phishing

LYS soruları müfredata uygundu,

LYS soruları müfredata uygundu,

LYS soruları müfredata uygundu,
19 Haziran 2017 - 18:50 - Güncelleme: 19 Haziran 2017 - 19:00

LYS soruları müfredata uygundu,

 

 

 

 

FADİME AKAR-Sınav Temel Lisesi Rehberlik Öğretmeni Tülay Durgut, Gün FM’de yayınlanan Gündem programında, hafta sonu yapılan Lisan Yerleştirme Sınavı (LYS) sorularını değerlendirdi.

Gün FM Genel Yayın Yönetmeni Faruk Bangir’in sunduğu yayında konuşan Durgut, LYS 4 sınavında Tarih sorularının bazı zor sorularının tamamının 9, 10, 11 ve 12.sınıf müfredat konularından geldiğini belirtti. Durgut, “Coğrafya soruları ise yine lise müfredatını kapsayacak şekilde hazırlanmış olup müfredat dışı soru bulunmamaktadır. Felsefe sorularının konu dağılımı açısından önceki yıllarla uyumlu olduğu görülmüştür. Din Kültürü soruları geçen yıla göre biraz daha kolaydı diyebiliriz” diye konuştu.

BAZI SORULAR AYIRT EDİCİYDİ

LYS 1 sınavıyla ilgili değerlendirmelerde bulunan Durgut, şunları kaydetti: “2017 LYS 1’de Matematik, Geometri soruları ilk kez aynı kitapçıkta uygulandı. Bilgi düzeyi ağır bir sınav olduğunu söylemek yanlış olmaz. LYS 2’de Fizik sorularının Milli Eğitim Bakanlığı’nın kazanımlarına yönelik yaptığı güncellemelerin içeriğine uygun hazırlandığı görülmüştür. Kimya soruları içerisinde organik Kimya sorularının orta zorlukta olduğunu söyleyebiliriz. Biyoloji sorularının lise müfredatına uygun olduğu görülmüştür.”

LYS 3 ile ilgili de değerlendirmede bulunan Durgut, “Türk Dili ve Edebiyatı sorularının dengeli bir sınav hazırlandığı görülüyor. Coğrafya 1 soruları ise geçen yıllara göre daha bilgiyi yorumlamaya yönelikti” dedi.

 

YORUMLAR

  • 0 Yorum