phishing

Kolaylı’nın yeni markası Döner Ateşi alışkanlık yapıyor

Kolaylı’nın yeni markası Döner Ateşi alışkanlık yapıyor

Kolaylı’nın yeni markası Döner Ateşi alışkanlık yapıyor
05 Ocak 2019 - 10:58 - Güncelleme: 05 Ocak 2019 - 13:58

 

 

Özellikle şehirlerarası yolculuk yapanlara Afyon denildiğinde ilk akla gelen yerlerden biri olan Kolaylı ve Cumhuriyet işletmeleri yıllardır verdiği hizmet kalitesine yenilerini eklemeyi sürdürüyor. Birçok ulusal markayı bünyesinde barındıran Kolaylı Group kendi markalarıyla da dikkat çekiyor. Lokum ve sucuk alanında kendi markaları bulunan Kolaylı, Cafe De Graff ile kahve, çikolata, pasta ve tatlı çeşitleri ile dikkat çekmişti. Kolaylı Group’ın yeni markası Döner Ateşi hizmete girdi.

 

Kolaylı Group bünyesinde yanmaya başlayan Döner Ateşi kapılarının Cafelife için açtı. Öncelikle çok şık ve mükemmel bir dekora sahip. Sıcak ve samimi bir mekan oluş. Koltukları, masaları, özel logolu çatal, bıçak, tabak ve diğer malzemeler ile bir dinlenme tesisi işletmesi değil lüks bir restoranda olduğunuzu anlıyorsunuz. Çünkü Döner Ateşi sadece yolculuk yapan kişilere hitap eden bir mekan ve marka değil. Amaç elbette Afyon’da kısa bir mola vermek isteyen misafirlere 1. Sınıf bir restoran hizmeti ve enfes döner tattırmak. Ama aynı zamanda Afyon’a hitap eden bir döner restoran olmak. Bunun içinde her şey bu mekanda var.

 

Odun ateşinde kare döner

100 kişinin aynı anda yemek yiyebileceği Döner Ateşi birçok ilki barındırıyor. Klasik yuvarlak döner değil kare biçimde. Döner ocağı için özel bölümler yapılmış ve gerçek odun ateşinde pişiyor. 100 gram olarak servis edilen ve tek yaprak olarak kesilen döner yine kendine özel tandırda anında pişirilen lavaş ile servis ediliyor. Dönerin yanında parmak patates, soğan piyaz, domates ve salatalık söğüş, biber turşusu ve tomurcuk kekik ile servis ediliyor. Tomurcuk kekik için ayrı bir parantez açmakta fayda var. Sıcacık lavaşın üzerinde gelen enfes dumanı tüten dönerinizin üzerine tomurcuk kekik parmaklarınızın arasında ezerek istediğiniz kadar siz serpiştiriyorsunuz. Tomurcuk kekik parçacıkları dönere farklı bir lezzet katıyor. İlk ısırıktan sonra gözlerinizi kapatıp “of, of, of bu ne lezzet” demekten kendinizi alamıyorsunuz. Tavsiye edilen yeme şekli döneri lavaşın arasına sarıp dürüm şeklinde yemeniz.

 

İlk ısırıktan sonra bir daha diye işaret etmekten kendinizi alamıyorsunuz. Peki nedir bu işin sırrı?, Döner Ateşi nasıl ortaya çıktı? Diğer dönerden farkı ne? İşte tüm bu soruların cevabını Ahmet Kolaylı’dan alıyoruz. “Oğlum bir gün baba İstanbul’a geldiğin zaman seni bir dönerciye götüreceğim. Ben haftada birkaç kez gidiyorum” dedi diyen Ahmet Bey, merak ediyor ve ertesi gün İstanbul’a giderek oğlu ile bahsettiği dönerciye gidiyor. Mekan gerçekten sürekli dolu. Hatta müşteriler masa boşalsın diye bekliyor. Bir kenara oturan Ahmet Kolaylı aynı anda tam 5 porsiyon döner yiyor. Akşam yeniden aynı mekana gidiyor. Aynı anda 5 tane döner ocağı çalışıyor. Siparişini verdikten sonra, “ben bu markayı Afyon’a götürmeliyim” diye kafasında projeler uçuşuyor.

 

Bayilik olmayınca kendi markasını yaptı

Ahmet Kolaylı akşam dönerini yedikten sonra işletmenin yöneticilerini ziyaret ederek kendisini tanıtıyor ve ben bu markayı Afyon’a götürmek istiyorum beni bayiniz yapar mısınız diyor. Bayilik vermediklerini ve tek şubelerinin olduğunu söylüyorlar. Tamam o zaman diyen Ahmet Kolaylı, İstanbul’dan Afyon’a gelene kadar böyle bir yeri neden kendi markamla yapmıyorum diye projeler üretiyor. Onlarca isim arasından Döner Ateşi markası ön plana çıkıyor. Aynı kalite ve lezzeti sağlamak için İstanbul’daki dönercinin ustalarını transfer ederek aynı kalite ve lezzeti yakalıyor. Özellikle kendi kesim etleri özel marine sosa yatırılarak hazırlanması İstanbul’da ki lezzetin bile üzerine çıkıyor.

 

Döner Ateşi’ne çok büyük önem veren Ahmet Kolaylı, “Amacımız bu markayı büyütmek ve ülke genelinde bayilikler veren bir hale getirmek. Bizim daha önce İstanbul merkezli köfte bayiliklerimiz vardı. Ama köfteler şoklanmış şekilde İstanbul’dan geldiği için benim istediğim lezzette değildi. Döner Ateşi için özel kendi kesimimiz taze ve günlük olduğu için daha leziz. Neden Afyon’dan Türkiye çapında bir marka olmasın? Etin en iyisi Afyon’da, konumu itibarı ile Afyon birçok büyük şehre 3 saat mesafede. O nedenle etleri şoklamadan götürme şansımız var” dedi.

 

Cafelife

YORUMLAR

  • 0 Yorum