phishing

Ispanaklı Makarna

Ispanaklı Makarna

Ispanaklı Makarna
31 Mayıs 2017 - 17:36 - Güncelleme: 01 Haziran 2017 - 00:05

Ispanaklı Makarna

 

Sunum kadar tat da çok önemlidir. Değişik tatlar her zaman beğenilerek, tercih edilir. Birçok sulu yemeğin yanında tercih edileceği gibi, tek olarak da gayet güzel bir şekilde tüketilebilir. Pratik bir şeyler yapmak isteyen kişiler için de akıllıca bir seçim olacaktır. Ispanaklı makarna, tadıyla beğenilip masaları süslerken, ayrıca ıspanağın vücuda olan faydalarında yararlanılacaktır.

 

 

 

Ispanaklı Makarna Malzemeleri

1 paket lazanya 1/2 kg ıspanak

1 adet kuru soğan

200 gr lor peyniri (Ricotta)

2 çorba kaşığı rendelenmiş parmesan, gravyer ya da taze kaşar peyniri

2 adet yumurta sarısı

1 su bardağı sebze suyu

3 çorba kaşığı zeytinyağı

Tuz ve karabiber

 

Ispanaklı Makarna Yapılışı

Lazanyaları haşlayın. Henüz diri kıvamdayken ateşten alıp süzün, soğuk sudan geçirin ve bir süzgeçle kenara alın.

 

Ispanağı ayıklayın, bol suyla yıkayın ve doğrayın. Kuru soğanı soyup yıkayın ve çok ince doğrayın. Soğanı 1 çorba kaşığı zeytinyağı ile bir tencereye alın ve karıştırarak birkaç dakika kavurun. Ispanakları ekleyin, tuz ve karabiber serpin; ara sıra karıştırarak, suyunu bırakıp çekene kadar yaklaşık 10 dakika süreyle pişirin. Ilınınca, lor peynirini ve yumurta sarılarını ekleyin ve karıştırın.

 

Lazanyalardan birini sebze doğrama tahtası üzerine alın, üzerine birkaç kaşık ıspanaklı malzemeden koyun ve rulo biçiminde sarın. Hazırladığınız ruloları bir güveç kabına dizin. Üzerine sıcak sebze suyunu ekleyin, 2 çorba kaşığı zeytinyağını gezdirin ve daha sonra, ruloların üzerine parmesan rendesini serpin. Fırını 180 dereceye ayarlayın ve makarnayı 30 dakika süreyle pişirin.

YORUMLAR

  • 0 Yorum