phishing

Marsyas Festivali Coşkulu Başladı

Marsyas Festivali Coşkulu Başladı

Marsyas Festivali Coşkulu Başladı
20 Mayıs 2017 - 16:48 - Güncelleme: 20 Mayıs 2017 - 18:07

Marsyas Festivali Coşkulu Başladı

8. Uluslar Arası Marsyas Müzik, Kültür ve Sanat Festivali birinci gününde resim ve seramik sergisinin açılış merasimiyle başladı. Dinar IYAŞ AVM'de gerçekleştirilen resim ve seramik sergisinde bir birinden güzel eserler sergilendi.

Açılışı ise, Dinar Kaymakamı Mustafa Şahin, Belediye Başkanı Saffet Acar, Evciler Belediye Başkanı Saim Özer, Garnizon Komutanı Ali Azyaman, CHP İlçe Başkanı Mevlüt Er, Dinar MYO Müdürü Hayrettin Ertan tarafından yapıldı.

 

Sergi açılışlarının ardından ise davetlilere Bizim Mahalle İsimli, Dinar'a bağlı Gazi Mehmet Çavuş Mahallesinde ikamet eden Roman vatandaşlarımızın hayatlarının anlatıldığı belgesel sunuldu.

 

Akabinde ise Afyon Kocatepe Üniversitesi öğretim görevlisi Fakıcan Yörük festivalin ilk açılış konuşmasını gerçekleştirdi. Festivalin içeriği ve program akışı hakkında bazı bilgiler veren Yörük 8. festivalin düzenlenmesinden ötürü çok büyük mutluluk duyduğunu belirtti.

Dinar Belediye Başkanı Saffet Acar ise, 8 yıldan bu tarafa Kocatepe Üniversitesi ile birlikte yapmış oldukları festivali başarı ile devam ettirdiklerini belirterek şöyle konuştu, "Bu festivalde, kültürü, sanatı ve müziği iç içe yaşayacağız. Dinar ilk müzik yarışmasının yapıldığı yerdir. Biz bunu 5. yılımızda ispatladık ve kanıtladık. Bu festival ilerleyen dönemlerde çocuklarımıza çok büyük bir miras olarak kalacaktır." dedi.

Dinar'ın antik bir şehir olduğunu ve bu özelliğinin çok iyi kullanılması gerektiğini belirten Dinar İlçe Kaymakamı Mustafa Şahin festival açılışında yaptığı konuşmasında, ilçenin tanıtım açısından , kültürün ev sanatın çok önemli olduğunu bu olguların ise festival aracılığıyla açığa çıkacağını belirtti.

Gerçekleşen konuşmaların ardından ise, Cihat Aşkın tarafından her yıl olduğu gibi Keman konseri verildi.

YORUMLAR

  • 0 Yorum