phishing

"Koşabiliyorken Koş" Projesi Açılışı Coşkuyla Gerçekleşti

"Koşabiliyorken Koş" Projesi Açılışı Coşkuyla Gerçekleşti

"Koşabiliyorken Koş" Projesi Açılışı Coşkuyla Gerçekleşti
18 Nisan 2018 - 09:48

'Koşabiliyorken Koş” projesi açılış ve tanıtım seremonisi Vali Mustafa Tutulmaz’ın katılımı ile coşkuyla gerçekleştirildi.

 

Spor Genel Müdürlüğü tarafından hayata geçirilen 'Koşabiliyorken Koş” projesi açılış ve tanıtım seremonisine Afyonkarahisar Valisi Sayın Mustafa Tutulmaz, İl Müdürümüz Dr. Yunus Tortop, Amatör Spor Kulüpleri Federasyon Başkanı Orhan Küçüksağrıcı, Afyonkarahisar Amatör Spor Kulüpleri Yönetim Kurulu Üyesi Nurettin Akşap, Aile ve Sosyal Politikalar İl Müdürü Zekai İnan, İl Futbol Temsilcisi Mustafa Türkmen, Şube Müdürlerimiz, Antrenör, sporcular ve vatandaşlar katıldı.

Afyonkarahisar Kocatepe Spor Kompleksi Atletizm sahasında “Koşabiliyorken Koş” projesi, kapsamında bisiklet, bocce, penaltı atışları, okçuluk, koşu, badminton yürüyüş branşlarında, spor etkinlikleri gerçekleştirildi.

 

Projenin açılış seremonisinde konuşan Valimiz Mustafa Tutulmaz, “Sevgili Gençler, değerli yetişkin gençler ve spor sevdalıları öncelikle böyle Pazar gününde buraya geldiğiniz hepinizi kutluyorum. Maalesef toplum olarak sporu izlemekle yetiniyoruz. Bunun bir parçası olmuyoruz. Daha sonra da gerek sağlık sorunları olsun gerek diğer sorunlar olsun ister istemez sorun oluyor. İnsan vücudu ne kadar ona yükleme yapabilirsen o kadarını kaldırıyor. Ben yapamam diye bir şey yok. Ben kendim bunu denedim. 2 sene önce yürüyüş yaparken ya koşabilirsem nasıl olur dedim. Stadın etrafında bir tur attım iyi gidiyor. İkinci turu yaptım gidiyor, üçüncü turunda zorlandım. 2 gün sonra üçüncü turu da yaptım dördüncüde zorlandım. Böyle dört, beş derken 51 yaşında on iki tur koşmaya başladım. Demek ki yapılması mümkün ve herkesin bunu yapabileceğini biliyoruz. Bundan bir ay önce huzur evleri arasında bir turnuva düzenlenmişti. Bu günde burada düzenlenen turnuvalara 90 yaşındaki 80 yaşındaki yetişkin gençlerimiz katıldı. Demek ki sporun yaşı yok. Ama maalesef toplum olarak tembel bir toplumuz bunu kabul edelim. Eğer toplum olarak spora biraz daha önem verirsek hastanelere gitme oranımızda düşecektir. Daha sağlıklı yaşadığımız günden daha fazla mutlu olacak bir ortamı kendimize sağlamış oluruz. Ben tekrar katılan gençlerimizi ve yetişkin gençlerimizi huzurlarınızda tebrik ediyorum. Önemli olan şu günde rekabet ortamı olan bir gün geçirebilmektir. Proje kapsamıda emeği geçen Gençlik Spor Bakanlığına, Spor Genel Müdürlüğüne ve İl Müdürlerimize teşekkür ediyorum. Bu günün aslında bir güne mahsus olmamasını devamlı bir şekilde bu tür etkinliklerin yapılmasını diliyorum. Başarılar diliyorum.” Dedi.

 

Afyonkarahisar Huzur Evi Rehabilitasyon Merkezi ve Aile ve Sosyal Politikalar İl Müdürlüğü Gençlik Spor Kulübü sporcularının da katıldığı spor etkinlikleri sonrasında sağlık taramaları sonrası atılımcılara hediyeleri takdim edilerek, projenin açılış ve tanıtım seremonisi düzenlenen yemek etkinliği ile sona erdi.

Spor Genel Müdürlüğü tarafından halkımıza sağlıklı ve bilinçli spor yaptırmak amacıyla hayata geçirilen 'Koşabiliyorken Koş' projesi kapsamında, deneyimli Antrenörlerimiz eşliğinde tesislerimizde spor yaptırılıyor.

Ülkemizde spor kültürünün yaygınlaştırılması, halkımıza sağlıklı ve bilinçli spor yaptırmak amacıyla 2012 yılında hayata geçirilen 'Koşabiliyorken Koş' projesi 2018 yılında Türkiye'nin 81 Gençlik Hizmetleri ve Spor İl Müdürlüğü'nün örnek çalışmalarıyla 7'den 77'ye halkımıza spor yapma imkanı veren projenin yeni dönem çalışmaları 81 ilde eş zamanlı olarak başladı.

 

Spor Genel Müdürlüğü 'Koşabiliyorken Koş' projesi ile Afyonkarahisar Merkez ve ilçelerde belirlenen koordinatörler sorumluluğunda bağlı il ve ilçe müdürlüklerinin yanı sıra, yerel yönetimler ile kamu kurum ve kuruluşlarına ait açık ve kapalı alanlar kullanılarak, her yaş kategorisinden vatandaşlarımıza ücretsiz spor yapma imkanı sağlanıyor.

Proje kapsamında engelli vatandaşlarımız özgürce spor yapabilmenin yanı sıra tüm katılımcılar, spor yapabilmek için kendilerine sağlanan her türlü imkandan ücretsiz faydalanacaklar. Türkiye'nin tüm il ve ilçelerini kapsayan proje 3 ayrı uygulamadan oluşurken, Proje, spor alanlarında bilinçli spor yapmak, boş zaman aktivitesi olarak farklı spor branşlarında eğitim verilmesi ve sağlık taraması bölümlerinden oluşuyor.

YORUMLAR

  • 0 Yorum