phishing

FETÖ sanığından küstahça savunma

FETÖ sanığından küstahça savunma

FETÖ sanığından küstahça savunma
22 Kasım 2017 - 17:29

FETÖ sanığından

küstahça savunma

 

FETÖ/PDY silahlı terör örgütü üyesi suçundan yargılanan tutuklu sanık Ramazan Kuru’nun duruşmada FETÖ terör örgütü lideri Fetulluh Gülen hakkındaki söylemleri pes dedirtti. Küstahça açıklamalarda bulunan tutuklu sanık mahkeme başkanının söylemini kabul etmeyerek terör örgütü lideri Gülen’e “Dini bir lider” ifadesiyle sahip çıkmaya çalıştı

 

 

KURTULUŞ-FETÖ/PDY silahlı terör örgütü üyesi suçlarından Afyonkarahisar 2. Ağır Ceza mahkemesinde devam eden yargılamalarda 11 tutuklu sanık hakim karşısına çıktı. 11 tutuklu sanıktan biri tahliye edilirken, diğer sanığın ise yargılanmasına İzmir’de devam edilmesine karar verildi. Öğleden önceki duruşmalarda ilk olarak yargılanan tutuklu sanık Ramazan Kuru’nun terör örgütü lideri  Fetullah Gülen ile ilgili, “Dini bir liderdir” söylemine mahkeme başkanı “Onun terör örgütü başı olduğunu bütün Türkiye biliyor” diyince sanık küstahça bir tavırlar, “Bütün Türkiye doğru mu biliyor?” yanıtını verdi.

SUÇLAMALARI KABUL ETMİYORUM

Duruşmalarda çok sayıda FETÖ sanığı hakim karşısına çıkarak savunma yaptı. Tutuklu olarak yargılanan sanıklardan Ramazan Kuru isimli şahıs yaptığı küstahça ve mesnetsizce savunma ile dikkat çekti. Örgüte bağlı yurt ve dershaneleri bünyesinde barından şirket ortaklığı, örgüte finans desteği sağlamak amacı ile Bank Asya’da hesap açma gibi nedenlerle silahlı terör örgütüne üye olma suçlaması ile yargılanan tutuklu sanık Kuru, suçlama ve iddialara kabul etmedi.

TÜM TÜRKİYE DOĞRU MU BİLİYOR

Yaşadığı Çay ilçesinde Meslek Yüksekokulu olması nedeniyle para kazanma maksatlı öğrenci yurdu açtıklarını ifade etti. Daha sonra dershane devraldıklarını ifade eden Kuru, bu yerlerin FETÖ ile bağlantısının olmadığını öne sürdü. Savunmasın da örgüt elebaşı Fetullah Gülen’in dini bir lider olduğunu ifade eden Kuru, mahkeme başkanının bu söylemine “Tüm Türkiye onun terörist başı olduğunu biliyor” demesi üzerine ise küstahça “Tüm Türkiye doğru mu biliyor” şeklinde bir yanı verdi.  Sonrasında ise mahkeme heyeti sanığın savunma yapmasını devam etmesini istedi.

TEMİNAT MEKTUBU İÇİN HESAP AÇTIRDIM

Bank Asya’dan teminat mektubu almak için hesap açtırdığını dile getiren tutuklu sanık Kuru, mektubu alamayınca da hesabındaki parayı çektiğini ayrıca iddianame de geçen örgütün otel toplantılarına katıldığı yönündeki iddiaları da kabul etmeyerek, teröre hiçbir şekilde destek vermediğini kaydetti. Kuru ayrıca Kıbrıs ve Almanya gibi ülkeler gitmesinin ise FETÖ ile alakalı olmadığını söyledi. Kuru’nun yaptığı savunmanın ardından mahkeme heyeti sanığın tutukluluk halinin devamına ve duruşmasının 14 Aralık 2017 tarihine ertelenmesine karar verdi.

AİLEMİN RIZKI İÇİN ÇALIŞTIM

Örgüte bağlı şirket ve yurtlarda müdürlük yapması, terör örgütü lideri Fetullah Gülen’in talimatı ile Banka Asya’ya para yatırması, ByLock programını kullanması ve elde edilen materyallerden Eagle ve kakotak haberleşmesini kullanması suçlarından yargılanan tutuklu sanık Mustafa Tutuluş, suçlamaları ve iddiaları kabul etmedi. Ailesinin rızkı için yurtta çalıştığını söyleyen tutuklu sanık Tutuluş, ByLock, Eagle ve kakotak kullanmadığını ve telefonuna indirmediğini belirtti. Banka Asya’da kredi kartından başka hiçbir hesabının olmadığını belirten Tutulmuş, savunma yapmak için süre mahkeme heyetinden süre istedi. Mahkeme başkanı da duruşmayı 24 Aralık 2017 tarihine erteledi.

BABAMIN NASİHATİNİ DİNLEMEDİM

FETÖ/PDY silahlı terör örgütü üyesi suçundan hakim karşısına çıkan tutuklu sanık Durmuş Erdoğmuş, baba nasihiyatini dinlemediği için çok pişman olduğunu söyledi. Örgütün kullandığı ByLock ve kakotak haberleşme ağını kullandığı, telefonundaki imaj kayıtlarına örgütün herkül uygulamasını indirdiği suçlamasında yargılanan tutuklu sanık Erdoğmuş, kendisinin sanayi de oto yıkamacı olduğunu bu suçlamaları kabul etmediğini söyledi. Örgüte bağlı şirkete ortaklığının ticaret amacıyla olduğunu dile getiren Erdoğmuş, kesinlikle talimat üzerine para yatırmadığını belirtti. Babasının kendisine örgüt veya cemaatlerden uzak durması konusundaki nasihatini anlatan tutuklu sanık Erdoğmuş, “Keşke babamın nasihatini dinleseydim. Bu duruma düşmezdim” dedi. Mahkeme başkanı da duruşmayı 14 Aralık 2017 tarihine erteledi.

280 DEFA GİRİŞ ÇIKIŞ YAPMIŞ

FETÖ/PDY silahlı terör örgütü üyesi suçlaması ile yargılanan tutuklu sanık Bayram Çiçek, örgüte bağlı dershanede öğretmenlik, kakotak ve ByLock kullanımı ve yüklenmesi, talimatla para yatırma iddiaları ile hakim karşısına çıktı. ByLock analiz raporlarında 280 defa giriş çıkış yaptığı söylenilen tutuklu sanık Çiçek, savunma yapmak için ek süre talebinde bulundu. Çiçek, rahatsızlığından dolayı savunma hazırlayamadığını dile getirdi.

TELEFONUMA BYLOCK YÜKLEDİ

Duruşmada tanık olarak dinlenen Adil D. ise tutuklu sanık Bayram Çiçek’i tanıdığını ve rehber hocası olduğunu vurguladı. Adil D. telefonuna ByLock’u Çiçek’in yüklediğini istememesine rağmen yüklediğini belirtti. Tanık Adil D, Kendisinin üniversiteyi kazandığında bile başka bir isme Bayram Çiçek’in gönderdiğini anlattı. Tanık ifadesinin ardından mahkeme heyeti sanığa savunma yapması için ek süre vererek duruşmayı 30 Kasım 2017 tarihine erteledi.  

PSİKOLOJİM BOZUK

Çay Özel Adile Hanım Kız Öğrenci Yurdunda müdür olarak görev yapan, yapıya bağlı şirketlerde çalışan otel toplantılarına il ve ilçe imamları ile katılan, ByLock kullanımı gibi suçlardan yargılanan Derya Yıldız, hiçbir suçlamayı kabul etmedi. ByLock kullanmadığını ifade eden Yıldız’ın toplamda 3 bin 378 defa giriş yaptığı analiz raporlarında ortaya çıktı. Psikolojisinin bozuk olmasından dolayı savunma yapamayacağını ve ek süre talebinde bulunan tutuklu sanık Yıldız, SEGBİS’ten mahkemeye bağlanma talebinde bulundu. Mahkeme heyeti de talepleri kabul ederek duruşmayı 30 Kasım 2017 tarihine erteledi.

TUTUKLU SANIK TAHLİYE EDİLDİ

Dün öğleden önceki duruşmalarda tutuklu sanıklar Mustafa Kaya, Muhammed Bayrambey, Muhammed Ali Akbulut, Onur Gökhan Bozkurt, Ahmet Şahin ve Faruk Kamacı’nın yargılanmalarına devam edildi. 14 Aydır tutuklu bulunan ve etkin pişmanlık hükümlerinden yargılanan Ahmet Şahin 3 Yıl 5 ay 7 gün ceza alarak tahliye edildi. Tutuklu sanık Faruk Kamacı ise yetkisizlik talebinde bulundu. Mahkeme heyeti de Kamacı’nın talebini kabul ederek, dosyayı İzmir’e gönderdi. Diğer sanıkların duruşmaları ise ileri bir tarihe ertelendi. 

YORUMLAR

  • 0 Yorum