phishing

Göyün : Maalesef hastane çalışanlarımıza çok fazla şiddet uygulanmakta

Göyün : Maalesef hastane çalışanlarımıza çok fazla şiddet uygulanmakta

Göyün : Maalesef hastane çalışanlarımıza çok fazla şiddet uygulanmakta
07 Şubat 2018 - 11:55

Gün FM’de yayınlanan Sağlık Olsun programına Afyonkarahisar Devlet Hastanesi İş Sağlığı ve Güvenliği Sorumlu Hekimi Dr. Hamza Göyün konuk olarak katıldı. Gün FM Genel Yayın Yönetmeni Faruk Bangir’in sorularını yanıtlayan Göyün çalışmalarıyla ilgili bilgiler verdi.

 

Afyonkarahisar Devlet Hastanesi’nde 2016 yılı Ağustos ayında İş Sağlığı ve Güvenliği biriminin oluşturulduğunu söyleyen Dr. Hamza Göyün, “Hastane çalışanlarını iş kazaları ve meslek hastalıklarına karşı korumak için hastane içinde birimlere göre risk değerlendirmeleri yapılmıştır. Tüm hastane binası adım adım gezildi, çalışanlar ile görüşüldü. Risk analizleri yapıldı ve bunlara yönelik çalışmalar başlatıldı. Hastanenin en riskli birimlerinden olan Radyoloji birimi, laboratuarlar, ameliyathane, acil servsiler gibi birimler özellikle takip edilip çalışmalar yapıldı” diye konuştu.

 

“Maalesef hastane çalışanlarımıza çok fazla şiddet uygulanmakta”

 

Hastanedeki risk faktörlerinden söz eden Afyonkarahisar Devlet Hastanesi İş Sağlığı ve Güvenliği Sorumlu Hekimi Dr. Hamza Göyün, “Öncelikle enfeksiyon riski mevcuttur. Hem hastalardan, hem kullanılan malzemelerin kirlenmesinden kaynaklanan, hem bu malzemelerin temizlenmesi esnasında enfeksiyon riski oluşmaktadır. Bir başka risk faktörü bizim için ise belki de en önemlisi çalışanlarımızın karşılaştığı darp, taciz olayıdır. Maalesef hastane çalışanlarımıza çok fazla şiddet uygulanmakta, taciz edilmektedir. Bizlerde insanız ve insana hizmet veriyoruz. Sizlerin hastalık, kaza hallerindeki durumunuzu anlıyoruz ve size yardımcı olmak için çalışıyoruz. Yakınınız acil serviste, gözlem de gereksiz bekletiliyor, ilgilenmiyorlar diye düşünmeyiniz. Mutlaka işlem-tahlil-röntgen istemi yapılmıştır, işlem sonucu bekleniyordur. Muayenesi yapılan hastanın hastalığı ile ilgili bir uzman hekim ile görüşülmüş ve onun gelmesi bekleniyor olabilir. Veya o anda çok acil olan bazı yaralı, hastalar olabilir. Ama hiçbir zaman hastanız ihmal edilmez. Sizler bizlere karşı saygılı, anlayışlı olursanız hastanız daha rahat ve hızlı müdahalesi yapılacak ve gereksiz gerginlikler oluşmayacaktır. Bu risklere karşı bizlerde önlem almak için uğraşmayacağız. Avrupa’da acil servislere yalnızca hasta alınır. Yakınları dışarıda bekler. Bizde ise bir hasta ve birkaç yakını ile içeri girilmektedir. Bu bile kargaşaya, karışıklığa, gürültüye neden olmaktadır. Ancak her şeye rağmen hastası ile ilgilenilmediğini düşünürseniz hastanemizde Hasta Hakları birimimiz vardır. Buraya dilekçe verdikleri takdirde konu Başhekimlikçe takip edilecektir. Diğer risk faktörleri ise olası kazalar, düşmeler, yangın gibi aklımıza gelebilecek her türlü tehlike mevcuttur” şeklinde değerlendirmede bulundu.

 

İl sağlık Müdürlüğü’nün katkılarıyla hazırlanan Sağlık Olsun programında Afyonkarahisar Devlet Hastanesi İş Sağlığı ve Güvenliği birimi tüm yönleriyle konuşuldu.

YORUMLAR

  • 0 Yorum