phishing

Gölet ve göllere 130 bin yavru sazan bırakıldı

Gölet ve göllere 130 bin yavru sazan bırakıldı

Gölet ve göllere 130 bin yavru sazan bırakıldı
27 Temmuz 2016 - 08:03

Gıda Tarım ve Hayvancılık İl Müdürlüğü tarafından Ahmetpaşa, Akyuva, Üçlerkayası, Tazlar, Değirmenayvalı, Gezler, Kocaöz, Döğer, Bayat göletleri ile Eber, Karamık ve Karakuyu göllerine 130 bin adet yavru sazan bırakıldı

 

 

Gıda Tarım ve Hayvancılık İl Müdürü Hüseyin Arap, Ahmetpaşa, Akyuva, Üçlerkayası, Tazlar, Değirmenayvalı, Gezler, Kocaöz, Döğer, Bayat göletleri ile Eber, Karamık ve Karakuyu göllerine 130 bin adet yavru sazan bırakıldığını açıkladı.

Arap, “İl Müdürlüğümüzce Balıklandırma Programı çerçevesinde İlimizde bulunan göl ve göletlerimiz için tahsis edilen 130 bin adet balık İlçe Müdürlüklerimize teslim edilerek göl ve göletlerimize bırakılması sağlandı” açıklamasında bulundu.

 

BALIK NESLİNİN SÜREKLİLİĞİ İÇİN ÇALIŞIYORUZ

İl Gıda Tarım ve Hayvancılık Müdürü Hüseyin Arap, şu bilgileri aktardı: “İl Müdürlüğü olarak doğal göllerimiz ile göletlerimizdeki balık faunasının sürekliliği bizim için önemlidir. Bu amaçla her yıl düzenli olarak ve ihtiyaç duyulan yerlerin balıklandırılması için program yapılmakta ve balıklandırılmaktadır. Bu yıl Ahmetpaşa, Akyuva, Üçlerkayası, Tazlar, Değirmenayvalı, Gezler, Kocaöz, Döğer, Bayat Göletleri ile Eber, Karamık ve Karakuyu Göllerine 130 bin adet yavru sazan bırakılmıştır.

Biz Bakanlık ve İl Müdürlüğü olarak balık neslinin sürekliliği için elimizden gelen her türlü tedbiri alıyoruz.”

 

HALKIMIZ AV YASAKLARINA UYMALI

Halka çağrıda bulunan ve av yasaklarına uyulması gerektiğinin altını çizen Gıda Tarım ve Hayvancılık İl Müdürü Hüseyin Arap, sözlerini şöyle sürdürdü: “Halkımıza düşen ise boy ve zaman yasaklarına uymalarıdır. Unutulmamalıdır ki göl ve göletlerimizdeki balık neslinin devamı halkımızla ortak hareket etmemize bağlıdır. Boy ve zaman yasaklarına uyulmaması, küçük balıkların avlanması ve özellikle üreme dönemlerinde bilinçsiz olarak kıyıya yanaşan anaçların avlanması balık neslinin sürekliliğine vurulan bir darbedir. Bu nedenle balık avcılığı yapan amatör avcılarımızın bu bilinçte olması gerekmektedir.”

 

GÖL VE GÖLETLERE BAŞKA KAYNAKLARDAN BALIK ATMAYIN

Açıklamasında, amatör avcılara ve halka da seslenen İl Müdürü Hüseyin Arap, şunlara yer verdi: “Hiç kimse İl Müdürlüğümüzün izni ve bilgisi dışında her ne türde olursa olsun başka kaynaklardan balık getirerek atmasın. Özünde iyi niyetli gibi görünen bu hareket balığın atıldığı göldeki diğer balık türlerinin baskılanmasına ve hatta yok olmasına neden olabilmektedir.”●Kurtuluş

 

 

                                                                                                                                                                                                                                                                              

YORUMLAR

  • 0 Yorum