phishing

Kaliteyi artıran okullara ödül!

Kaliteyi artıran okullara ödül!

Kaliteyi artıran okullara ödül!
08 Haziran 2017 - 17:56

Kaliteyi artıran

okullara ödül!

 

2016-2017 eğitim öğretim yılında yapılan tüm faaliyetleri gönüllü öğretmenler tarafından oluşturulan komisyon tarafından değerlendirilen 40 okula EKAP projesi kapsamında ödül verildi

 

 

 

NERGİZ MERT-Afyonkarahisar İl Milli Eğitim Müdürlüğü, Eğitimde Kaliteyi Artırma Projesi (EKAP) kapsamında başarılı okulların yöneticilerini ödüllendirdi.

Rehberlik Araştırma Merkezi’nde yapılan programa İl Milli Eğitim Müdürü Metin Yalçın, İl Milli Eğitim Müdür Yardımcıları Fatih Akçil, Mevlüt Çınar, şube müdürleri Hikmet Tuncer, Mehmet Kutluca, Selman Ekici, Mustafa Koçak, Mustafa Akçil, Muammer Demircan, ilçe milli eğitim müdürleri, okul müdürleri ve öğretmenler katıldı.

TÜRKİYE’DE ISO KALİTE BELGESİNİ İLK BİZ ALDIK

Başarılı olan 40 okulun ödüllerini aldığı programın açılışında bir konuşma yapan İl Milli Eğitim Müdürü Metin Yalçın, İl Milli Eğitim Müdürlüğünün ülkenin 2023 hedefleri doğrultusunda ‘Değişim ve Gelişimi Sağlamada Öncü Kurum Olmak’ vizyonu kapsamında;  Eğitimde Kaliteyi Artırma Projesi  ili genelindeki tüm okul ve kurumları ile çalışanları, öğretmenleri, öğrencileri, velileri ve diğer paydaşların da katılımı ile eğitim öğretimdeki iyileştirmeye açık tüm alanları stratejik plan amaç ve hedefleri de kapsayacak şekilde uygulamaya koyduğunu ileri sürdü. Milli Eğitim Müdürlüğünün eğitimde iyileştirme çalışmalarına ilk önce kurumsal olarak kendi bünyesinde başladığını aktaran Yalçın, ‘ISO 9001:2008 Kalite Yönetim Sistemi’ uygulamaları ile Türkiye genelinde bu belgeyi alan ilk İl Milli Eğitim Müdürlüğü unvanına sahip olduklarına vurgu yaptı.

TÜM OKULLARIN BAŞARI GRAFİĞİNİ İZLİYORUZ

Yalçın, konuşmasında şunları dile getirdi: “Son 4 yıldır ili genelinde uygulanmakta olan bu proje ile aynı zamanda ildeki üniversite ve belediye ile ‘eğitimde işbirliği protokolü imzalanarak’ paydaşların sisteme katılımı sağlanmış ve valiliğimize 6 ayda bir gönderdiği izleme-değerlendirme raporları ile çalışmaları da üst makamları tarafından düzenli olarak izlenmiştir.

Proje ili genelindeki tüm okul ve kurumların ‘akademik başarı, sosyal ve kültürel faaliyetler, fiziksel kapasitenin geliştirilmesi ve proje tabanlı çalışmalar’ ana temaları başlıkları altında düzenli bir şekilde müdürlüğü tarafından geliştirilen bir yazılım programı ile izlenip değerlendirilerek iyileştirmeye açık alanların tespiti ve iyileştirme çalışmalarını kapsamaktadır.

8 AYRI KATEGORİDE 40 OKUL DERECEYE GİRDİ

Günüde birçok İl Milli Eğitim Müdürlüğü tarafından bilişim sistemleri il genelinde okul ve kurumlarla ilgili veri toplamada aktif olarak kullanılmaktadır. Müdürlüğüe tarafından geliştirilen bu proje ile sadece sayısal veriler toplanmakla kalmayıp aynı zamanda izleme - değerlendirme ve sürekli iyileştirme çalışmaları ile ‘Eğitimde Kaliteyi Artırma’ sistemine dönüştürülmüştür.

EKAP Projesi kapsamında 2016-2017 Eğitim Öğretim yılında yapılan tüm faaliyetler, gönüllü öğretmenler tarafından oluşturulan komisyon tarafından değerlendirilmiştir. Değerlendirmeler tamamen bağımsız ve şeffaf olarak Af-Bis sistemi üzerinden yapılmış olup, 8 ayrı kategoride dereceye giren okullar belirlenmiştir. Her kategoriden 5 okul olmak üzere toplamda 40 okulumuz dereceye girerek ödül almaya hak kazanmıştır. Ödül alan okullarıı tebrik ediyorum, programa hazırlanmasında emeği geçen Özel Büro ve AR-GE birimlerine teşekkür ediyorum.”  

 

YORUMLAR

  • 0 Yorum