phishing

Koalisyonlar seçim öncesinde olacak’

Koalisyonlar seçim öncesinde olacak’

Koalisyonlar seçim öncesinde olacak’
14 Ağustos 2017 - 22:23

Koalisyonlar seçim

öncesinde olacak’

 

DP Lideri Uysal: Birlikteliklerin, beraberliklerin, koalisyonların, ittifakların ister kalıplar halinde ister ortak bir şekilde seçim sonrası değil seçim öncesi olacağını da bugünden öngörebiliyoruz

 

 

KURTULUŞ-Demokrat Parti Genel Başkanı Gültekin Uysal, partisinin genel idare kurulu toplantısında bir konuşma yaparak, “Cumhurbaşkanlığı seçiminin genel seçimle birlikte yapılacak olması seçimin başlı başına maliyetinin değişmesi, beraberinde seçim süreçlerinin maliyetleri değiştirmesi de birlikteliklerin beraberliklerin, koalisyonların, ittifakların ister kalıplar halinde ister ortak bir şekilde seçim sonrası değil seçim öncesi olacağını da bugünden öngörebiliyoruz” dedi.

Genel İdare Kurulu (GİK) Genel Başkanı Gültekin Uysal başkanlığında toplandı. Uysal son gelişmeleri değerlendirdi ve teşkilatta yenilenme yapılması gerektiğini söyledi.

DP OLARAK MÜCADELEMİZİ YARINLARA TAŞIMA SORUMLULUĞUMUZ VAR

AK parti’ye çeşitli eleştiriler yönelten DP Lideri Uysal daha sonra sözü partisinin durumuna getirdi. Uysal, şunları söyledi: “Bugün bulunduğumuz noktada iç siyasetin çatlamaya vesile olacak pek çok unsuru da bünyesinde barındırdığını, olgunlaştığını, bir noktaya geldiğini de hep beraber gözlemliyoruz. İç siyaseti dış denklemlerden bağımsız şekilde değerlendirebilme dış politika, milli güvenlik meseleleri penceresinden bakarak değerlendirmek zorundayız.

Demokrat parti olarak bulunduğumuz bu noktada zorlu şartları hep beraber göğüsleyerek mücadelemizi, temel iddialarımızı  milletin bize emanet ettiği 70 yılı aşan bir misyonun ortaya koyduğu bir felsefeyi yarınlara taşımak adına çok dikkatle izlemesi ve bunları bir stratejiye dönüştürme zorunluluğumuz ve sorumluluğumuz vardır.

MHP İKTİDARIN HEDEFLERİNE HİZMET EDERE HALE GELMİŞTİR

Yazın ortasında olmamıza rağmen başta çok daraltılmış veya geniş kapsamlı uyum yasaları da dahil olmak üzere bu gidişatı peyderpey kendi zihniyetlerine göre şekillendirecekleri iktidarın bir planı olduğu da ortada. Muhalefetin özellikle TBMM çatısı altında ana muhalefetin dışındaki iki siyasi partinin milli iradeden kopmuş şekilde bugün TBMM çatısı altında siyasi mecburiyetleri de sorgulanacak şekilde. PKK uzantısı siyasi yapının zaten pozisyonu belli. Ama öte tarafta ülkede muhalif kanadın örselenmesine vesile olacak siyasi tercihler eliyle MHP bugünkü iktidarın ana hedeflerine hizmet edere hale gelmiştir. Özellikle ana muhalefet CHP’nin adalet yürüyüşüyle beraber mücadeleyi sokağa taşımasından itibaren mücadelenin sadece meşru sınırlar içerisinde değil onu da aşan bir şekilde deyim yerindeyse yedek kulübesinde tribünde her noktada yumruk yumruğa bir rekabet içerisinde meşruiyet sınırlarını aşacak devletin elindeki kolluk imkanları da dahil olmak üzere iktisadi bütün gücüyle beraber iktidarın manipüle edeceği de aşikar.

AKŞENER’E MİĞFER PARTİ DP OLSUN DEDİK

Başta MHP’nin içindeki siyasi mücadelenin de etkisiyle bugün kamuoyunda pek çok tartışmanın, eklenmenin taraftarı olarak sizler de bizler de pek çok soruya muhatabız. Bütün bu sorular çerçevesinde açık yüreklilikle önceliği millet olan bir hareket olarak memleketimiz için her birimiz için oksijeninin bitmeye yakın noktaya geldiği noktada sorumlu davranmak, şahsi önceliklerimizden daha ötede bu büyük milletin öncelikleriyle hepimiz zaten hareket ederek geldik. Geçmiş illiyeti dolayısıyla Sayın Meral Akşener hem MHP tabanında hem Türkiye’de birtakım sorulara muhatap olarak kendi değerlendirmelerimizi bu çerçevede bu mücadelenin miğferinin Demokrat Parti  yapabilmek adına zaman zaman ısrarla ifade ettiğim gibi hiçbir kompleks önyargı olmadan muhataplarımıza düşüncelerimiz de ifade etmeye gayret gösterdik.

SİYASETTE KOALİSYONLAR SEÇİM ÖNCESİ OLACAK

Önümüzdeki süreçte özellikle bir siyasi parti içinde mücadele ederek kendi merkezlerinde birtakım oluşumların olmasını talep edenlerden başlayarak benim değerlendirmelerim muhataplarımız da yapıyorlar. Ama bir gelenek partisi olarak biz bulunduğumuz noktada kendi mesuliyetimizin özellikle 16 nisan referandumuyla beraber Cumhurbaşkanlığı seçiminin genel seçimle birlikte yapılacak olması seçimin başlı başına maliyetinin değişmesi, beraberinde seçim süreçlerinin maliyetleri değiştirmesi de birlikteliklerin beraberliklerin, koalisyonların, ittifakların ister kalıplar halinde ister ortak bir şekilde seçim sonrası değil seçim öncesi olacağını da bugünden öngörebiliyoruz.

TEŞKİLATI TOPARLAMAMIZ LAZIM

Ben temelde bakacak olursak bu yeni şartlara teşkilatlanmamamızdan başlayarak bütün cepheleriyle bizim hazır hale, inisiyatif alır noktada kendi iç sorgulamalarını başta genel merkez olmak üzere bütün değerlendirmelerini yaparak, teşkilatlarımızla beraber ortak bir strateji etrafında ete kemiğe büründürme daha kuvvetli hale getirme mecburiyetimiz var.

İKTİDAR SORUNLAR ÇÖZMEKTEN UZAK

Ben isteseler de istemeseler de bugün Türkiye’de yerleşik siyasal çerçevede Türkiye’nin problemlerini göğüslemekte cevap vermekte yetersiz kaldığı ve kalacağı kanaati siyaseti meşru sınırla içerisinde sonuna kadar kalarak çözüm üretmek de başta siyasi partilerin ve demokrat sıfatına mümeyyiz bir parti olarak Türkiye’de hem demokrasinin yerleşmesine hem hukuk devleti prensibi kalkınma hamleleriyle önemli bir eşiğe gelmesinde büyük emekleri olan bir hareket olarak bugün şartları içerisinde Türkiye’ye söyletebilmek mecburiyetindeyiz. Başta kendi geleneğimiz içerisinde zaman zaman kendi içi rekabetlerimizin istediğimiz ölçekte bütünleşmeyi birleşmeyi sağlamamız engeller oluşturduğunu da bilerek kısa zaman içerisinde belirli periyotlarla fikrini ortak etmeye çalıştığımız pek çok büyüğümüz köklü bir geçmişi olan hareket olarak TBMM’de ve hükümetlerinde partimizi temsil etmiş bugün her şeyden öte iradesiyle partimize destek olabilecek olan her noktadaki insanımızla zaman zaman bir araya gelmeye gayret gösterdim. Önümüzdeki süreçte de bir gelenek olarak gücümüzü en azami noktada aksettirebilirsek pek çok imkanı yakalayabiliriz.”

YORUMLAR

  • 0 Yorum