phishing

Köksal : OHAL, ekonomik çöküş, belirsizlik ve işsizlik ortamı getirdi

Köksal : OHAL, ekonomik çöküş, belirsizlik ve işsizlik ortamı getirdi

Köksal : OHAL, ekonomik çöküş, belirsizlik ve işsizlik ortamı getirdi
01 Şubat 2018 - 22:24 - Güncelleme: 01 Şubat 2018 - 22:29

 

 

Cumhuriyet Halk Partisi Afyonkarahisar Milletvekili Av. Burcu Köksal, AKP’nin OHAL’i ilan ederken “Üç ayda çözeriz” dediğini hatırlatarak, OHAL’in uzatıla uzatıla olağan hale çevrildiğini söyledi. Köksal, “OHAL ne acı ki ülkemize ekonomik çöküş, belirsizlik ve işsizlik ortamı getirdi” dedi.

 

Cumhuriyet Halk Partisi (CHP) Afyonkarahisar Milletvekili Av. Burcu Köksal, Türkiye Büyük Millet Meclisi’nde (TBMM) CHP Grubu adına konuştu.

HUKUKUN ÜSTÜNLÜĞÜ VE YARGI BAĞIMSIZLIĞI AYAKLAR ALTINA ALINDI

OHAL'de hukukun üstünlüğü ve yargı bağımsızlığının ayaklar altına alındığını ifade eden Milletvekili Köksal, “15 Temmuzda hain FETÖ tarafından başarılamayan askerî darbe maalesef 20 Temmuzda sivil darbe olarak karşımıza çıktı ve AKP eliyle FETÖ'yle mücadeleden ziyade muhalif kesimlere karşı bir cadı avına döndürüldü. OHAL ne acı ki ülkemize ekonomik çöküş, belirsizlik ve işsizlik ortamı getirdi. OHAL'de hukukun üstünlüğü ve yargı bağımsızlığı ayaklar altına alındı. Hukuk tek adamın inisiyatifine bırakıldı. Öyle ki Adalet Şûrası bile Beştepe'deki sarayda yapıldı” dedi.

MAFYATİK YÖNTEMLERLE MİLLETİ BİRBİRİNE KIRDIRMAYA ÇALIŞIYORLAR

AKP’nin OHAL’i ilan ederken “Üç ayda çözeriz” dediğini hatırlatan Köksal, “Geçmişe baktığımızda görüyoruz ki her darbe kendi hukukunu yaratmış. 20 Temmuz darbesi de şimdi kendi hukukunu yaratma çabasında ama bir fark var: Geçmişte darbe yapanlar sadece kendi geleceklerini güvence altına almaya çalışmışlar, şimdi ise darbe yapanlar, 20 Temmuz darbesini yapanlar sadece kendi geleceklerini değil, kendileri gibi düşünenlerin geleceklerini de güvence altına alma çabasındalar. 696 sayılı KHK işte bunun uzantılarından biri. Devlet eğer şiddet kullanma yetkisini sivillere veriyorsa orada devlet yoktur, çeteleşme vardır. Çıkarılan bu KHK'yla âdeta mafyatik yöntemlerle milleti birbirine kırdırmaya çalışıyorsunuz. AKP OHAL’i ilan ederken "Üç ayda çözeriz." dedi. OHAL'i uzata uzata olağan hâle çevirdiniz. "Amaç terörle, FETÖ'yle mücadele." dediniz. Şimdi ben de buradan soruyorum: Şeker Kurumunu OHAL KHK'sıyla terörlü mücadele için mi kapattınız? Ya da kış lastiğinin OHAL KHK'sıyla zorunlu hâle getirilmesi terörle mücadele için mi? Bu KHK'ların OHAL'le ne ilgisi var ya, Allah aşkına önce bunu bir izah edin” ifadelerini kullandı.

İNSANLAR ADETA FİŞLENİYOR

Köksal konuşmasının devamında şu ifadeleri kullandı:

“31 tane OHAL KHK'sıyla 124 binin üzerinde kamu çalışanı ihraç edilmiş, 118 binin üzerinde kamu çalışanı açığa alınmış, 33 bin öğretmen, 8 bin akademisyen ihraç edilmiş, 35 binin üzerinde sosyal medya hesabı denetlenmiş; insanları âdeta fişliyorsunuz iktidarınızda. Askerî okullar kapatıldı ve en acısı da orada okuyan tüm öğrencilere sorgusuz sualsiz FETÖ'cü damgası yapıştırıldı. İnsanda biraz vicdan olur! Muhafazakâr olduğunu iddia eden bir iktidar suçlu, suçsuz araştırma, soruşturma yapmadan insanlara iftira atıyor. Bakın, okulları kapatılan askerî öğrenciler sizin yüzünüzden eğitim aldıkları alanlarda çalışamıyorlar, çoğu işsiz, iş bulanlar da inşaat işçiliği, çobanlık gibi işlerde çalışabiliyor; bazıları bu işleri yaparken hayatını kaybetti. Bakın, bir askerî okul öğrencisi paketçilik yaparken geçirdiği kazada vefat etti. Birisi gene mezarında ve giyemediği üniforması mezarına örtülmüş durumda, istediği mesleği yapamadığı için, sizin yüzünüzden yapamadığı için. Bakın, birisi çobanlık yapıyor; bu çocuk askerî okulda eğitim almış, okulunu kapattığınız, haklarını elinden aldığınız için çobanlık yapıyor. Bir başkası inşaat işçiliği yapıyor. Bunlar sizin eseriniz, siz yarattınız, onların okullarını kapattınız, hayatlarını kararttınız. İçlerinde şehit ve gazi çocukları var ve şimdi buradan söylüyorum: Eğer biraz, biraz vicdan kırıntınız varsa bu çocuklarla ilgili güvenlik soruşturmasını yapın ve masum olan çocuklara haklarını iade edin. Yoksa bu çocukların bütün vebali sizin boynunuzadır.”

KANDIRILDINIZ, YANILDINIZ, ALDATILDINIZ ÖYLE Mİ?

“FETÖ'ye istediklerini verenlerin, FETÖ'cüleri devlet kurumlarına yerleştirenlerin hiç mi sorumluluğu yok” diyen Milletvekili Köksal, “OHAL'de 234 bin civarında tutuklu ve hükümlü olmuş, 1.412 dernek ve 139 vakıf kapatılmış. Şimdi, önüne geleni işten at, hapse at, derneği, vakfı kapat; peki, FETÖ'yle aynı tastan çorba içenlerin, aynı yolda beraber yürüyenlerin, FETÖ'ye istediklerini verenlerin, FETÖ'cüleri devlet kurumlarına yerleştirenlerin hiç mi sorumluluğu yok? Şu kürsüde daha düne kadar

"Gel de bu hasretlik bitsin." diye gözyaşı dökenlerin hiç mi sorumluluğu yok? Ama siz kandırıldınız, yanıldınız, aldatıldınız, öyle değil mi?” şeklinde konuştu.

YORUMLAR

  • 0 Yorum