phishing

İşlerine geleni hatırladılar

İşlerine geleni hatırladılar

İşlerine geleni hatırladılar
17 Kasım 2017 - 16:39

İşlerine geleni hatırladılar

 

FETÖ/PDY silahlı terör örgütü üyesi suçlarından dün yargılanan bazı sanık ve tanıklar kendilerine yöneltilen soruları da işlerine gelip gelmediklerine bakarak hafızalarını yokladılar. Hatırlayıp veya hatırlamama haklarını mahkemede kullandılar

 

KURTULUŞ-Afyonkarahisar’da FETÖ/PDY silahlı terör örgütü davaları tutuklu ve tutuksuz sanıkların yargılanmaları ile devam etti.Duruşmalara damgasını ise sanık ve tanıklara yönelik mahkeme başkanının sarf ettiği, “Bildiklerinizi anlatın, doğruyu söyleyin bu örgütün iç yüzünü herkes görsün” sözleri damgasını vurdu. Afyonkarahisar 2. Ağır Ceza Mahkemesi’nde görülen duruşmalarda sanıklar  ‘Silahlı terör örgütü’ üyeliği suçlaması ile hakim karşısına çıktı.

BENİ KİM ORTAK ETTİ BİLMİYORUM

Örgütün İscehisar ile birlikte farklı ilçelerindeki yapılanmasına yönelik yapılan duruşmalarda hakim karşısına ilk çıkan isim tutuklu sanık Münir Yılmaz oldu. Yılmaz, İscehisar’da kurulan ve örgütün birçok yurt ve dershane gibi kuruluşlarını bünyesinde barındıran Nida Anonim Şirketi’nin (A.Ş.) ortağı olmak, iş yerindeki kasasından altı tane 1 dolar bulunması ve örgüt toplantılarına katılma iddialarına yanıt verdi. Dolarların parça taş sattığı için oradan geldiğini tada oğlunun düğününden kalmış olabileceğinin savunan Yılmaz, şirket ortaklığını ise hatırlamadığını savundu. Kendisini şirkete kimin ortak yaptığını bilmediğini öne süren Yılmaz, cezaevinde kaldığı süre içerisinde aşırı derecede unutkanlık yaşadığını dile getirdi.

KASADA BAŞKA PARALARDA VARDI

Yılmaz, mahkeme heyetinin “1 dolarları kasanda niye saklıyordun?” sorusuna ise “Kasada başka paralarda vardı” yanıtını verdi. Yılmaz’ın yaptığı savunmanın ardından mahkeme heyeti sanığın duruşmasını ileri bir tarihe erteleyerek tahliyesine karar verdi.

OKUL MÜDÜRÜ YARGILANDI

Örgütün Emirdağ’daki dershanesinde Müdürü ve Coğrafya Öğretmeni olarak çalışan ve tutuklu sanık Halil Gültekin’inde yargılanmasına devam edildi. Gültekin kendisi hakkında iddianamede geçen ‘ByLock kullanma, Bank Asya’ya örgüt elebaşının talimatı ile para yatırma, eski Zaman Gazetesi yöneticilerinden Ekrem Dumanlı ve Hidayet Karaca’nın tutuklanmasını protesto gösterisine katılma, sosyal medyadan örgüt lehine propaganda yapmak’ suçlamalarına yanıt verdi.

GEÇERKEN UĞRADIM

Bank Asya’ya faizsiz bankacılık yaptığı için 2014 yılında hesap açtırdığını ve birilerinin talimatı ile buraya yatırıp çekmediğini söyleyen Gültekin, Dumanlı ve Karaca’nın tutuklanmasına yönelik yapılan protesto gösterisine ise “Adliyede işim vardı oradan geçerken eylem olduğunu gördüm katıldım, talimatla gelmedim” dedi. Gültekin’in savunmasına ise mahkeme başkanı, “O gün çekilmiş fotoğrafla  var hiç öyle geçerken gördüm, katıldım nidası yok pankartların arasında görünüyorsun” yanıtını verdi. Gültekin ise bu söyleme yine önceki söylediği sözler ile yanıt verdi.

ÇOCUKLAR PARA KOLEKSİYONU YAPIYORDU

Yaklaşık 7 ay boyunca örgütün mesajlaşma programı olan “ByLock”a bağlandığı ortaya çıkan Gültekin, programı ise kendisinin kullanmadığını iddia etti. Evinde ayrıca 1 dolar bulunan Gültekin bu konuya ise verdiği ilginç bir yanıt ile açıklık getirmeye çalışarak, “Sadece 1 dola yoktu, Azerbaycan’ın parası Manat ve Euro’da vardı. Bu çocuklarımın para koleksiyonuydu” dedi.

TAYİNLER KENDİ İÇERİSİNDE YAPILIYORDU

Gültekin hakkında tanıklı yapan ve o dönem dershanede öğretmenlik yapan Leyla M., ise Gültekin’in o dönem dershanede toplantılar yaptığını ve o toplantılarda kurumun teknik gidişatının ardından “kurban bağışları, himmet” konuları hakkında bilgiler verdiğini öne sürdü. Toplantıların Gültekin tarafından tertiplendiğini iddia eden Leyla M., ayrıca müdürü ve öğretmenlerin tayinlerini ise örgütün kendi içerisinde yaptığını kaydetti.

TANIKLAR BENDEN İNTİKAM ALIYORLAR

Gültekin ise L.M., ile birlikte kendisi hakkında tanıklık yapan M.A.’nın “bizden kurban bağışı yapmamız yönünde toplantı yaptı” iddialarına kabul etmedi. Gültekin, iki tanığında dershanede çalıştıkları dönemde öğretmenlik konusunda yetersiz oldukları için yaptığı uyarılardan dolayı intikam almak için bunları söylediklerini savundu.

Mahkeme Gültekin’in tutukluluk halinin devamına ve duruşmasının ileri bir tarihe ertelenmesine karar verdi.

İFADESİNİ DEĞİŞTİRMESİ İÇİN SANIĞI AVUKATI UYARDI

FETÖ’ye ait olan Nida A.Ş.’yi Münir Yılmaz’dan, devralan ve tutuksuz yargılanan Rıdvan Taban’da kendisi hakkındaki iddialara yanıt verdi. Duruşmada önce şirketteki hisseleri Yılmaz’dan 20 bin TL’ye devraldığını söyleyen Taban, parasını ise vermediğini ve ticaret amaçlı, yatırım olarak böyle bir şey yaptığını ancak sonradan pişman olduğunu söyledi. Bunun üzerine mahkeme başkanı “Niçin ödemesini yapmadın?” sorusunu yönlendirince Taban, “Durumum müsait olmadı, parayı ödeyemedim” dedi.

HATIRLAMIYORUM

Mahkeme başkanının bir çok sorusuna “hatırlamıyorum” yanıtını veren Taban’a bu defa avukatı “Aşağıda konuştuk ya bildiklerini söylesene” diyince Taban bir anda ifade değiştirdi. Bu sırada mahkeme başkanı ise sanık ve tanıklara hitaben “Bildiklerinizi anlatın, doğruyu söyleyin bu örgütün iç yüzünü herkes görsün” dedi.  Bunun üzerine ifadesini değiştiren Taban, “Bilmeyerek de, ticaret amaçlı da olsa örgüte yanlışlıkla yandaşlık yaptığım için pişmanım” yanıtını verdi.”Mahkeme heyeti tanıkların dinlenmesinin ardından duruşmayı ileri bir tarihe erteledi.

HATLAR BEN DEĞİL DAMADIM KULLANIYORDU

Bir başka tutuklu sanık Aysel Kodal’ında duruşması görülürken, sanık Kodal iddialara kabul etmedi. Üzerine kayıtlı cep telefonları hatlarında “ByLock” çıkan Koda hatları kendisinin değil damadı olan ve bir başka FETÖ davasından tutuklu olan Ali Gilit’in kullandığını ve kendisinin bu konudan haberinin olmadığını öne sürdü. Bank Asya’ya 17-25 Aralık sürecinden sonra talimatla para yatırdığı yönündeki suçlamaya cevap veren Kodal, hesapta yaşanan 50 bin, 80 bin ve 198 bin TL’lik para hareketliliğinin ise para yatırma değil, iş yerleri satışından gelen para olduğunu iddia etti. 14 aydır tutuklu olduğunu söyleyen Kodal, tahliyesini isterken bu talebi mahkeme heyeti reddedilerek tutukluluk halinin devamına ve duruşmasının ileri bir tarihe ertelenmesine karar verildi.

ADLİ KONTROL ŞARTININ KALDIRILMASI TALEBİ REDDEDİLDİ

Fetullahçı Terör Örgütü (FETÖ) davasında tutuksuz olarak yargılanan eski Afyonkarahisar İkmal ve Garnizon Komutanı Tuğgeneral İsmet Gökhan Gülmez’in görülen duruşmasında adli kontrol şartının kaldırılması talebi reddedildi. Afyonkarahisar 2. Ağır Ceza Mahkemesinde silahlı terör örgütüne üye olma suçlaması ile hakim karşısına çıkan Gülmez’in yargılanmasına devam edildi. Duruşmada Gülmez ve avukatı hazır bulundular. Tutuksuz sanık Gülmez’in adli kontrol şartı ile tutuksuz yargılandığı davada sanık avukatı İsmet Gökhan Gülmez’in adli kontrol şartının ve Ordu Yardımlaşma Kurumu’ndaki (OYAK) emeklilik ikramiyesi üzerindeki blokenin kaldırılması talebinde bulundu. Mahkeme heyeti adli kontrol şartının kaldırılması talebini reddederken OYAK üzerindeki blokenin kaldırılmasını ise kabul ederek ilgili yerlerle gerekli yazışmaların yapılacağını belirtti.

Mahkeme heyeti ayrıca davanın 1 Şubat’a ertelenmesine karar verdi.

SUÇLAMALARI KABUL ETMEDİLER

FETÖ/PDY silahlı terör örgütü üyesi suçlarından yargılanan tutuklu sanıklar Yasin Dursun, Musa Demirtaş ve Mehmet Ali Genelioğlu hakim karşısında hakkındaki suçlamalara cevap verdiler. Tanıklarında dinlendiği duruşmada tutuklu sanıklar suçlamaları kabul etmeyerek tahliyelerini istediler. Mahkeme heyeti sanıkların tahliye talebini reddederek, sanıkların tutukluluklarının devamına duruşmaların ileri bir tarihe ertelenmesine karar verildi. 

YORUMLAR

  • 0 Yorum