phishing

Kadınlar Günü dolu dolu kutlandı

Kadınlar Günü dolu dolu kutlandı

Kadınlar Günü dolu dolu kutlandı
04 Şubat 2017 - 16:16

Kadınlar Günü

dolu dolu kutlandı

 

 

8 Mart Dünya Kadınlar Günü nedeniyle düzenlenen konsere katılan sanatseverler, Nur Pembeci'nin seslendirdiği birbirinden güzel türkülerle gönüllerince eğlendi. Gün dolayısıyla çeşitli sergiler açıldı

 

8 Mart Dünya Kadınlar Günü nedeniyle Afyonkarahisar Belediyesi Kent Konseyi Kadınlar Meclisi, Nil Birleşik Sanatlar Akademisi ve Işık Avcıları Ekibi'nin işbirliğinde, Hattat Ahmet Karahisari Kültür Merkezi'nde "Kadın Ağzı Türküler" konseri ve "Kadın" temalı fotoğraf sergisi düzenlendi. Etkinlik, Işık Avcıları Ekibi'nin "Kadın" temalı fotoğraf sergisinin açılışı ile başladı. Vali Aziz Yıldırım'ın eşi Selma Yıldırım, İkmal ve Garnizon Komutanı Tuğgeneral Şahin Kılıçaslan'ın eşi, Belediye Başkan Yardımcısı Ayfer Örten ve Baro Başkanı Turgay Şahin'in eşi ile Belediye Kültür ve Sosyal İşler Müdürü Emel Sarlık tarafından açılışı yapılan sergi büyük beğeni topladı.

  Serginin ardından, Nil Birleşik Sanatlar Akademisi tarafından düzenlenen "Kadın Ağzı Türküler" konseri ise gönülleri mest etti. Konsere katılan sanatseverler, Nur Pembeci'nin seslendirdiği birbirinden güzel türkülerle gönüllerince eğlendi.

 

 

HANIMLAR LOKALİNDE KADINLAR GÜNÜNE ÖZEL SERGİ

Afyonkarahisar Belediyesi El Sanatları ve Mesleki Eğitim Kursları tarafından H. Nermin Erbakan Hanımlar Lokalinde 8 Mart Dünya Kadınlar Günü nedeniyle el sanatları sergisi açıldı.

H. Nermin Erbakan Hanımlar Lokali, Mart Dünya Kadınlar Günü'nde çok özel bir sergiye ev sahipliği yaptı. Afyonkarahisar Belediyesi El Sanatları ve Mesleki Eğitim Kursları'na katılan kursiyerler tarafından hazırlanan el emeği, göz nuru  eserler Kadınlar Günü'ne özel olarak sergilendi.

Sergi açılışına Vali Aziz Yıldırım'ın eşi Selma Yıldırım, Belediye Başkanı Burhanettin Çoban’ın eşi Emine Çoban, Belediye Başkan Yardımcısı Ayfer Örten, AK Parti Kadın Kolları Başkanı Ferda Ertürk, Belediye Kültür ve Sosyal İşler Müdürü Emel Sarlık, askeri ve sivil protokol mensuplarının eşleri ile çok sayıda davetli katıldı.

 

KADINLARA POZİTİF AYRIMCILIK SUNUYORUZ

Açılış konuşmasını yapan Belediye Başkan Yardımcısı Ayfer Örten, Afyonkarahisar Belediyesi'nin bayanlara pozitif ayrımcılık sunan birçok hizmete imza attığını, H. Nermin Erbakan Hanımlar Lokali'nin bu hizmetlerden sadece birisi olduğunu söyledi. Bu lokalin, eğitici kurslar ve çeşitli aktivitelerle bayanların aktif hayatta yer almasını sağladığını kaydeden Başkan Yardımcısı Örten, sergide beğeniyle sunulan tüm eserlerin, lokalde açılan kurslara katılan bayanların el emeği göz nuru eserleri olduğunu ifade etti.

Açılışın ardından konuklar sergide yer alan eserleri tek tek inceledikten sonra Hanımlar Lokali’ni gezdi. Aralarında Takı Tasarım, İğne Oyası, Tel Kırma, Kokulu Sabun ve Taş ile Beş Şiş dantel ürünlerinin yer aldığı sergide birbirinden güzel eserler tam not aldı.        

 

◄Nergiz Mert

 

YORUMLAR

  • 0 Yorum