phishing

İş beğenmeyen çok işsizlik yok

İş beğenmeyen çok işsizlik yok

İş beğenmeyen çok işsizlik yok
16 Aralık 2018 - 17:04

 

 

Afyonkarahisar Çalışma ve İş Kurumunun iş ilanları bölümünde 76 iş sektörü ön muhasebe, mermer işçisi, beden işçisi, kasap, garson, şoför, aşçı, bilgi işlem destek elamanı, gıda mühendisi, iç mimar gibi meslekler başta olmak üzere eleman aranıyor. İşsizlerin devlet işi ve masa başı işi istemesinden dolayı özel sektördeki iş ilanlarına ilgi yok.

Afyonkarahisar Organize Sanayi Bölgesinde faaliyet gösteren fabrikalar, başta olmak üzere mermer sektörü, termal turizm işletmeleri, yumurta üreticileri, et ve sucuk imalatı sektöründe faaliyet gösteren işletmeler verdikleri ilanlarla vasıflı ve vasıfsız işçi arıyor. Fabrikaların kapılarında, servis araçlarının üzerinde 'eleman aranıyor' ilanlarına sıkça rastlanırken, yetkililer işsizlerin ağırlıklı olarak masa başı iş istediklerini belirtiyorlar.

 

ÖZEL SEKTÖR ELEMAN BULAMIYOR

Türkiye'de işsizlik oranlarının yüksek olduğu şu günlerde, Afyonkarahisar’daki işletmeler ve fabrikalar çalışacak işçi bulamıyor. İşkur Afyonkarahisar İl Müdürlüğüne personel alımı için müracaat eden işletmeler kurumlarında çalışacak personel bulmakta güçlük çekiyorlar. Mermer sektörü, Et ve Sucuk imalat sektörü, otomotiv bakım onarım sektörü, Termal Turizm, Dinlenme tesisleri, yemek şirketleri, Yumurta üreticileri, tekstil, konfeksiyon, geri dönüşüm firmaları eleman çalıştırmak İşkur İl Müdürlüğüne başvurdu.

 

MASA BAŞI İŞ İSTİYORLAR

Toplum yararına çalışma ve işbaşı eğitim programları sayesinde kentteki işsiz sayısının azaldığını belirten yetkililer, “Gençlerimizde baktığınız zaman iş beğenmemek var. Herkes rahat iş istiyor. İş taleplerinin çoğu masabaşı oluyor. Özel sektördeki arkadaşlarımız işçi bulamamaktan yakınıyor. Bunda da haklılar. Çünkü insanlarımız rahat bir meslek istiyorlar işsizler ne hikmetse ağırlıklı olarak Resmi daireler, belediyeler ve sağlık sektöründen iş istiyor. Özel sektöre eleman göndermekte güçlük çekiyoruz” dediler

 

 

KAYNAK: ODAK ÖZEL HABER / AHMET SARLIK

YORUMLAR

  • 0 Yorum