phishing

Kabak Güveç

Kabak Güveç

Kabak Güveç
01 Haziran 2017 - 17:57

Kabak Güveç

 

Özellikle Akdeniz yöresinde meşhur olan kabak güveç, hem vetejeryanların, hem de etçi insanların sevebileceği ve çok tercih ettiği çeşitlerden biridir. Yanına yapılacak olan bir pilav ve salata ile kombin tamamlanarak, Akdeniz’in tadı eve kadar getirilecektir. Her mevsime uygun olan bir yemek çeşidi olduğu için yaz ya da kış fark etmeksizin her öğünde tüketilebilir.

 

 

 

Kabak Güveç Malzemeleri

4 adet kabak

1 adet havuç

2 adet patates 2 adet domates

2 adet dolmalık biber

2 çorba kaşığı sızma zeytinyağı

Tuz ve karabiber

5 yaprak fesleğen ya da 5 dal maydanoz

 

Kabak Güveç Yapılışı

Sebzeleri soyun, yıkayın ve ince çubuklar biçiminde doğrayın. Bir tencereye zeytinyağı ile birlikte doğranmış sebzelerin tamamını alın, tahta bir kaşık yardımıyla karıştırarak kavurun. Sebzeler önce suyunu bırakana ve sonra da çekene kadar kavurma işlemini sürdürün. Tuz ve karabiber ekleyin, 1 dakika daha kavurun.

Alüminyum folyodan kayıkçıklar hazırlayın ve içlerini sebze yemeği ile doldurarak yayvan bir tencereye dizin. Tencerenin kenarından 1 su bardağı sebze suyu ekleyin ve kısık ateşte 10 dakika süreyle (sebzeler yumuşayana dek) pişirin. Servis yapmadan önce üzerlerini kıyılmış fesleğen ya da maydanoz yaprakları ile süsleyin. Sıcak olarak servise sunun. (Alüminyum folyo ile uğraşmak istemezseniz, sebzeler şarabı çektikten sonra, üzerine yine 1 su bardağı sebze suyu ekleyip 10 dakika daha pişirin ve yine kıyılmış otla süsleyip sıcak olarak servis yapın.)

YORUMLAR

  • 0 Yorum