phishing

Köksal,"Türkiye, 24 Haziran'da önemli bir kararın eşiğinde"

Köksal,"Türkiye, 24 Haziran'da önemli bir kararın eşiğinde"

Köksal,"Türkiye, 24 Haziran'da önemli bir kararın eşiğinde"
04 Haziran 2018 - 00:45

Cumhuriyet Halk Partisi Afyonkarahisar Milletvekili Av. Burcu Köksal, tek adam rejiminin sömürünün, hukuksuzluğun ve liyakatsizliğin en temel nedeni haline geldiğini belirterek, "Halkımızın karakteriyle bağdaşmayan tek parti devleti, milletimizin ortak aklını ve ortak vicdanını hiçe sayıyor. Milletimizin irade ve geleceğini ipotek altına almaya çalışıyor. Türkiye, 24 Haziran'da önemli bir kararın eşiğinde" dedi.

 

Cumhuriyet Halk Partisi (CHP) Afyonkarahisar Milletvekili Av. Burcu Köksal, seçim çalışmaları kapsamında Başmakçı ilçesi ile ilçe bağlı Çığrı, Yassıören, Ovacık, Yaka köylerini ziyaret etti. Afyonkarahisar'ı karış karış gezerek çalınmadık kapı sıkılmadık el bırakmayan CHP Afyonkarahisar Milletvekili ve 1. sıra Milletvekili Adayı Av. Burcu Köksal, sabah erken saatlerde başladığı seçim çalışmalarını sahura kadar sürdürüyor.

 

YAĞMUR DEMEK BEREKET DEMEK

 

Hafta sonunu yoğun bir tempoda geçiren Milletvekili Burcu Köksal seçim çalışmaları kapsamında Afyonkarahisar'ı ilçe ilçe, belde bede, köy köy dolaşarak vatandaşlarla bir araya gelmeye devam ediyor. Başmakçı'dan Emirdağ'a, Sultandağı'ndan Hocalar'a kadar Afyonkarahisar'ı karış karış gezen Köksal'a gittiği her bölgede vatandaşlar yoğun ilgi gösteriyorlar. Yoğun yağmur yağışının yaşandığı Başmakçı İlçe ziyaretinde Burcu Köksal'ı gören vatandaşların, "Yağmur yağıyor sen kapı kapı dolaşıyorsun bari yağmur dinene kadar ara ver" söylemlerine karşı konuşan Köksal, "Yağmur demek bereket demektir. Biz mübarek Ramazan ayında Allah'ın rahmeti ve bereketi ile birlikte sizlerle bir araya gelmiş oluyoruz" diyerek ziyaretlerine devam etti.

 

OHAL YARGI BAĞIMSIZLIĞINI YOK EDİYOR

Başmakçı İlçe merkezinde ve köylerinde vatandaşlardan CHP iktidarına destek isteyen Köksal, "Tek adam rejimi, Gazi Meclis’imizin egemenlik haklarını elinden almaya çalışmakta, kuvvetler ayrılığı ilkesini hiçe sayarak demokrasimizi işlemez hale getirmektedir. Olağanüstü hal rejimi, hukuk devletini ve yargı bağımsızlığını yok etmekte; hukukun üstünlüğü yerine, üstünlerin hukukunu dayatmaktadır. Türkiye, bugün bir parti devletiyle yönetilmektedir. Türkiye, bu nedenle bir rejim krizi, bir meşruiyet krizi yaşamaktadır. Yurttaşlarımız, baskı ve eziyet düzeni altında mağdur edilmektedir. Milletimizin barış içinde, bir arada yaşama arzusu, korku ve karamsarlık iklimine teslim edilmektedir. Çatışmacı ve ayrıştırıcı dil, halkımızın huzur ve güvenini ortadan kaldırmaktadır. Demokratik bir rejimin asgari koşulu olan adil ve serbest seçimlere gölge düşürülmektedir. Seçimlerin güvenliğinden sorumlu

 

olan kurullar ve görevliler, seçim yolsuzluklarının sebebi haline gelmektedir. Seçimleri kaybedeceğini anlayan iktidar, çareyi seçim hilelerine başvurmakta aramaktadır. Yozlaşmış parti devleti, halkımızın derin demokrasi bilincine ve ülkemizin uluslararası itibarına gölge düşürmektedir. Özgür basının, üniversitelerin ve sivil toplumun sesi kesilmektedir. Muhalifler hapse atılmakta; toplumun diğer kesimlerine karşı sindirme politikası izlenmektedir. Cumhuriyetin özgür yurttaşları yerine, parti devletinin itaatkar kitleleri arzulanmaktadır. Tek adam rejimi, ülkemizin yüzlerce yıllık devlet geleneğini, kurumların hafızasını ve yetişmiş insan kaynaklarını yerle bir etmektedir. Liyakatsizlik, usulsüzlük ve kayırmacılık, her düzeyde yaygınlaşmaktadır. Seçilmişler OHAL düzenlemeleriyle görevlerinden alınmakta; neredeyse tüm kurumlar, kayyumlar ve vasıfsız danışmanlar tarafından

 

yönetilmektedir. Hak edenler dışlanmakta, hak etmeyenler baş tacı edilmektedir. Kamu kurumları ve kadroları çürütülmektedir. İktidar sahipleri doğal kaynaklarımızı ve kamu olanaklarını adaletsizce yandaşlarına dağıtmakta, pervasız yolsuzluklarla ülkemizin üretken sektörlerini iflasa sürüklemektedir" ifadelerini kullandı.

 

ÇALIŞMALAR MİTİNG HAVASINDA GERÇEKLEŞTİRİLDİ

 

Milletvekili Köksal ve beraberindekiler Sultandağı İlçesi ile İlçeye bağlı Dereçine, Yeşilçiftlik Kasabası, Çömözü, Kırca, Karapınar, Çukurcak köylerini ziyaret ederek vatandaşlarla bir araya geldi. Gittiği her yerde vatandaşların yoğun ilgisiyle karşılan Köksal'ın, belde ve köylerdeki seçim çalışmaları miting havasında gerçekleşti. Aşırı kalabalığın yaşandığı birçok belde ve köyde Köksal'ın vatandaşlara hitabı esnasında sesinin duyulabilmesi için ses sistemi kuruldu. Ziyaretlerinde vatandaşların hatıra fotoğrafı çekinme talebini de geri çevirmeyen Milletvekili Köksal, Sultandağı İlçe merkezinde pazar esnafı ziyareti sırasında İYİ Parti Afyonkarahisar Milletvekili Adayı Abdülkadir Akcan'la karşılaştı. Akcan'la kısa sürede sohbet ederek 24 Haziran'da Millet İttifakı'nın zaferinin yaşanacağını kaydeden Köksal daha sonra halkın istek ve taleplerini dinledi.

 

ESNAF VERGİ VE KREDİ BORÇLARINI ÖDÜYEMİYOR

 

"Türkiye’nin çalışan ve üreten kesimleri üretimden hak ettikleri payı alamıyorlar." diyen Köksal, "Ülkemiz nitelikli büyüme potansiyelini gerçekleştiremiyor. Türkiye, üretimde ve bölüşümde uygar dünyanın gerisinde kalıyor. Milyonlarca işçimiz düşük asgari ücretle çalışmak zorunda bırakılıyor. Esnaflarımız, vergi ve kredi borçlarını ödeyemiyor. Sattığı malın yerine yenisini koyamıyor. Çiftçilerimiz, yüksek girdi maliyetlerini karşılayamıyor. İthalat nedeniyle eziliyor. Düşük ürün fiyatları yüzünden tarlasını terk ediyor. Orman köylülerimiz, sosyal güvenliğe ve emeklilik haklarına sahip olmaksızın çalışıyor. Emeklilerimiz, emekli maaşıyla geçinemiyor. Her geçen gün yoksullaşıyor. Öğretmenlerimiz, düşük maaşa ve kabul edilemez çalışma koşullarına mahkum ediliyor. Yüz binlerce genç öğretmen göreve atanmıyor. Ücretli öğretmenler yoksulluk sınırında çalıştırılıyor. Memurlar, liyakate göre yükseltilmiyor. Atama ve tayinler adaletsiz biçimde gerçekleştiriliyor. KOBİ’ler borç ve vergi yükü altında eziliyor. Yüksek maliyetler nedeniyle zarar edip üretimden çekiliyor. Sanayiciler, istikrarsız dış politika yüzünden pazar kaybediyor. Küresel rekabet avantajını yitiriyor. Ülkemizin genç kuşakları, niteliksiz eğitim sisteminden zarar görüyor. Paralı eğitimden ve kötü sınav sisteminden muzdarip oluyor. Dünya sıralamasında hızla geriliyor. İş bulma umudunu kaybetmiş yüz binlerce gencimiz, okurken çalışmak zorunda kalıyor. Gençlerimiz umutsuzluğa mahkum ediliyor. Öğrenciler, yozlaşmış eğitim sisteminin ve işsizliğin birer kurbanı haline getiriliyor. Tek adam düzeni, baskılar ve liyakatsizlik yüzünden akademisyenleri, yetişmiş ve başarılı profesyonelleri ülkemizden göç 17 ettiriyor. Ülkemizi bilim ve teknolojide geri bırakıyor. Türkiye, nitelikli göç veren; niteliksiz sığınmacı kabul eden bir ülke konumuna geriliyor. Tek adam rejimi, sömürünün, hukuksuzluğun ve liyakatsizliğin en temel nedeni haline geliyor. Halkımızın karakteriyle bağdaşmayan tek parti devleti, milletimizin ortak aklını ve ortak vicdanını hiçe sayıyor. Milletimizin irade ve geleceğini ipotek altına almaya çalışıyor. Türkiye, bugün önemli bir kararın eşiğinde" şeklinde konuştu.

YORUMLAR

  • 0 Yorum