phishing

Hülleci’den Sezona Anlamlı Veda

Hülleci’den Sezona Anlamlı Veda

Hülleci’den Sezona Anlamlı Veda
28 Mart 2018 - 22:36

Afyonkarahisar Renkli İmgeler Saati Uygulama Sahnesi Derneği (RİSUS SANAT) 27 Mart Dünya Tiyatro Günü’nü sahneden kutlayarak görkemli bir şekilde sezona veda etti.

Reşat Nuri Güntekin’in yazdığı ve Seyhun Sertan’ın yönetmenliğinde sahnelenen Hülleci adlı tiyatro oyunu son gösteriminde yine seyircinin yoğun ilgisiyle karşılaştı. Oyun öncesi Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’ın 27 Mart Dünya Tiyatro Günü mesajı ve Prof.Dr. Zeynep İpşiroğlu’nun kaleme aldığı Dünya Tiyatro Günü Ulusal Bildirisi seyircilere okundu. Ücretsiz olarak sahnelenen son oyuna Vali Yardımcısı Cafer Sarılı, İl Kültür ve Turizm Müdürü Mehmet Tanır, Gençlik Merkezi Müdürü Gökhan Gürbüz, Öğretmenevi Müdürü Lokman Özkul, Ulaştırma Memur Sen Başkanı H.İbrahim Korkmaz, Beyazay Derneği Başkanı Feyza Kayar ve ünlü oyuncu Tevfik İnceoğlu’nun yanı sıra çok sayıda sanatsever katıldı.

TİYATRO YAŞAMA AYNA TUTAR

Seyircinin alkış ve kahkahalarıyla oyuncuların sıkça duraklamak zorunda kaldığı oyun sonrası Yönetmen Seyhun Sertan, oyunun Afyonkarahisar halkına ulaşmasındaki katkılarından dolayı Afyonkarahisar Valiliğine, İl Kültür ve Turizm Müdürlüğüne ve Karahisar Gençlik Merkezine teşekkür etti. Seyhun Sertan “Sayın Cumhurbaşkanımızın Dünya Tiyatro Günü mesajında da belirttiği gibi tiyatro, yaşama ayna tutan, insanı insana anlatan, sorgulayıcı ve eleştirel bakış açısıyla olayların anlaşılmasına vesile olan bir sanat dalıdır. Bizler de sahnelediğimiz eserde manevi değerlerimizi değil, manevi değerlerimizi kullanan kimseleri eleştirmeyi ve acziyetlerini sergilemeyi amaçladık. Seyircimizin sahneden verilen mesajın rahatlıkla farkında olacak bilinçte olduğuna tüm samimiyetimle inanıyorum” dedi.

HÜLLECİ MEHMETÇİK VAKFI YARARINA SAHNEDE

Yönetmen Seyhun Sertan, birer gün arayla Sandıklı ve Şuhut’tan iki acı haberle yüreklerin dağlandığını hatırlatarak “Şehadetleri kabul olsun. Kederli ailelerine metanet ve hayırlı ömür nasip olmasını diliyorum. Allah, bayrağımız ve ezanımız için, vatanın ve milletin bekası için kahramanca mücadele veren evlatlarımızın muzaffer olmasını nasip etsin, yar ve yardımcısı olsun. Hülleci oyunumuz bugün ücretsiz olarak son kez sahnelendi. Bugüne kadarki ilgi ve teveccühlerinden dolayı Afyonkarahisar halkı ve tüm sanatsever dostlara müteşekkiriz. Ancak oyunumuz 31 Mart Cumartesi günü Afyon Doğa Kolejinin teklifi ve organizasyonuyla bu sefer kahraman Mehmetçiklerimiz ve aileleri için gelirinin tamamı %100 oranında Mehmetçik Vakfı’na bağışlanmak üzere bir kez daha sahnede olacaktır” dedi.

SAHNEDE EVLİLİK TEKLİFİ

Selamlama sonrası seyirciler sahneden yapılan anlamlı bir teklife şahitlik etti. Gençlik Merkezi Lideri Özlem Göktaş’a evlilik teklifinde bulunan Tansu Çetinkaya’nın “evet” cevabı alması üzerine salondaki misafirler ikiliyi coşkuyla alkışlayarak tebrik ettiler.

YORUMLAR

  • 0 Yorum