phishing

Korkmaz ebeler gününü kutladı

Korkmaz ebeler gününü kutladı

Korkmaz ebeler gününü kutladı
24 Nisan 2018 - 01:18

Afyonkarahisar Sağlık Müdürü Uzm. Dr. Serhat Korkmaz ebeler haftası münasebetiyle yazılı bir açıklama yayınladı. Korkmaz, bu kutsal bir görevi yaparken maddî bir beklenti içerisinde de olmayan ebelerin, tarih içinde değerini hiç kaybetmediğini ifade etti.

Korkmaz Açıklamasında şu görüşlere yer verdi;

Ebeler, eskiden köy ve mahallelerimizde, henüz bugünkü gibi donanımlı ve kaliteli hastanelerimiz yokken insanların evine mutluluk ve sevincin doğmasına vesile olan yegane insanlardı.

Çoğu, bu kutsal bir görevi yaparken maddî bir beklenti içerisinde de olmayan ebelerimiz, tarih içinde değerini hiç kaybetmedi.

Dün neyseler bugün de aynı güzellik ve hassasiyetle görevlerini yapmaya devam ediyorlar.

Her yeni doğan bebek, gözleriyle ilk onlara bakıyor, ilk onların kucaklarına sığınıyorlar. Bugün, anne ve çocuk izleme uygulaması ile sadece doğum yaptırtmakla kalmıyorlar, doğum sonrasında da ailenin ve bebeğin yanında oluyorlar. Böylece Bakanlık olarak üzerinde en çok durduğumuz anne ve bebek ölümlerinin de önüne büyük oranda geçmiş oluyoruz.

21 - 28 Nisan Ebeler Haftası vesilesiyle köyden şehre kadar her yer ve koşulda vazifelerini titizlikle sürdüren görev başındaki ebelerimize teşekkür ediyor; sağlıklı ve mutlu bir ömür geçirmelerini diliyorum.

YORUMLAR

  • 0 Yorum