phishing

Gün FM de gazeteciler erken seçim kararını değerlendirdi

Gün FM de gazeteciler erken seçim kararını değerlendirdi

Gün FM de gazeteciler erken seçim kararını değerlendirdi
22 Nisan 2018 - 03:05

Gün FM’de yayınlanan Basın Odası’nda erken seçim kararı alınması konusu konuşuldu. Gazeteci İsmail Akar’ın hazırlayıp sunduğu programa Gazeteciler Ahmet Tunca, Polat Yılmaz ve Ertuğrul Sevim yorumlarıyla katıldılar.

 

MHP Lideri Devlet Bahçeli’nin erken seçim açıklamasıyla seçim sürecinin başladığını belirten Gazeteci İsmail Akar, “Bahçeli’nin açıklamasının ardından Cumhurbaşkanı Erdoğan partisinin yetkili kurullarıyla görüştü. Sonrasında Bahçeli ile biraraya geldiler ve 24 Haziran tarihinde seçimlerin yapılması kararı alındı. YSK’da bu konuyla ilgili çalışmalara başladı. Önümüzdeki günlerde seçim takvimi açıklanacak. Kamuoyunda erken seçim mi baskın seçim mi tartışmaları yaşanıyor. Seçim tarihinin açıklanmasının ardından kimlerin Cumhurbaşkanı ve milletvekili adayı olacağı merakla bekleniyor. Her partide isimler konuşulmaya başlandı” diye değerlendirmede bulundu.

 

“Birçok kişi bunu beklemiyordu”

 

Alınan erken seçim kararının vatandaşlarda şok etkisi yarattığını belirten Gazeteci Ertuğrul Sevim, “Birçok kişi bunu beklemiyordu. Ama bazı yazarlar erken seçim olacağını yazmışlardı. Bana göre erken seçim kararı alınmasının nedeni MHP-Ak Parti ittifakının Cumhurbaşkanlığı seçimi ve önünde bir yerel seçimin Ak Parti ve Erdoğan açısından çok ciddi bir risk barındırmasıdır. Bu Cumhurbaşkanlığı Hükümet sistemine geçtiğimiz gün belliydi. Çünkü Erdoğan tek başına girdiği tüm seçimlerde bugüne kadar en yüksek oyu almıştır. Partisinin milletvekilleriyle girdiği seçimde biraz daha düşük ve belediye başkan adaylarıyla girdiği seçimlerde ise daha az oy almıştır” şeklinde konuştu.

 

“Ak Parti ve MHP bana göre seçime hazırdır”

 

Seçimlerin sonbaharda yapılmasını beklediğini kaydeden Gazeteci Polat Yılmaz, “Seçimlerin Ekim veya Kasım ayında yapılacağını düşünüyordum. Bahçeli benim beklentimin aksine seçimlerin daha erken olacağını açıkladı. Ak Parti ve MHP bana göre seçime hazırdır. Çünkü kim ne derse desin en dinamik parti teşkilatı Ak Parti’de bulunuyor. CHP ve Saadet Partisi gibi partiler seçime çok hazır görünmüyorlar. Bu partiler de süreç içinde seçime hazır olacaklardır. İyi Parti de kısmen seçime hazırdır. CHP’nin topluma karşı iyi bir aday çıkarma sorumluluğu vardır. Çünkü demokrasi bir denge sistemidir. CHP’nin iyi bir adayla çıkması lazımdır. Bence Kılıçdaroğlu aday olmayacaktır” diye görüşlerini açıkladı.

 

“İki ay içinde bir seçim yapılacağını kimse ummadı”

 

Erken seçim kararına şaşırdığını belirten Gazeteci Ahmet Tunca, “Ben erken seçim kararı alınacağını düşünüyordum ama bu kadar erken bir tarih beklemiyordum. İki hafta öncesine kadar seçimlerin vaktinden önce yapılmayacağı dillendiriliyordu. Demek ki bir şeyler kötü gidiyor. Bu kötü gidişi durdurmak için bu karar alındı. Ayrıca İyi Parti faktörünün de erken seçim kararının alınmasında etkili olduğunu düşünüyorum. Mesela zam yok deniliyor, ardından zam geliyor. İki ay içinde bir seçim yapılacağını kimse ummadı. Milletvekili olacak adayların hazırlanmalarına da yeterli süre tanınmadı. Partiler seçime hazırız diyorlar. Bunun doğru olup olmadığını önümüzdeki günlerde göreceğiz” diye konuştu.

YORUMLAR

  • 0 Yorum