phishing

İstanbul merkezli FETÖ operasyonu

İstanbul merkezli FETÖ operasyonu

İstanbul merkezli FETÖ operasyonu
13 Ekim 2017 - 17:42

İstanbul merkezli

FETÖ operasyonu

 

Aralarında Afyonkarahisar’ın da yer aldığı bir çok ilde İstanbul merkezli operasyon düzenlendi. Çok sayıda kişi gözaltına alındı. Antalya merkezi olarak başlatılan ve afyonkarahisar’ın da yer aldığı bir çok ilde gözaltına alınanlardan 11’i tutuklandı

 

İstanbul merkezli 15 ilde Fetullahçı Terör Örgütü/Paralel Devlet Yapılanması'na (FETÖ/PDY) yönelik operasyonda, haklarında gözaltı kararı verilen 115 kişiden 53'ü yakalandı.

İstanbul Emniyet Müdürlüğü Mali Suçlarla Mücadele Şube Müdürlüğü ekipleri,  İstanbul,  İzmir,  Afyonkarahisar,  Artvin,  Balıkesir,  Bursa,  Denizli,  Karabük,  Kocaeli,  Konya,  Mersin,  Muğla,  Ordu,  Sakarya,  Sivas ve  Trabzon'da 124 adrese düzenlenen eş zamanlı operasyonda, zanlılardan 53'ünü gözaltına aldı.

DİĞER 62 KİŞİNİN YAKALANMASI İÇİN ÇALIŞMALAR SÜRÜYOR

Şüpheliler hakkında, "FETÖ/PDY silahlı terör örgütüne üye olmak ve yönetmek", "Terörizmin Finansmanının Önlenmesi Hakkında Kanuna muhalefet", "Vergi Usul Kanunu'na muhalefet", "resmi belgede sahtecilik", "dini duyguları kullanarak dolandırıcılık", "suçtan kaynaklanan mal varlığı gelirlerini aklama" ve "Yardım Toplama Kanunu'na muhalefet" suçlarıyla ilgili yürütülen soruşturma kapsamında gözaltı kararı çıkarılmıştı.

ANTALYA’DA ADLİYEYE SEVK EDİLEN 20 ZANLIDAN 11'İ TUTUKLANDI

Öte yandan, Antalya Emniyet Müdürlüğünce 3 Ekim'de Antalya, Isparta, Afyonkarahisar, Manisa, Bursa ve Trabzon'da çeşitli adreslere düzenlenen operasyonda, Fetullahçı Terör Örgütü/Paralel Devlet Yapılanması'na (FETÖ/PDY) yönelik operasyon kapsamında adliyeye sevk edilen 20 zanlıdan 11'i tutuklandı.

Antalya Cumhuriyet Başsavcılığının yürüttüğü soruşturmada, İl Emniyet Müdürlüğü Kaçakçılık ve Organize Suçlarla Mücadele Şubesi ekiplerince yakalanan 51 zanlıdan 8'i cumhuriyet savcısının talimatıyla serbest bırakıldı.

Gözaltındaki 43 zanlıdan işlemleri tamamlanan 20'si adliyeye sevk edildi. Zanlılardan 11'i "Silahlı terör örgütü üyesi olmak" suçlamasıyla tutuklandı, 9'u adli kontrol şartıyla serbest bırakıldı.

Emniyetteki 23 zanlının işlemlerinin sürdüğü öğrenildi.

Operasyonda, örgütün şifreli haberleşme programı "ByLock" kullanıcısı olduğu tespit edilen 51 kişi gözaltına alınmıştı.

 

 

YORUMLAR

  • 0 Yorum