phishing

Köksal: İstihdam artacak, işsizlik azalacak

Köksal: İstihdam artacak, işsizlik azalacak

Köksal: İstihdam artacak, işsizlik azalacak
07 Haziran 2018 - 02:05

Cumhuriyet Halk Partisi Afyonkarahisar Milletvekili Av. Burcu Köksal, CHP iktidarında yatırım ortamını iyileştirerek, kamusal yatırımlar ve istihdamı artırarak işsizlik oranlarını hızla aşağıya çekeceklerini söyledi.

 

Cumhuriyet Halk Partisi (CHP) Afyonkarahisar Milletvekili Av. Burcu Köksal seçim çalışmaları kapsamında Dinar İlçesi ile ilçe bağlı; Alparslan, Okçular, Kadılar, Yıprak, Çiçektepe ve Tatarlı Beldesi'ni ziyaret etti. Gündüz seçim çalışmalarını Dinar ilçesi ile belde ve köylerinde sürdüren CHP Afyonkarahisar Milletvekili ve 1. sıra Milletvekili Adayı Av. Burcu Köksal iftar sonrası ise Şuhut İlçesi ile Karadilli Kasabasında seçim çalışmalarını sahura kadar sürdürdü. Gittiği her bölgede vatandaşların yoğun ilgisi ve sevgi seliyle karşılaşan Milletvekili Köksal, Dinar ilçesinde CHP Milletvekili Adayları, CHP İzmir Milletvekili Özcan Purçu, CHP il ve İçe örgütleri ile çok sayıda partili ve vatandaşın katılım ile Dinar İlçe seçim bürosunun açılışını gerçekleştirdi.

YATIRIM VE İSTİHDAMI ARTTIRACAĞIZ, İŞSİZLİĞİ ÖNLEYECEĞİZ

Açılış sonrası vatandaşları dinleyen Köksal, "CHP iktidarında zengini daha zengin etmeye dayalı mevcut büyüme anlayışı yerine, hakça paylaşıma dayalı, kapsayıcı ve sürdürülebilir bir kalkınma anlayışını getireceğiz. Sadece milli geliri değil, yurttaşlarımızın yaşam kalitesini ve mutluluğunu da artıracağız. Üreten, çalışan yurttaşlarımızın emeklerinin karşılığını almasını sağlayarak, gelir dağılımı adaletsizliğini hızla ortadan kaldıracağız. Borçlandırmaya ve borçla tüketime dayanan ekonomik yapı yerine, yüksek gelire, tasarrufa ve üretime dayalı bir ekonomik yapı kuracağız. Yatırım ortamını iyileştirerek, kamusal yatırımlar ve istihdamı artırarak işsizlik oranlarını hızla aşağıya çekeceğiz. İlkel ve kirli sanayiye dayalı ekonomi yerine, yüksek katma değer üreten ve çevreye saygılı güçlü bir ekonomi kuracağız. Enerjiyi akılcı kullanan, doğayla barışık bir kalkınma ve refah programını benimseyeceğiz" dedi.

KREDİ BORÇLARININ FAİZLERİNİ SİLECEĞİZ, KESİNTİLERİN TAMAMINI KALDIRACAĞIZ

Dinar İlçe merkezi ziyaretinin ardından ilçeye bağlı köylerde vatandaşlarla bir araya gelen Köksal, "Türkiye’yi tarımda ithalatçı olmaktan çıkarıp, ihracatçı haline getireceğiz. Tarım Kanunu’nun 21. Maddesi’ni uygulayacağız. GSYH’nin yüzde 1’i kadar vereceğimiz tarım desteklerini iki katına çıkaracağız. Tarımsal üretimde kullanılan tohum, gübre ve tarım ilacı gibi girdilerin vergilerini düşürerek, maliyetleri aşağıya çekeceğiz. Parçalı tarım arazilerinin tarım sigortası sorununu çözeceğiz.

Çiftçilerimizin tarımsal kredi borçlarının faizlerinin tamamını sileceğiz. Türkiye’deki tüm tarımsal ve hayvansal üretimi kayıt altına alan, Üretici Kayıt Sistemi’ni oluşturacağız. Sisteme kayıtlı üreticilerin SGK primlerinin tamamının devlet tarafından karşılanmasını sağlayacağız. Tüm ürünleri, üretim araçlarını ve hayvanları, sisteme kayıt edildikleri anda primleri devlet tarafından karşılanacak şekilde, tarım sigortası kapsamına dahil edeceğiz. Çiftçilere verilen desteklerden dosya parası, genel giderler vb. adı altındaki kesintilerin tamamını kaldıracağız. Tarımsal destekleri çiftçinin girdi maliyetlerini hesaplayarak ve üzerine çiftçinin karını ekleyerek belirleyecek ve bir yıl önceden açıklayacağız. Destek tutarlarını en az enflasyon oranı kadar artıracağız. Tüm tarımsal KİT’lerin özelleştirme süreçlerini durduracağız" ifadelerini kullandı.

15 YILDA KAMUDA VASIFSIZLIK VE EHLİYETSİZLİK YAYGINLAŞTI

Tatarlı Beldesi'nde vatandaşların yoğun ilgisiyle karşılaşan Milletvekili Köksal miting havasında gerçekleşen seçim çalışmasında önce vatandaşların istek ve taleplerini dinledi. Gittiği her bölgede olduğu gibi Tatarlı Beldesi'nde de vatandaşların yoğun ilgisiyle karşılaşan Köksal'ın vatandaşlara hitabının duyulabilmesi için ses sistemi kuruldu. Türkiye'nin, geçtiğimiz on beş yılda bir parti ve devlet bütünleşmesine şahit olduğunun önemli altını çizen Köksal, "Cumhurbaşkanı’nın, bir partinin genel başkanı da olması bu süreci nihai noktaya taşımıştır. Artık Türkiye’de kamu yönetiminden bahsederken bir parti devleti gerçeği göz ardı edilemez. Neredeyse bütün kamu kurumları bir siyasal partinin şubeleri olarak görev yapmaktadır. Bürokratlar, devlet hiyerarşisi ve kanunların yerine, Parti’ye hesap verir hale gelmiştir. İktidar, yurttaşları kendi taraftarları ve ötekiler olarak ayrıştırmakta ve hizmetlerini muhalifleri hiçe sayarak sunmaktadır. Yurttaşlarımızın önemli bir bölümü kamu kaynaklarının bölüşümünden tamamen dışlanmıştır. İktidara yakın, kayrılan, ayrıcalıklı zümre dahi kamu hizmetlerini ancak bir lütufmuş gibi sunmaktadır. AKP iktidarında keyfi, ilkesiz ve hakkaniyetsiz bir kamu yönetimi anlayışı ile karar mekanizmalarında belirleyici ilke, tek adam ve onun dar çevresinin çıkarlarını gözetmek haline gelmiştir. Kamu kurumları ve bürokratlar arasında uyum bozulmuş, partizanlık çerçevesinde gelişen bir rekabet ortamı oluşmuştur. On beş yıldır süregelen kadrolaşma sonunda kamuda vasıfsızlık ve ehliyetsizlik giderek yaygınlaşmıştır" şeklinde konuştu.

Milletvekili Köksal daha sonra Şuhut İlçesi ile Karadilli Kasabasında sahura kadar seçim çalışmalarına devam etti.

YORUMLAR

  • 0 Yorum