phishing

Gazeteci Solak’a Saldırıya TGF’den Kınama

Gazeteci Solak’a Saldırıya TGF’den Kınama

Gazeteci Solak’a Saldırıya TGF’den Kınama
31 Ekim 2018 - 09:03

TGF Genel Başkanı Yılmaz Karaca, Gazeteci Mehmet Ali Solak’a yapılan fiili saldırıyı kınadı. Karaca, “Gerekçe ne olursa olsun meslektaşımıza yapılan saldırıyı kabul edemeyiz” dedi.

 

Türkiye Gazeteciler Federasyonu Genel Başkanı Yılmaz Karaca, 25 Kasım 2018 tarihinde Antakya Atatürk Stadında oynanan Hatayspor –Altay maçında saldırıya uğrayan Gazeteci Mehmet Ali Solak ile ilgili olarak bir açıklama yaptı. Karaca’nın açıklaması şöyle:

“Söz konusu maç sırasında yerel Özyurt Gazetesi'nden Bedir Görün, sabit kart verilmediğini ve kendisinin kasıtlı olarak akredite edilmediğini öne sürerek, protokol tribününde oturan TSYD İl Temsilcisi ve Hatay İl Spor Güvenlik Kurulu Üyesi Mehmet Ali Solak’a, küfür ve tehdit içeren sözlerle kafa atmış, bu saldırı sonunda Solak’ın dudağının iç kısmına üç dikiş atılmıştır. Bir süre bekledik; ancak meslektaşımıza, 19 yıldır hizmet ettiği TSYD’nin sahip çıkmadığını ve her hangi bir kınama bildirisi dahi yayınlamadığını üzülerek gördük. Aynı zamanda Federasyonumuzun Genel Kurul Delegesi de olan Gazeteci Solak’a yapılan saldırı, gerekçesi ne olursa olsun asla kabul edilemez. Meslek etiğini ve her zaman toplumsal barışı savunduğunu bildiğimiz Gazeteci Mehmet Ali Solak’a yapılan saldırıyı şiddetle kınıyor, gerekli adli takibatın yapılacağına inanıyoruz.”

YORUMLAR

  • 0 Yorum