phishing

Köksal : Kura akp milletvekilinin araya girmesiyle mi iptal edildi?

Köksal : Kura akp milletvekilinin araya girmesiyle mi iptal edildi?

Köksal : Kura akp milletvekilinin araya girmesiyle mi iptal edildi?
12 Şubat 2018 - 23:46

 

Cumhuriyet Halk Partisi Afyonkarahisar Milletvekili Av. Burcu Köksal, Afyonkarahisar'ın sorunlarını Türkiye Büyük Millet Meclisi'nde (TBMM) gündeme getirdi.

Cumhuriyet Halk Partisi (CHP) Afyonkarahisar Milletvekili Av. Burcu Köksal, TBMM'de Afyonkarahisar'ın sorunlarını gündeme getirdi. TBMM'deki yoğun çalışma temposunun yanı sıra Afyonkarahisar'ı ilçe ilçe, belde belde ve köy köy gezerek vatandaşların sorun, istek ve taleplerini yerine takip eden Milletvekili Köksal, Afyonkarahisarlı vatandaşların Ankara'daki sesi olmaya devam ediyor.

 

Dinar ve Dazkırı İlçelerine gerçekleştirdiği ziyaretlerde vatandaşların kendisine ilettiği ORKÖY'den yardım alacak 9 köy için çekilen kuranın iptal edilmesinin sebebini TBMM Genel Kurulu'nda Orman ve Su İşleri Bakanı Veysel Eroğlu'na soran Milletvekili Köksal, "Orman ve Su İşleri Bakanına soruyorum: Afyonkarahisar ili Dinar ilçesinde Dinar Orman İşletme Müdürlüğünde 5 Şubat 2018 tarihinde ORKÖY'den yardım alacak 9 köy için sıralamaya ilişkin bir kura çekilmiştir. Kura günü, saati muhtarlara tebliğ edilmiş, kuraya 7 muhtar katılmıştır. Kuradan sonra bu kuranın iptal edildiği belirtilerek yeniden kura çekileceği söylenmiştir. Bu kuranın özellikle son sıralarda çıkan bir köy muhtarının AKP milletvekilini arayarak iptal edildiğine ilişkin iddialar ortalıkta dolaşmaktadır. Bu konuda Orman ve Su İşleri Bakanının kura iptaline ilişkin bir bilgisi var mıdır? Varsa kuranın iptal sebebi hakkında bir açıklama bekliyoruz" ifadelerini kullandı.

İSCEHİSAR TOKİ KONUTLARI İÇİN VERİLEN DİLEKÇE NEDEN İŞLEME ALINMADI?

İscehisar ilçesinde TOKİ konutlarının vade uzatımına ilişkin vatandaşlardan talep geldiğini belirten Köksal, "Bu konuda yurttaşlarımızın dilekçesi işleme alınmamıştır. Neden işleme alınmamıştır? Bu konuda da bir açıklama bekliyoruz" dedi.

YEŞİLHİSAR KÖYÜ'NDE VATANDAŞLAR SAĞLIK HİZMETİNDEN YARARLANAMIYOR

İlçelerde ve köylerde yaşanan sağlık, su, alt yapı gibi sıkıntıları da Meclis gündemine taşıyan Köksal, Hocalar İlçesine bağlı Yeşilhisar ve Çalca köylerinde yaşayan vatandaşları ziyaret ettiği sırada kendisine iletilen sorunları da dile getirdi.

Hocalar İlçesi'ne bağlı Yeşilhisar Köyü'nde vatandaşların en temel haklarından olan sağlık hizmetlerinden yararlanamadıklarını kaydeden Köksal, "Daha önce belde olan ve belediyesi kapatıldığı için doğru dürüst hizmet alamayan köylerden biri olan Afyonkarahisar ili Hocalar ilçesi Yeşilhisar köyünde yurttaşlar en temel haklarından biri olan sağlık hizmetinden yararlanamamaktadır. Buradan özellikle Sağlık Bakanına sesleniyorum: Geçtiğimiz aylarda da sırf ambulans yeterli olmadığı için, süresinde ambulans gelmediği için orada yurttaşlarımız hayatını kaybetmiştir. Lütfen acilen Hocalar ilçemize, özellikle Yeşilhisar gibi büyük bir köye hizmet verme amacıyla yeterli ambulans takviyesinin yapılmasını talep ediyoruz" diye konuştu.

GÖLETE ŞEHİDİMİZİN İSMİ VERİLECEK DİYE SÖZ VERİLMİŞ

Hocalar İlçesi'ne bağlı Çalca Köyü'nde bir gölete Şehit Mustafa Kaçar'ın isminin verileceği sözünün verildiğini hatırlatan Köksal, "Hocalar ilçemiz Çalca köyünde Şehit Mustafa Kaçar'ın isminin verileceği belirtilen bir gölet sözü verilmiştir. Ancak şehidimizin ismini taşıyacak göletle ilgili hiçbir çalışma yapılmamıştır. Bu konuda da bir an önce gerekli düzenlemenin, gerekli çalışmanın yapılmasını talep ediyoruz" dedi.

YORUMLAR

  • 0 Yorum