phishing

Keçiler bahçelişehire 4 fark attı

Keçiler bahçelişehire 4 fark attı

Keçiler bahçelişehire 4 fark attı
25 Mayıs 2018 - 22:18 - Güncelleme: 26 Mayıs 2018 - 12:30

 

 

 

TBL Play-Off final serisi ilk maçında Temsilcimiz Afyon Belediye Basketbol Takımı, Bahçeşehir'i 64-60 skorla mağlup ederek seride 1-0 öne geçmeyi başardı. Serinin ikinci maçı da pazar günü Afyon'da oynanacak.

 

Karşılaşma sert ve tempolu başladı. İlk sayılar Temsilcimiz Afyon Belediye Basketbol Takımı 'ndan gelse de 7-0 seriyle cevap veren Bahçeşehir, ilk dakikalardan liderliği eline aldı. Dixon ile üç sayı çizgisinden hayli kritik basketleri kaydeden Bahçeşehir, farkı da açmaya devam etti. 01:30 dakika kala ise savunmanın iyice sertleştiği karşılaşmada savunma sırasında Ahmet Cantitiz'in Hadi Özdemir'in elmacık kemiğine dirseğinin çarpması sonucu yüzünde ciddi bir kanaması başlayan Hadi Özdemir, oyundan çıkarak soyunma odasına gitti. Bu dakikadan itibaren seyircinin de tepkisi artmaya başladı. Faul hakkı dolmayan Temsilcimiz Afyon Belediye Basketbol Takımı son hücumda Bahçeşehir'e faul yapmadı ve Bahçeşehir iki sayılık basketi kaydetti. Temsilcimiz Afyon Belediye Basketbol Takımı benchinin çok sinirlendiği bu pozisyon sonrasında ilk çeyrek 18-7 Bahçeşehir üstünlüğüyle tamamlandı.

 

İkinci çeyrek Hagins ve DJ  White'ın karşılıklı basketleriyle başladı. Yüzündeki kanamanın durdurulmasının ardından Hadi Özdemir tekrar oyuna dahil oldu. Rakibinin agresif savunmasına rağmen farkı tek hanelere çeken Temsilcimiz Afyon Belediye Basketbol Takımı, rakibine molayı aldırdı. Molanın ardından iki ekipte hücumlarını sayılarını tamamlayamayarak karşılıklı çember dövdüler. 2,5 dakikalık suskunluğu bozan taraf ise Hakan Yapar'ın basketiyle Bahçeşehir oldu. Temsilcimiz Afyon Belediye Basketbol Takımı farkı ne zaman tek hanelere çekse molaya giderek müdahale etmeye çalışan Bahçehir, her seferinde farkı tekrar çift hanelere çekerek avantajı korumaya devam etti. İkinci çeyrek 31-20 Bahçeşehir'in üstünlüğüyle tamamlandı.

 

Bahçeşehir'de Dixon 13 sayı, Temsilcimiz Afyon Belediye Basketbol Takımı ise Hagins 7 sayıyla ilk yarının skorerleri oldu.

 

Üçüncü çeyreğe çok daha istekli başlayan Hadi Özdemir, arka arkaya kaydettiği basketlerle farkı eritmeye başladı. Bu dakikalarda skorda krize giren Bahçeşehir, rakibinin bu enerjik savunmasına karşılık vermekte zorlanıyordu. Ancak Temsilcimiz Afyon Belediye Basketbol Takımı iyi mücadele ve savunmasına rağmen DJ White bir türlü durdurmayı başaramadı ve Bahçeşehir'i girdiği krizden çıkaran isim de DJ White oldu. Üç sayı çizgisinden aldığı ekstra katkılarla farkı eritmeye devam eden Temsilcimiz Afyon Belediye Basketbol Takımı, 4 dakika kala farkı 1'e çekti (36-37). Bahçeşehir'in bu dakikalarda sahadaki en etkili ismi olan DJ White, kaydettiği bir kritik basketle daha liderliği takımı adına korumaya devam etti. Üçüncü çeyrek 43-40 Bahçeşehir'in üstünlüğüyle tamamlandı.

 

Son çeyreğe Bahçeşehir, Dixon'la çok etkili başlayarak farkı 8'e çıkardı ve rakibine erken bir molayı aldırdı. Mola dönüşü Cevher Özer'le müthiş bir reaksiyon göstermeye başlayan Temsilcimiz Afyon Belediye Basketbol Takımı, arka arkaya kaydettiği üçlüklerle farkı tekrar 1'e çekti (52-53). Ardından İbrahim Yıldırım'ın çizgiden kayıpsız dönmesiyle Temsilcimiz Afyon Belediye Basketbol Takımı karşılaşmada ilk kez öne geçmeyi başardı. Kalan dakikalarda hücumla beraber savunmada da çok dikkatli oynayan Temsilcimiz Afyon Belediye Basketbol Takımı, liderliği korumaya devam etti. Karşılaşmayı 64-60 skorla kazanan Temsilcimiz Afyon Belediye Basketbol Takımı seride 1-0 öne geçti.

 

Karşılaşmayı Temsilcimiz Afyon Belediye Basketbol Takımı 'nda Cevher Özer 15 sayı, Pullen ve Hadi Özdemir 11'er sayıyla Bahçeşehir de ise Dixon 27 sayı, Hakan Yapar 13 sayı, Kerem Gönlüm 11 ribaund  ve DJ White 12 sayıya tamamladı.

 

Salon: Afyonkarahisar Atatürk

 

Hakemler: Zafer Yılmaz, Sami Özel, Musa Kazım Çetin

 

Afyon Belediyespor: Serkan Menteşe, Pullen 11, Altan Erol 9, Hadi Özdemir 11, Hagins 10, Cevher Özer 15, İbrahim Yıldırım 5, Ogün Sevinç 3

 

Bahçeşehir Koleji: Yiğitcan Turna 3, Dixon 27, Kerem Özkan 4, Hakan Yapar 13, Kerem Gönlüm, White 12, Mutlu Akpınar 1, Ümit Sonkol, Ahmet Fatih Cantitiz, Evren Büker

YORUMLAR

  • 0 Yorum