phishing

İŞKUR’la Meslek Sahibi Olacaklar

İŞKUR’la Meslek Sahibi Olacaklar

İŞKUR’la Meslek Sahibi Olacaklar
22 Şubat 2018 - 18:33

 

Dinar Halk Eğitim Merkezi İŞKUR Afyonkarahisar İl Müdürlüğü arasında imzalanan protokol gereği Halk Eğitim Merkezinde Halı Dokumacılığı, Kadın Giysileri Dikimi, Sepet Örücülüğü ve Mantar Yetiştiriciliği alanlarında kurslar açılacak.

 

Vatandaşların eğitimlerle kendilerine gelir getirecek bir mesleğe sahip olmaları için açılacak olan kursların sonunda kursiyerler sertifikalı olacak.

 

Konuyla alakalı bir açıklama yapan Dinar Halk Eğitim Merkezi Müdürü Gültekin Koçer şunları söyledi, “Bir toplumun, üyelerini toplumsal beklentiler doğrultusunda ve toplumsal kalkınmayı sağlayacak bir biçimde yetiştirmesi; bireyin yaşamını daha iyi koşullarda sürdürmesi ve toplumsal yapı içerisinde üzerine düşen görev ve sorumluluğunu en etkin bir biçimde yerine getirmesi, öncelikle, bireye bu konuda verilecek eğitime bağlıdır. Günümüzde bilim ve teknolojideki hızlı gelişmeler, toplumun ekonomik, kültürel, siyasal ve toplumsal yapısında değişmelere neden olmaktadır. Bireylerin bu değişmelere uyum sağlaması, değişmenin gerektirdiği bilgi, beceri ve değerleri kazanmasını zorunlu kılmaktadır. Örgün eğitim yoluyla bu değişikliklerin gerektirdiği bilgi ve beceri, bireylere ancak belli bir yaşa kadar aktarılmaktadır. Bireyin örgün eğitim sonrasındaki yaşantısında ve örgün eğitimden yararlanamayan bireylerin bu değişikliklerin gerektirdiği bilgi ve beceriyi edinebilmesi, örgün eğitim sonrası eğitimle olanaklıdır. Bu nedenle halk eğitiminin eğitim sistemi içerisindeki önemi artmıştır. Halk eğitimi etkinlikleri başlangıçta gönüllü kuruluşlar aracılığı ile yürütülürken, günümüzde devlet desteği ön plana çıkmıştır. Bu desteğin yeterli olmamasına karşın, halk eğitimi artık toplumun büyük bölümüne hizmet vermektedir” dedi.

YORUMLAR

  • 0 Yorum