phishing

Köksal : 23 Nisan bağımsızlığımızın ve özgürlüğümüzün temellerinin atıldığı gündür

Köksal : 23 Nisan bağımsızlığımızın ve özgürlüğümüzün temellerinin atıldığı gündür

Köksal : 23 Nisan bağımsızlığımızın ve özgürlüğümüzün temellerinin atıldığı gündür
23 Nisan 2018 - 00:42

Afyonkarahisar Milletvekili Av. Burcu Köksal, 23 Nisan 1920'nin Türk Milleti için önemini herkesin kavraması gerektiğini söyledi. Köksal, "23 Nisan ulusal tarihimizin en önemli bayramlarından biri olarak bağımsızlığımızın ve özgürlüğümüzün temellerinin atıldığı gündür" dedi.

Afyonkarahisar Milletvekili Av. Burcu Köksal, 23 Nisan Ulusal Egemenlik ve Çocuk Bayramı dolayısıyla yayınladığı mesajında 23 Nisan'ın, sömürgeci ülkelere karşı yürütülen bir savaştan büyük bir zaferle çıkan Türk halkının egemenliğini kendi iradesine aldığı, hayatı ve kaderi üzerinde hâkimiyetini herkese ilan ettiği tarihi günün adı olduğunu söyledi.

DEMOKRASİDEN VE EGEMENLİĞİN MİLLETTE OLMASI İLKESİNDEN ASLA TAVİZ VERMEDİLER

23 Nisan'ın ulusal tarihimizin en önemli bayramlarından biri olarak bağımsızlığımızın ve özgürlüğümüzün temellerinin atıldığı gün olduğunu kaydeden Milletvekili Köksal, "23 Nisan 1920'nin Türk Milleti için önemini hepimizin kavraması gerekir. 23 Nisan 1920, savaş sürdüren bir milletin ve milletimizin önderi Gazi Mustafa Kemal Atatürk'ün, aynı zamanda demokratik yolları ve seçimi esas alan yönetim şeklini benimsediği bir yönetim tarzının ilk adımıdır. Atatürk ve silah arkadaşları, kutlu Kurtuluş Savaşımız sırasında bile demokrasiden, egemenliğin millette olması ilkesinden asla taviz vermemiştir" dedi.

TÜRK MİLLETİ EGEMENLİK ENDİŞESİ İLE KARŞI KARŞIYA

Türk Milleti'nin bugün tekrar egemenlik endişesi ile karşı karşıya olduğunu belirten Köksal, "Milletimizin egemenlik hakları elinden alınmaya çalışılıyor. Tüm yetkileri bir tek kişide toplamak, aslında millete 'Siz bilmezsiniz, ben bilirim' demektir. Ama Türk Milleti, egemenliğinden asla taviz vermeyecek ve vazgeçmeyecektir. Ülkemizin ve sevgili çocuklarımızın geleceği için, adalet ve demokrasi mücadelemizin 23 Nisan 1920 ruhu ve kararlılığıyla devam edeceğinden kimsenin kuşkusu olmasın" ifadelerini kullandı.

ÇOCUKLARIMIZ HEPİMİZİN GÖZBEBEĞİ

"Mustafa Kemal Atatürk, Ulusal Egemenliğimizin ilan edildiği 23 Nisan gününü, geleceğimiz olan çocuklarımıza armağan etmiştir." diyen Köksal, "23 Nisan çocuklara armağan edilen ilk bayramdır. Çocuklarımız, hepimizin gözbebeği. Çocuklarımızın müreffeh ve muasır medeniyetler seviyesine ulaşan bir ülkede yaşaması için hepimiz var gücümüzle çalışmalıyız. Çocuklarımızı, her 2 senede bir değişen eğitim sistemleri ile değil, uzun vadeli devlet politikası ile yetiştirmemiz gerekmektedir. Bu düşüncelerle Büyük Önder Mustafa Kemal Atatürk, silah arkadaşları ve Birinci Meclisimizin kahraman üyelerini saygı ve rahmetle anıyor, geleceğimizin güvencesi çocuklarımızın bu mutlu gününü en içten dileklerimle kutlarım" diye konuştu.

YORUMLAR

  • 0 Yorum