phishing

Köksal: Eğitim partizanca değil, liyakate göre şekillenecek

Köksal: Eğitim partizanca değil, liyakate göre şekillenecek

Köksal: Eğitim partizanca değil, liyakate göre şekillenecek
27 Mayıs 2018 - 22:20

Cumhuriyet Halk Partisi Afyonkarahisar Milletvekili Av. Burcu Köksal, CHP iktidarında temsilde adaletin gerçekleştirileceğini, eğitim politikalarının tutarlı ve sağlam olacağını belirterek, "CHP iktidarında eğitim politikaları partizanca değil, liyakate göre şekillenecek" dedi.

 

Cumhuriyet Halk Partisi (CHP) Afyonkarahisar Milletvekili Av. Burcu Köksal, Türk Eğitim-Sen Afyonkarahisar Şube Başkanı Nizamettin Şenol, Eğitim-Sen Afyonkarahisar Şube Başkanı Ender Karaaslan ve Eğitim-İş Afyonkarahisar Şube Başkanı Mehmet Şahin'i ziyaret etti. Beraberindeki partililer ile birlikte ilk olarak Türk Eğitim-Sen Afyonkarahisar Şube Başkanlığını ziyaret eden Milletvekili Köksal, sendika Başkanı Nizamettin Şenol ve yönetim kurulu üyeleriyle birlikte öğretmenlerin sorunları hakkında istişarede bulundu.

 

ÖĞRETMENLER DÜŞÜK MAAŞA MAHKUM EDİLDİ,

 

ATANMAMIŞ ON BİNLERCE ÖĞRETMEN KADRO BEKLİYOR

 

Cumhuriyet Halk Partisi'nin iktidarında öğretmenlere yönelik seçim vaatleri hakkında bilgiler veren Köksal, "Öğretmenlerimiz, düşük maaşa ve kabul edilemez çalışma koşullarına mahkum ediliyor. Yüz binlerce genç öğretmen göreve atanmıyor. Ücretli öğretmenler yoksulluk sınırında çalıştırılıyor. İyi bir eğitim sistemi için çağın gerektirdiği nitelikte öğretmenlerin yetiştirilmesi ve iyi koşullarda istihdam edilmesi gerekmektedir. Bugün Türkiye’de atanmamış on binlerce öğretmen kadro beklemekte, öğretmenler uzmanlık alanlarında çalışamamaktadır. Gelecekten umudunu kesen öğretmenler, düşük gelirli başka işlerde çalışmaya zorlanmaktadır. Bir yandan öğretmenlik mesleğinin düşen itibarı, diğer yandan da görece azalan 25 maaşlar yüzünden meslekte ciddi sorunlar ortaya çıkmaktadır. Buna özellikle yönetim kademelerinde gözlemlenen partizanca atamalar eklendiğinde, eğitim politikalarının liyakate göre şekillenmediği görülmektedir" dedi.

 

TEK ADAM ÜNİVERSİTELERDE DE KADROLAŞMAYI AMAÇLIYOR

 

Köksal ve beraberindekiler daha sonra Eğitim-Sen Afyonkarahisar Şube Başkanı Ender Karaaslan ve yönetim kurulu üyeleriyle bir araya geldiler. Burada da sendika üyelerinden öğretmenlerin sorunlarını dinleyen Köksal, "Eğitim sisteminde yaşanan sorunlar saymakla bitmiyor. Malum sorunlar iktidarın üniversite politikalarında da mevcuttur. Tek adam yönetimi Türkiye’nin seçkin üniversitelerinde kadrolaşmayı amaçlamaktadır. YÖK aracılığıyla üniversite yönetimleri, üniversite yönetimleri aracılığıyla ise akademisyenler üzerinde baskı kurmaya çalışmaktadır. Partizanca yapılan rektör atamaları yüzünden üniversite özerkliği zarar görmektedir. Kadro ve kaynak tahsisatı siyasal itaate bağlı olarak yapılmaktadır. Tekçi zihniyet, itaat etmeyen ya da eleştirel konumdaki akademisyenleri soruşturmalarla yıldırmaktadır. KHK’lerle meslekten atmaktan çekinmemektedir. Siyasal ve idari baskıların yanı sıra, kayırmacı istihdam politikaları yüzünden, üniversitelerde eğitimin niteliği düşmektedir. Bilimsel üretim yapması gereken üniversiteler, teker teker hükümetin arka bahçesine dönüştürülmekte, bu yüzden nitelikli akademisyenler yurt dışında iş aramaya başlamaktadır. Demokrasi eksikliği, niteliksiz eğitime ve beyin göçüne yol açmaktadır. Bu şartlar altında üniversitelerimiz ülkemizin ihtiyaçlarına uygun mezunlar verememekte, mezunlarımızın çoğu işsiz kalmaktadır. Başarılı olan gençler ise yurt dışına çıkmaktadır" ifadelerini kullandı.

 

CHP İKTİDARINDA EĞİTİM POLİTİKALARI TUTARLI VE SAĞLAM OLACAK

 

Eğitim-İş Afyonkarahisar Şube Başkanı Mehmet Şahin ve yönetim kurulu üyeleriyle de bir araya gelen Milletvekili Köksal, CHP iktidarında temsilde adaletin gerçekleştirileceğini, eğitim politikalarının tutarlı ve sağlam olacağını söyleyerek “Malum AKP tarafından 5 sefer sınav sistemi değişti. Bu iktidar döneminde her yıl müfredat değişiyor, sürekli bakan değişiyor, allak bullak oldu eğitim sistemi. Biz konunun uzmanları ile pedagogları eğitimcilerle Sivil Toplum Örgütü temsilcileriyle ve sendikalarla ortak bir uzlaşı içerisinde konuşarak tartışarak bir uzlaşı sağlık sağlayarak bir eğitim politikası ortaya koyacağız. Artık Anneler çocuklarının geleceği için öyle büyük endişeler taşımak zorunda kalmayacak. Taşımalı Eğitime son vereceğiz. CHP’nin hedefi, anayasal bir hak olan çağdaş, nitelikli ve parasız

 

bir eğitimi okul öncesinden üniversiteye kadar sağlamaktır. Ancak böyle bir eğitim modeliyle katma değeri yüksek üretimin artması ve vasıflı iş gücünün yetiştirilmesi mümkündür. Bilimsel ve sorgulayıcı eğitim, ülkemizin demokrasisinin ve kalkınmasının temel koşuludur" diye konuştu.

YORUMLAR

  • 0 Yorum