phishing

İftariye Tabağı ve Armut Hoşafı

İftariye Tabağı ve Armut Hoşafı

İftariye Tabağı ve Armut Hoşafı
30 Mayıs 2017 - 16:30 - Güncelleme: 30 Mayıs 2017 - 16:49

İftariye Tabağı ve Armut Hoşafı

 

İftar menüsü oluştururken belki de en çok özendiğimiz ve servisi için en çok emek sarf ettiğiniz tabak iftariyelikleri bir araya getirdiğimiz tabaktır.

Ben bu tabağı hazırlarken çok keyif alırım nedeniyse Ramazan Ayı ile birlikte sofralarımıza gelen bolluk ve bereketi simgelemesidir (aperatifleri de sevmem cabası).

Pratik ve hoş sunumlu tabaklar hazırlamak hiçte zor değil. Sizlerden gelen “evde bulunabilecek malzemelerle iftariye tabağı nasıl hazırlanır” sorusuna cevaben küçük bir örnek hazırladım. Kullanabileceğiniz malzemelerin küçük bir de listesini yaptım.

 

İftariye Tabağı

Unutmayın sadece evde bulundurduğunuz kahvaltılıklar ile çok güzel sunumlar yapabilirsiniz.

İftar sofralarınızı iftariye tabağı ve leziz hoşaflarla zenginleştirmeniz için size birde Armut hoşafı yaptım. Armut hoşafını sadece armuttan yapabileceğiniz gibi içine farklı meyveler katarak lezzetini arttırabilirsiniz.

 

İftariye Tabağı Malzemeler:

Peynir Çeşitlerinden istedikleriniz

Marmelat Çeşitlerinden istedikleriniz

Tereyağı

Bal,

Hurma,

Zeytin Çeşitlerinden istedikleriniz

Pastırma, Sucuk ya da Salam

Helva,

Sigara Böreği

Salatalık, Domates

Kuru Kayısı, Ceviz

 

Armut Hoşafı Malzemeleri:

3 adet olgun armut

5–6 adet mürdüm eriği

1 su bardağı üzüm

3–4 adet karanfil

1 su bardağı toz şeker

Yapılışı:

Armutları soyun ve çekirdeklerini çıkartın. Eriklerin çekirdekleri çıkardıktan sonra armutlarla birlik küp küp doğrayın. Üzümleri salkımından ayırın.

Hepsini orta boy bir tencereye 1,5 litre su ekleyin.

Karanfilleri ve şekeri katarak yaklaşık 15 dakika kaynatın.

Oda sıcaklığına gelince buzdolabına kaldırın. Soğuk servis yapın

YORUMLAR

  • 0 Yorum

Bu Haberler de İlginizi Çekebilir