

Marsyas Uluslararası Kültür, Sanat ve Müzik Festivali sona erdi

 

 

GÖKHAN YILMAZ-Dinar Belediyesi tarafından gerçekleştirilen 18-21 Mayıs 2017 tarihleri arasında düzenlenen 8. Marsyas Kültür, Sanat ve Müzik Festivali kapsamında açık havada yapılması gereken bazı etkinlikler İYAŞ ve Park Ala konferans salonlarına alındı. Festivalin ilk günü açılış programı sonrasında; resim, seramik ve fotoğraf sergileri gezildi. Açılış programı ve konuşmalar İYAŞ konferans salonlarında yapıldı.

AMACIMIZ DİNAR’I TANINMIŞ BİR FESTİVAL KENTİ HALİNE GETİRMEK

Festival Genel Koordinatörü Fakı Can Yürük yaptığı açılış konuşmasında şunları söyledi: “Uluslararası Marsyas Kültür, Sanat ve Müzik Festivalindeki heyecanımız ve tutkumuz festivale ilk başladığımız gün ki gibi devam etmektedir. Festivalin başından beri yegâne amacımız, farklı ve nitelikli bir festival kültürü ile sanat etkinliklerinin Dinar’da yaygınlaşmasına katkıda bulunmak. Dinar’ı tanınmış bir festival kenti haline getirmek. Festival ile Dinar halkı arasında bağ kurmak, sanat yoluyla Dinar’ın sosyo-kültürel ve ekonomik gelişimine katkıda bulunmak olmuştur.”

30’A YAKIN KONSER GERÇEKLEŞTİRİLDİ

Dünyanın ilk müzik festivalinin yapıldığı Dinar’da düzenlenen Marsyas Kültür, Sanat ve Müzik Festivali’nde gerçekleştirilen bir dizi panel ve sempozyumun yanı sıra, fotoğraf, resim, iç mimarlık sergileri açıldı, çocuk tiyatrosu sahnelendi. Festivalin müzik etkinlikleri kapsamında ise Türk sanat müziğinden, klasik müziğe, rock ve pop müziğinden Türk halk müziğine kadar geniş bir yelpazede 30’a yakın konser gerçekleştirildi.

KONSER VEREN SATANÇI VE GRUPLAR

Bu konserlerden bazıları şöyle: Cihat Aşkın ile Ceyhun Güneş ve CAKA konseri, Dinar Belediye Bandosu konseri, Afyon Kocatepe Üniversitesi (AKÜ) Rock Grubu Konseri, Destar Tasavvuf Konseri ve Çetin Akdeniz Konseri. Seven 7 Tayfa Grubu Konseri, Aşıklar Buluşması ve Orhan Hakalmaz, Dinarlı Öğrenciler Flüt Konseri, Zen-Elhan Bayanlar Topluluğu Konseri, Ali Kurtuluş Şaylı Anadolu Rock Konseri, Anadolu’dan Üfleme Sazlar Konseri, Grup Mecaz Konseri, İnanç Menekşe Konseri, Efecan Şengül THM Konseri, Dinarlı Aşık Kul Mercan Konseri. Festivalin kapanış programı Umut Akyürek TSM Solo Konseri ile son buldu.

FESTİVALE VALİ YILDIRIM DA KATILDI

Festivalin ikinci gün programlarına Vali Aziz Yıldırım, İl Garnizon Komutanı Tuğg. Şahin Kılıçaslan ve İl Jandarma Komutanı Albay Orhan Sırma da katıldı. Vali Yıldırım’a Dinar Kaymakamı Mustafa Şahin ve Belediye Başkanı Saffet Acar refakat ederek sergi tanıtımı ve festival içeriği hakkında bilgi verdiler. 

 

 

YORUMLAR

  • 0 Yorum