phishing

Her Gün 10 Bin Adım Atın, Sağlıklı Kalın

Her Gün 10 Bin Adım Atın, Sağlıklı Kalın

Her Gün 10 Bin Adım Atın, Sağlıklı Kalın
10 Mayıs 2018 - 02:53 - Güncelleme: 10 Mayıs 2018 - 03:38

Yürüyüş, her yaştaki bireyler için en yaygın ve kolay uygulanabilen dayanıklılık ( aerobik) aktivitesidir. Dayanıklılık aktiviteleri vücudumuzun oksijeni kullanma kapasitesini arttıran, büyük kas gruplarının dinamik ve ritmik olarak çalıştığı aktivitelerdir. Her gün düzenli yürüyüş yapmak kalp damar hastalıklarından, yüksek kan basıncından ( tansiyondan), eklem hastalıklarından, yüksek kolesterolden korur. Fiziksel aktivitenin sağlığın koruyucu ve geliştirici etkisinin görülebilmesi için günlük aktivitelerin yanı sıra yetişkin yaş grubunda haftanın 5 (beş) günü en az 30 dakika orta şiddette fiziksel aktivite yapılmalıdır. Günlük yaşamı mümkün olduğunca aktif geçirmek sağlıklı bir yaşamın ilk adımıdır. Fiziksel aktiviteden daha fazla yarar elde edebilmek ve sağlığı koruyup geliştirebilmek için düzenli olarak yapılmalı ve yaşamın bir parçası haline getirilmelidir.

 

Bakanlığımız tarafından yapılan "Türkiye Beslenme ve Sağlık Araştırması" sonuçlarına göre toplumumuzun % 71.9’unun hareketsiz yaşadığı belirlenmiştir. Bu nedenle Türkiye Sağlıklı Beslenme ve Hareketli Hayat Programı toplumun fiziksel aktivite alışkanlığı kazandırılmasına yönelik aktiviteleri kapsamaktadır. Bu kapsamda herkesi hareketli yaşama ve bunun için en basit egzersiz olan yürüyüş yapmaya teşvik etmek amacı ile 10 Mayıs “ Sağlık İçin Hareket Et Günü” olarak belirlenmiştir.

 

Biz de Sağlık Müdürlüğü olarak 10 Mayıs Sağlık İçin Hareket Günü’nde idarecilerimiz, çalışanlarımız ve halkımız ile birlikte yürüyoruz. 10 Mayıs 2018 Perşembe saat 09.30’ da Akarçay’ ın Afyonkarahisar Devlet Hastanesi tarafındaki girişinden başlayacak olan yürüyüşümüze Sağlık Müdürü Uzm. Dr. Serhat Korkmaz önderlik edecektir. Günün anısına küçük hediyelerin dağıtılacağı Sağlık İçin Hareket Et Yürüyüşümüze bütün halkımızı davet ediyoruz.

 

Hareketli ve Sağlıklı Olmak İçin;

 

*Yürüyüşü günlük aktivitelerin içerisine kolayca yerleştirebilirsiniz,

 

*Gün içerisinde toplu taşım aracı kullanıyorsanız ineceğiniz yerden bir –iki durak önce inip yürüyebilir veya arabanızı gideceğiniz yerin önüne değil birkaç sokak uzağa park ederek gideceğiniz yere yürüyebilirsiniz,

 

*Size en yakın belediyelere ait yürüyüş yollarından veya Gençlik ve Spor İl Müdürlüğü’ne ait spor tesislerinden faydalanabilirsiniz,

 

*Tek başınıza egzersiz yapmaktan hoşlanmıyorsanız, arkadaşlarınızla yürüyüş grupları oluşturabilirsiniz,

 

*Yürüyüşü aile birlikte zaman geçireceğiniz, keyifli bir aktiviteye dönüştürebilirsiniz.

 

Siz de bize katılın ve sağlığınıza bir adım atın.

YORUMLAR

  • 0 Yorum