phishing

İş için AKP’ye kayıt olmak mı gerekiyor?

CHP İl Başkanı Demirkırkan: Görüyoruz ki, her işe gidene önce hangi partiye üye olduğu soruluyor, Yargıtay’dan hangi partiye üye olduğu araştırılıyor. Hatta ailesine kadar araştırılıyor. Eğer AKP kaydı yoksa kimsenin işi görülmüyor.

İş için AKP’ye kayıt olmak mı gerekiyor?

CHP İl Başkanı Demirkırkan: Görüyoruz ki, her işe gidene önce hangi partiye üye olduğu soruluyor, Yargıtay’dan hangi partiye üye olduğu araştırılıyor. Hatta ailesine kadar araştırılıyor. Eğer AKP kaydı yoksa kimsenin işi görülmüyor.

İş için AKP’ye kayıt olmak mı gerekiyor?
22 Haziran 2016 - 18:46

 

 

 

 

 

 

 

 

Cumhuriyet Halk Partisi (CHP) Afyonkarahisar İl Başkanı Mehmet Kemal Demirkırkan, adınada ‘adalet’ olan AK Parti’nin, üye olmayan hiçbir vatandaşın işini çözmediğini ve talepleri yerine getirmediğini söyledi.

Demirkırkan, parti il binasında ‘Onuncu Yıl Marşı’nın fon müziği olarak çalındığı haftalık toplantısına Bolu İl Milli Eğitim Müdürünün Onuncu Yıl Marşı’nı yasaklama girişimini eleştirerek başladı. “Ülkemiz her geçen gün yasakların hakim olduğu bir Ortadoğu ülkesine dönmüş durumda. İstanbul Firuzağa’da Koreli plakçının dükkanını basanlar, insanları darp edenler serbest, gazeteleri basanlar, taslayanlar serbest ancak Onuncu Yıl Marşı’nı yasaklayan Milli Eğitim Müdürünü protesto etmek için siyah çelenk bırakmak yasak” diyen Demirkırkan, Afyonkarahisar Merkez İbrahim Evren Mesleki ve Teknik Anadolu Lisesi’nde Onuncu Yıl Marşı’nın yasaklandığını açıkladı. Demirkırkan, teneffüslerde çalan AK Parti seçim müziğini İl Milli Eğitim Müdürü Metin Yalçın’a dinleteceklerini ifade etti.

 

 

BİZ ARTIK ADALETLE OYNAMAYIN DİYORUZ

AK Parti iktidarlarının 14 yılda en çok değişiklik yaptıkları üç alan kamu ihaleleri, yargı sistemi ve eğitim sistemi olduğunu ifade eden CHP İl Başkanı Demirkırkan’ın konuşmasından öne çıkanlar şöyle: “Yargıda özellikle şimdiye kadar ‘toptancı’ anlayışla getirilen düzenlemelerle, Adli ve İdari Yargı, Danıştay, Yargıtay ve Sayıştay’ın yapısı, HSYK’nın yapısı, Anayasa Mahkemesi defalarca değişime tabi tutuldu. Referandumla yapılan değişiklikler, o dönme savunulanlar şimdi değiştiriliyor. Adaletin terazisi yeterince bozuldu. Bunu düzeltmek gerekirken, siz bozmaya devam ediyorsunuz. Bu düzenlemelerin üç ay sonra değişmeyeceğine kim güvenecek? 

 

YOLSUZLUK LİGİNDE DÜŞÜYORUZ

Uluslararası Şeffaflık Ağı (Transparency International / TI) tarafından geçen hafta açıklanan Yolsuzluk Algı Endeksi araştırmasının sonuçlarına göre, Türkiye 163 ülke arasında 145’inci sıraya indi. Avrupa ülkeleri içerisinde de sonuncu durumda. 163 ülkenin yer aldığı listede bizden daha kötü durumda sadece 18 ülke var ve bunlar arasında, Suriye, Afganistan, Irak, Somali gibi ülkeler yer alıyor.”

 

AKP ÜYESİ OLMAYANLARIN İŞİ GÖRÜLMÜYOR

“CHP’lisi de MHP’lisi de ve AK Partilisi de Marmaray’dan geçiyor. İnşallah 3. Köprüden de geçecek” sözlerini de hatırlatan Demirkırkan, iş başvurusu yapanların siyasi parti üyeliğine bakıldığını söyledi: “Biz asıl olarak, işe alınırken de tüm partililere eşit davranılmasını, adaletin de tüm yurttaşlarımıza eşit dağıtılmasını, kamu kaynaklarının tüm vatandaşlarımıza eşit dağıtılmasını, kamu banka kredileri ve teşviklerinin de ayrım yapılmaksızın, vatandaşın hangi partili olduğu sorulmaksızın eşit olarak dağıtılmasını istiyoruz. Adalet ve Kalkınma Partisi bunu yapabildiği zaman ancak ismindeki adalete kavuşmuş olacaktır. Ancak görüyoruz ki, her işe gidene önce hangi partiye üye olduğu soruluyor, Yargıtay’dan hangi partiye üye olduğu araştırılıyor. Hatta ailesine kadar araştırılıyor. Eğer AKP kaydı yoksa kimsenin işi görülmüyor. Sayın Yurdunuseven’e hatırlatmak istiyorum.”

 

GEZİ İÇİN BENCE BUNU HİÇ DENEMEYE KALKMASINLAR

Demirkırkan daha sonra gazetecilerin sorularını yanıtladı. Cumhurbaşkanı Erdoğan’ın Gezi Parkı açıklamasına ise şu yanıtı verdi Demirkırkan: “Cumhurbaşkanının ülkemizde bir ayrımlaşmada, insanların kutuplaşmasında kendi siyasi iktidarı adına rant sağladı. En son yaptığı bayram değil, seyran değil açıklaması hakikaten bunu gösteriyor. Şuanda Gezi ile herhangi bir sıkıntı yaşanmazken bu olay küllenmişken durduk yere, ‘Taksim’e biz o binayı yapacağız. Kimse buna engel olamayacak. Başbakana da emir verdim. Cesur ol dedim’ demek, Türk halkının, gençlerin hükümete verdiği mesajın net olarak algılanamadığını düşündürtüyor. Bence bunu hiç denemeye kalkmasınlar” dedi.

 

DİNİ DERNEKLER İSTEDİKLERİ GİBİ AT KOŞTURUYOR

Caz Festivali’nin Afyon’da okullara girilmesine izin verilmemesine de tepki gösteren Demirkırkan şunları söyledi: “Caz ve Klasik Müziği Festivali, ilimizi hakikaten büyük şehirlerde yapılamayacak olgunlukta uzun zamandır yapılıyor, götürülüyor. Bizde destekçisi olmaya çalışıyoruz. Ancak iktidar bu Caz Festivali’ne her seferinde bir engel çıkartmakta. Geçen yılda İstanbul’dan gelen sanatçılara okullar son anda kapatılmıştı. Yine bu yılda listede olmasına rağmen sanatçıların okullara girmesi engellendi. Bunu anlamak gerçekten mümkün değil.

Afyon’da İlim Yayma Cemiyeti adına bir cemiyet, İHH gibi kurumlar istediği gibi at koşturabilirken, kendi düşüncelerini öğrencilere empoze etmeye çalışırken, kimsenin sesi çıkmıyor. Burada yapılan sadece bir Caz Festivali’dir. Buna yüklü anlamlar yüklemek bence doğru değildir. Şehrimizin gelişimine katkı sağlayacağını düşünüyoruz. Bu anlamda Belediyenin de, Valiliğimizin de ve yeni Valimizin de festivallere katkı sağlaması şarttır.”●Ferhat Yüksel  

YORUMLAR

  • 0 Yorum