phishing

Hayvancılık fuarında gözümüz yükseklerde

Hayvancılık fuarında gözümüz yükseklerde

Hayvancılık fuarında gözümüz yükseklerde
30 Temmuz 2017 - 18:26 - Güncelleme: 30 Temmuz 2017 - 18:29

Hayvancılık fuarında

gözümüz yükseklerde

 

 

Elit Fuarcılık Yönetim Kurulu Başkanı Kudret Çiçekçi: Türkiye’nin kesişme noktası olan Afyonkarahisar bu fuar ile sektörün kalbi olmaya aday. Türkiye’nin önemli hayvancılık merkezlerinden birisi. Afyonkarahisar, hayvan yetiştiriciliğinde en önemli illerin başında yer alıyor

 

Kurtuluş-Afyonkarahisar Hayvancılık ve Et Teknolojileri Çiftlik Ekipmanları Canlı Hayvan Irkları Fuarı için Oruçoğlu Thermal otelde sektör temsilcileri bir araya geldi.

Türkiye’nin ilk Canlı Hayvan Borsası'nın yapıldığı Afyonkarahisar’da borsa açılışı ile Afyonkarahisar Hayvancılık ve Et Teknolojileri Çiftlik Ekipmanları Canlı Hayvan Irkları Fuarı ile birleşti. 13-14-15-16 Eylül'de yapılacak olan fuarın hedefi Avrupa’nın en büyük hayvan fuarı olmak. Bu kapsamda Elit Fuarcılık Yönetim Kurulu Başkanı Kudred Çiçekçi, Afyon Gıda Tarım ve Hayvancılık İl Müdür Hüseyin Arap, Damızlık Hayvan Yetiştiricileri Birliği Başkan Vekili İbrahim Göbel, Süt Üreticileri Birliği, Arı Yetiştiricileri Birliği, Yumurta ve Kanatlı hayvan yetiştiricileri birlikleri ile Yabancı Hayvan Irkları Türkiye Temsilcileri bir araya geldiler. 

AFYONKARAHİSAR TÜRKİYE’NİN KESİŞME NOKTASI

Afyonkarahisar Hayvancılık ve Et Teknolojileri Çiftlik Ekipmanları Canlı Hayvan Irkları Fuarı'nı düzenleyen Elit Fuarcılık Yönetim Kurulu Başkanı Kudret Çiçekçi, yapılacak olan fuarla ilgili açıklamasında, “Türkiye’nin kesişme noktası olan Afyonkarahisar bu fuar ile sektörün kalbi olmaya aday. Türkiye’nin önemli hayvancılık merkezlerinden birisi. Afyonkarahisar, hayvan yetiştiriciliğinde en önemli illerin başında yer alıyor. Kanatlı sektörü, yumurta sektörü, büyükbaş, sucuk sektörü bakımından Afyonkarahisar bu fuar için bulunmaz bir yer. Afyonkarahisar’dan Konya, Eskişehir, Kütahya, Uşak, Isparta, Burdur, Antalya, İzmir, Ankara İstanbul gibi her yere ulaşımı olan bir yer. O nedenle bu fuar sadece Afyonkarahisar’ın fuarı değil Türkiye’nin en önemli fuarı olmaya aday” dedi.

AFYON’UN KOMŞULŞARI SHAİP ÇIKMALI

Bu fuarı neden Afyonkarahisar’da yaptıklarını anlatan Çiçekçi, “Afyonkarahisar bir kesişme noktası. Aynı zamanda hayvancılık bakımından önemli şehirlerden biri. Bazı illerde fuar yapılıyor gelen konukların kalacağı otel yok. Bu bakımdan Afyonkarahisar bulunmaz bir potansiyele sahip. Aynı zamanda Afyonkarahisar’ı merkez aldığımızda çevresinde bulunan illerle bağlantısı bakımında bölgesel bir fuarcılıkla uluslararası bir fuarın başlangıcı olması bakımından önemli. O nedenle bu fuara Konya, Eskişehir, Isparta, Burdur, Antalya, Kütahya, Uşak sahip çıkmalı” diye konuştu.

TAM ANLAMIYLA BİR HAYVANCILIK FUARI YOK

Çiçekçi, şöyle devam etti: “Bizim hedefimiz Afyonkarahisar’ı önce Türkiye’nin sonrada Avrupa’nın en önemli Hayvancılık ve Et Teknolojileri Çiftlik Ekipmanları Canlı Hayvan Irkları Fuarı haline getirmek. Bu alanda en iddialı fuar Almanya’nın Hannover şehrinde yapılan fuar. Onlarda 2 yılda bir yapıyorlar ve Avrupalı çiftçiler orada buluşuyor. Neden Afyonkarahisar Avrupa’nın  en önemli fuarı olmasın. Biz bunu yapacağımıza inanıyoruz ve Türkiye’de bulunan hayvancılık sektörü de en az bizim kadar inanıyor. Onlarla yaptığımız görüşmelerde bu güne kadar tam anlamıyla bir hayvancılık fuarı olmadığını söylediler. Genellikle Tarım fuarlarının içinde kaybolduklarından bahsettiler. Bu fuar yüzde 100 hayvan ırkları fuarı olacak.”

HAYVANCILIK SEKTÖRÜ AYAĞA KALKACAK

Toplantıya katılan Afyonkarahisar Gıda Tarım ve Hayvancılık İl Müdürü Hüseyin, bu fuarı biz çok önemsiyoruz ve fuarın en büyük destekçisiyiz dedi. Arap, “Böyle bir fuarın yapılacağını duyduğumda çok heyecanlandım ve ilk nerede yapılacak diye sordum. Afyonkarahisar’da yapılacağını duyduğumda ise heyecanım ikiye katlandı. Bizler yıllarca Avrupa’da yapılan fuarlara gidip sektördeki yenilikleri ve gelişmeleri izlemek zorunda kalmıştık. Avrupa düzeyinde bir fuarın Türkiye’de Afyonkarahisar’da yapılmasından dolayı çok mutluyum. Bu fuar ile Türkiye’de hayvancılık sektörü yeniden ayağa kalmanın ilk başlangıcı olabilir. Sektörün tüm paydaşları bir araya gelecek ve burada çeşitli panellerle ve yeni ırklarla daha verimli nasıl hayvancılık yapılır bunu hep beraber öğreneceğiz. İlk olmasına rağmen yabancı temsilcilerde olacak ve daha ilk yıldan uluslar arası bir kimliğe kavuşacak” dedi.

 

YORUMLAR

  • 0 Yorum