phishing

Köksal "Emeklilere birer maaş ikramiye verilecek, yaşa takılanların mağduriyeti giderilecek"

Köksal "Emeklilere birer maaş ikramiye verilecek, yaşa takılanların mağduriyeti giderilecek"

Köksal "Emeklilere birer maaş ikramiye verilecek, yaşa takılanların mağduriyeti giderilecek"
29 Mayıs 2018 - 00:44

Cumhuriyet Halk Partisi Afyonkarahisar Milletvekili Av. Burcu Köksal, CHP iktidarında emeklilikte yaşa takılanların mağduriyetinin giderileceğini belirterek, "Emeklilerimize Ramazan ve Kurban bayramlarında birer maaş ikramiye vereceğiz" dedi.

Cumhuriyet Halk Partisi (CHP) Afyonkarahisar Milletvekili Av. Burcu Köksal, Evciler İlçesi ile ilçeye bağlı Gökçek, Baraklı, Altınova köylerini ziyaret etti. Seçim çalışmalarına ara vermeden devam eden CHP Afyonkarahisar Milletvekili ve 1'inci sıra Milletvekili Adayı Burcu Köksal'a ziyaretlerinde CHP Afyonkarahisar 2'inci sıra Milletvekili Adayı Ahmet Hakan Uyan, CHP Evciler Belediye Başkanı Saim Özer, CHP Evciler İlçe Başkanı Gürsel Keskin ile partililer eşlik ettiler.


TARLADA İZİ VAR, HASATTA YÜZÜ VAR
İlçe merkezinde pazar yeri ve esnaf ziyaretlerinde bulanan Milletvekili Burcu Köksal vatandaşların yoğun ilgisiyle karşılaştı. Seçimden seçime değil, her zaman kendilerini ziyaret eden Afyonkarahisar'ın tek vekilinin Burcu Köksal olduğunu kaydeden vatandaşlar, "Burcu hanımın tarlada izi var, hasatta yüzü var. Diğer milletvekilleri gibi seçimden seçime ilçemize, beldemize köyümüze uğramadı. Hiç gelmediyse ayda iki kez bizleri ziyaret ederek halimizi hatırımızı sordu. Sorunlarımızı tespit edip takipçisi oldu. Biz Afyonkarahisar'da böyle çalışan bu şekilde halkın yanında olan bir vekil görmedik" ifadelerini kullandılar.


KOLTUK DEĞİL, AYAKKABI ESKİTİYORUZ
Ankara'nın değil halkın vekili olduğunu söyleyen Köksal, "Biz bu yola çıkarken 'Ankara'nın değil, halkın vekili olacağımızı', 'Koltuk değil, ayakkabı' eskiteceğimizi söyleyerek halkımızın oylarına talip olmuştuk. Sağ olsunlar yurttaşlarımız bizi milletvekili seçerek üzerimize önemli bir görev yüklediler. Bizlerde bu görevi en iyi şekilde yerine getirmek adına dün olduğu gibi bugün ve yarında gece-gündüz demeden çalışarak halkımızın yanında olmaya devam edeceğiz" dedi.   


EMEKLİLİKTE YAŞA TAKILANLARIN MAĞDURİYETİNİ GİDERECEĞİZ
CHP iktidarında “adil” bir intibak yasası çıkaracaklarını kaydeden Milletvekili Köksal, "Katsayı ve gösterge sistemini yeniden düzenleyeceğiz. Emeklilikte yaşa takılanların mağduriyetini gidereceğiz. Prim ödemeksizin sağlık hizmetlerinden yararlanmasını sağlayacağız. Yasal düzenlemelerle kaybedilmiş emeklilik haklarını yeniden tanıyacağız. Bağ-Kur ve Tarım Bağ-Kur’lu olan yurttaşlarımıza 2008 yılı öncesinde vergi kaydı, şirket ortaklığı veya ziraat odalarına kayıtlı oldukları süreler için de borçlanma hakkı tanıyacağız.  1 Ocak 2019’dan itibaren en düşük emekli maaşını 1.500 TL yapacağız. Ramazan ve Kurban bayramında emeklilere birer maaş ikramiye vereceğiz. Emeklilere milli gelir artışından refah payı vereceğiz. Emeklilerin geçmişteki refah payı kayıplarını tazmin edecek bir intibak yasası çıkaracağız. Emekli banka promosyonlarını kamu çalışanları ile aynı orana yükselteceğiz. Emekliler için muayene ve ilaç katılım paylarını ve fark ücretlerini kaldıracağız. 65 yaş üzerindeki yurttaşlarımızın kültür, sanat ve spor etkinliklerinden ücretsiz yararlanmalarını sağlayacağız. Sosyal tesis olanakları bulunmayan meslek grupları için yeni tesisler yapacağız. Turizm Bakanlığı ve TÜRSAB iş birliğiyle gerçekleştirilecek projelerle emeklilerimize makul ücretlerle gezi ve tatil olanağı sağlayacağız" şeklinde konuştu.


EMEKLİ MAAŞI VE İKRAMİYELERİNDE TÜM EK ÖDEMELERİ HESABA KATACAĞIZ
Emeklilere Ramazan ve Kurban bayramlarında birer maaş ikramiye vereceklerini belirten Milletvekili Köksal, "Emekli olmuş ancak işine devam eden esnafın Sosyal Güvenlik Destek Primi’ni kaldıracağız. Çalışanın ve üretenin hakkını vermeyen AKP, Türkiye ekonomisinin ana gövdesini oluşturan çalışanlar, emekliler ve yoksul halkımızın ihtiyaçlarını karşılayabileceği bir refah ortamı oluşturamamaktadır. Tüm kamu personeli ve emeklilerin ücret artışlarını belirlerken sadece enflasyonu değil, büyümeden kaynaklı refah payını da tam olarak dahil edeceğiz. Emeklilerin yurt dışından getirdikleri araçların Türkiye’de kalış süresini 2 yıldan 5 yıla çıkaracağız. Emeklilerimizin maaşlarının kamu bankalarının yurt dışı şubelerine yatırılmasına olanak tanıyacağız. Emekli maaşları ve ikramiyelerinin belirlenmesinde kamu görevlilerine yapılan tüm ek ödemeleri hesaba katacağız. Gazilere ikinci iş hakkı ve 3000 günde emeklilik hakkı vereceğiz. Tehlikeli iş kollarında çalışanlar ve fiili hizmet süresi zammından yararlananların emeklilik gün sayılarına getirilen sınırlamaları kaldıracağız. Bireysel Emeklilik Sigortası’nda devletin katkısını kadınlar için yüzde 33’e çıkaracağız" diye konuştu.


AFJET AFYONSPOR'U TEBRİK ETTİ
Milletvekili Köksal ve beraberindekiler Evciler İlçesi ziyaretinin ardından Gebeceler Kasabasında iftar davetine katıldılar. Öte yandan Milletvekili Köksal, AFJET Afyonspor'un 1. lige yükselmesini tebrik ederek, "Takımımızın birinci lige yükselmesinde başta futbolcularımız olmak üzere emeği geçen herkesi tebrik ediyor. Bu başarının artarak devam edeceğine canı gönülden inanıyorum" dedi.


YORUMLAR

  • 0 Yorum