phishing

Köksal, Bakan Yılmaz'a Açık Lise sınavını sordu?

Köksal, Bakan Yılmaz'a Açık Lise sınavını sordu?

Köksal, Bakan Yılmaz'a Açık Lise sınavını sordu?
02 Nisan 2018 - 19:54

Cumhuriyet Halk Partisi Afyonkarahisar Milletvekili Av. Burcu Köksal, hafta sonu gerçekleştirilen Açık Lise sınavlarının Milli Eğitim Bakanlığı'nın soruların cevap bölümünde yaptığı hatadan dolayı iptal edildiğini söyledi. Köksal, iptal edilen sınavın maliyetini Milli Eğitim Bakanı İsmet Yılmaz'a sordu?

Cumhuriyet Halk Partisi (CHP) Afyonkarahisar Milletvekili Av. Burcu Köksal, Türkiye Büyük Millet Meclisi Başkanlığı'na (TBMM) Milli Eğitim Bakanı İsmet Yılmaz'ın cevaplaması istemiyle verdiği soru önergesinde, iptal edilen Açık Lise sınavlarının devlete maliyetini sordu.

 

NİÇİN 4 DERSLİK CEVAP BÖLÜMÜ BASILDI?

31 Mart-1 Nisan 2018 tarihlerinde yapılan Açık lise sınavlarının cevap kâğıdındaki hatalar yüzünden iptal edildiğinin önemle altını çizen Milletvekili Köksal, "Öğrenciler 6 ile 8 ders seçtiği halde cevap kâğıdında niçin 4 derslik cevap bölümü basılmıştır? Türkiye genelinde binlerce öğrencinin katıldığı ama Bakanlığınızca cevap bölümündeki hatalı işlem yüzünden iptal edilen bu 2 günlük sınavın maliyeti nedir?" dedi.

 

MAĞDURİYET YAŞAYAN ÖĞRENCİLER İÇİN 2'İNCİ SINAVDA ÖDENEK VERİLECEK Mİ?

 

Köksal, Bakan Yılmaz'a şu soruları yöneltti:

"Açık lise sınavına katılmak için köyünden kasabasından vb. uzak mesafeden gelen öğrenciler sınavın iptali yüzünden tekrar sınava gelmek için ikinci bir masraf yapmak zorundadırlar. Öğrencilerin kusuru olmaksızın iptal edilen bu sınav yüzünden mağduriyet yaşayanlar için 2. sınavda bir ödenek verilecek midir? Gereken özen gösterilmiş olsaydı sınav iptaline, öğrencilerin mağduriyetine ve devletin zarara uğramasına mahal verilmeyeceği aşikârken Bakanlık olarak böyle önemli bir sınavda gereken titizlik ve özen gösterilmiş midir. Bu sınavda cevap bölümüne 4 derslik yer ayırarak sınavın iptaline ve bu yüzden devletimizin binlerce lira zarara uğramasına neden olan sorumlular hakkında herhangi bir işlem yapılacak mıdır?

YORUMLAR

  • 0 Yorum