phishing

İstinaf tarafından bozulan FETÖ kararı Afyon’da yeniden karara bağlandı

İstinaf tarafından bozulan FETÖ kararı Afyon’da yeniden karara bağlandı

İstinaf tarafından bozulan FETÖ kararı Afyon’da yeniden karara bağlandı
28 Mart 2018 - 23:40 - Güncelleme: 29 Mart 2018 - 16:44

Afyonkarahisar 2. Ağır Ceza Mahkemesi’nde 13’ü tutuklu, 7’si tutuksuz 20 sanığın karar duruşmaları görüldü.

Mahkeme, FETÖ Silahı Terör Örgütüne Üye Olma, Terör Örgütü Propagandası Yapma suç isnatlarıyla haklarında kamu davası açılan 20 sanıktan 18’nin hakkında hüküm verdi.2 sanığın duruşmaları da ileri bir tarihe ertelendi.

SANIKLARDAN 13’Ü TUTUKLU 7’Sİ TUTUKSUZ

İrfan Bedirhan, Gökhan Carfi, İbrahim Halil Üles, Mikail Kaya, Hasan Kenar, Mustafa Hotamışlı, Oktay Cünedioğlu, Emin Ekici, Mehmet Akalın, Kadir Sağlam, İzzet Büyüközer, İftar Küçükkurt, Mustafa Çobanoğlu tutuklu olarak yargılanırken, Diğer sanıklar; Mehmet Fatih Çınar, Abdülkadir Tontuş, Hüseyin Hünerli, Fatih Kıratlı, Havil Açar, Ayşe Temel, Şaban Koç’un yargılamaları ise tutuksuz  olarak yapıldı.

İSTİNAF BOZDU

Afyonkarahisar’da yargılanan Etkin Pişmanlık Hükümlerinden faydalanarak örgüt ile ilgili bildiklerini anlatan ve 4 yıl 11 ay hapis cezasına çarptırılan Mehmet Fatih Çınar’ın dosyasını Bölge Adliye Mahkemesi bozarak yeniden Afyonkarahisar’a gönderildi. Afyonkarahisar 2. Ağır Ceza Mahkemesi’nde dün görülen duruşmada savunmasını yapan Mehmet Fatih Çınar, “Ben sadece öğretmenlik yaptım. Daha önce yaptığım savunmalarımı tekrarlıyorum. Ben devletime, milletime bağlı bir bireyim. Tekrar tutuklanmak istemiyorum ve pişmanım” dedi. Mahkeme heyeti sanık Mehmet Fatih Çınar’a 3 yıl 9 ay hapis cezası verdi.

YORUMLAR

  • 0 Yorum