phishing

FETÖ'de 11 tutuklu sanık tahliye edildi

FETÖ'de 11 tutuklu sanık tahliye edildi

FETÖ'de 11 tutuklu sanık tahliye edildi
23 Kasım 2017 - 17:21 - Güncelleme: 29 Mayıs 2020 - 00:14

FETÖ’de 11 tutuklu

sanık tahliye edildi

 

FETÖ/PDY silahlı terör örgütü üyesi suçlarından Afyonkarahisar 2. Ağır Ceza Mahkemesinde görülen davalarda 11 tutuklu sanık hakim karşısına çıktı. Tutuklu sanıkların tamamının tahliyesine karar verildi

 

KURTULUŞ-Afyonkarahisar 2. Ağır Ceza mahkemesinde dün öğleden önce görülen FETÖ/PDY silahlı terör örgütü üyesi suçlaması davalarından ceza infaz koruma memurları ve katipleri yargılandı. Tutuklu olarak yargılanan 11 sanığın bir kısmının meslekten ihraç diğerlerinin ise açıkta olduğu bildirildi. Dünkü duruşmalarda Albatros isimli gizli tanığın ifadeleri damga vurdu. 11 Tutuklu sanık’ın yargılandığı dünkü davalarda gizli tanık Albatros’un ifadesi okundu. Gizli tanık Albatros, tutuklu sanıkların örgüt yardımıyla memuriyet sınavını kazandığını, örgüt içerisinde derecelendirmeler yapıldığını ve örgüte müzahir yurtlarda kaldıklarını iddia etti. Gizli tanığın bu iddiası ve suçlamasını kabul etmeyen tutuklu sanıklar berat ve tahliyelerini istediler.

MCDONALD’S FİRMASINDA ÇALIŞIYORDUM O NEDENLE GİTTİM

Tutuklu olarak yargılanan Vehbi Koçak ise FETÖ/PDY silahlı terör örgütü ile hiçbir alakasının olmadığını söyledi. ABD’ye gitmesine gerekçe olarak ise çalıştığı Mcdonald’s da kıdem alabilmesi için olduğunu belirten Koçak, 110 gün ABD’de kaldığını ve sadece iş için gittiğini belirtti.

11 TUTUKLU SANIK TAHLİYE EDİLDİ

Duruşmalarda tutuklu sanıklar A.D., Yasin T., Hasan Ş., Naim S., Murat Ö, Abdülmelih G, Fatih A, Gürkan A, Aydın K, Vehbi K ve Mustafa Ü yargılanarak suçlamaları kabul etmediler. Tutuklu sanıklardan Hasan Ş, Abdülmelih G.ve Fatih A mahkemeye yetkisizlik talebinde bulunarak daha önce görev yaptıkları illerde yargılanma talebinde bulundular. Mahkeme heyeti de sanıkların yetkisizlik taleplerini kabul etti.

YORUMLAR

  • 0 Yorum