phishing

İsmail Özdilek TRT 9.belgesel film ödül törenine katıldı

İsmail Özdilek TRT 9.belgesel film ödül törenine katıldı

İsmail Özdilek TRT 9.belgesel film ödül törenine katıldı
20 Mayıs 2017 - 18:41 - Güncelleme: 20 Mayıs 2017 - 19:44

 

 

Emekli Albay ismail Özdilek TRT, 9.Uluslararası Belgesel Filmleri ödül törenine katıldı.Emekl Albay İsmail Özdilek sosyal medya hesabından Belgesel fil ödülleri törenini değerlendirdi.Özdilek'in yazısı şöyle;

 

TRT, 9.Uluslararası Belgesel Filmlerinin birçoğunu izledim.

Uluslararası belgesel filmleri gerçekleştiren birçok yönetmen ve yapımcı ile tanıştım. Bunlardan bir tanesi dünyaca ünlü Kanadalı BURMA HİKÂYESİ filmi ile katılan Petr LOM’dur.

Diğer ünlü yönetmen ise; KORSAKOW’a özet bir giriş yaparak ( bilgisayar programında) İnteraktif Belgesel yapma programını açıklayan İngiliz Florian THALHOFER’dır.

Belgesellerde iki filmden çok etkilendim. Bunlar;

1. İtalyan yönetmen Laura VIEZZOLI’nin bir saat süren EŞYANIN TABİATI adlı film oldu. Filmde, genç bir papaz bir kıza âşık olur ve papazlığı bırakarak bu kızla evlenir. Eşi, 55 yaşlarında meme kanserinden ölür. Kendisi de birkaç yıl sonra ASL hastalığına yakalanır.
Allah kimseye böyle bir hastalık vermesin. Hastanın tek hareket eden uzvu sadece gözleridir. Özel yapılmış vinçle kaldırılıyor. Karşısına konan bilgisayar ile gözlerini diktiği harf ekranda görünerek bakıcısı ile konuşuyor.

Ekran da yazdığı cümle; ‘ bu hastalıkta insan ancak altı ay yaşıyor. Ben, Yüce Allah’a canımı alması için yalvarıyorum ve üç senedir de yaşıyorum.’

Yukarıdaki yazıyı okuduktan sonra yaşadığımın farkında olarak aldığım nefesi, attığım adımları daha dikkatli ve kıymetini bilerek yaşamaya farklı bakmaya başladım.

SONUÇ: Şu kısa ömürde insanoğlu, yaşadığının farkında olarak, aldığı nefesin kıymetini bilerek ev ve dünya işlerinden biraz kendini sıyırarak günde bir saat kendisine randevu vererek bir insan olduğunu ve yaşadığının da farkına varmalıdır.

2. TRT yapımcılarından yönetmen Burçe BAHADIR’ın 55 dakikalık REFAKATÇI Filmi idi. Film; ceza evinden doğan, cezaevine annesi ile girmiş 2-3-4-5 yaş gurubu çocukların cezaevi yaşamını anlatan ve içimin sızlayarak, gözlerimin yaşararak izlediğim bir film oldu.
Film sonrası söyleşide, ceza evlerinde kaç çocuk olduğunu sordum ve 500 civarında olduğunu öğrendim. 
SONUÇ: ülkemizin geleceği bu çocuklarımızın anneleri adi suçlardan içeridedir ve bu anneler af edilmelidir.

Dünyaca ünlü Kanadalı Yönetmen PETR LOM( uzun boylu), İngiliz yönetmen FLORIAN THLHOFER

YORUMLAR

  • 0 Yorum