phishing

FETÖ davalarında bir tahliye

FETÖ davalarında bir tahliye

FETÖ davalarında bir tahliye
18 Kasım 2017 - 15:39

FETÖ davalarında bir tahliye

 

Afyonkarahisar’da FETÖ/PDY silahlı terör örgütü üyeliği davalarından dün öğleden önce 8 sanık hakim karşısına çıkarken, bir sanığın yargılanmasına Ankara’da devam edilmesine ve bir sanığında tahliyesine karar verildi

 

KURTULUŞ-FETÖ/PDY silahlı terör örgütü üyesi suçlarından dün öğleden önce 8 sınık hakim karşısına çıktı. Tutuklu sanıklar Gazi Karahan, Musa Çeleb, Mustafa Durmaz, Zahide Demiren ve Rıza Yılmaz duruşmaları 21 Aralık 2017 tarihine, Hakan Gezergür’ün ise 11 Ocak 2018 tarihine ertelendi. Tutuklu sanıklardan İsmail Kurt’un davasının yetkisizlik talebinden dolayı Ankara’da görülmesine, tutuklu sanık Arife Şahin’in ise 1 yıl 1 ay hükmün açıklanmasının geriye bırakılması ve tahliyesine karar verildi.

UTANÇ DUYUYORUM

Dün öğleden önce FETÖ?PDY silahlı terör örgütü üyeliği suçlaması ile hakim karşısına çıkan tutuklu sanık Gazi Karahan’ın örgüte bağlı şirketleri üzerine devralması, banka Asya’ya talimatla para yatırması, otel toplantılarına katılması ve örgütün haberleşme ağı olan ByLock kullanması suçlamaları ile yargılandı. Bu suçlamalardan dolayı mahkemede hakim karşısında olmaktan utanç duyduğunu ifade eden tutuklu sanık Karahan, Şuhut ilçesinde esnaflık yaptığı 4 defa KPSS’ye girdiği ve yerleşemediğini ifade etti.

EVİM YOKTU O YÜZDEN ALDIM

Banka Asya’ya talimatla para yatırmadığını söyleyen Karahan, kendisinin besicilik yaptığı için sürekli bankalarla çalıştığını Banka Asya ile de zaman zaman iş gereği para yatırdığını dile getirdi. Talimat üzerine para yatırmadığının özellikle altını çizen tutuklu sanık Karahan, besicilik yaptığı için büyük miktarlar kazandığını söyledi. Örgüte bağlı şirketten aldığı yerin tamamıyla yasal ve kanunlar çerçevesince aldığını anlatan tutuklu sanık Karahan, evinin olmamasından dolayı satılan yeri aldığını, aldıktan sonra içerisindeki öğrencileri kendisinin çıkardığını vurguladı. Tutuklu sanık Karahan, binayı alırken parayı banka kanalı ile ödediğini tamamıyla ticari olarak aldığına işaret etti.

BEN GAZİ ÇOCUĞUYUM

Kendisinin ByLock haberleşme ağını kullanmadığını ve telefonlarına yüklemediğini ifade eden tutuklu sanık Gazi Karahan, besici olması nedeni ile kesimhanelerde telefonunu kullanmak isteyene telefonunu verdiğini söyledi. Telefonunu kullananlardan birisinin yükleyebileceğini belirten Karahan, babasının Kıbrıs gazisi olduğunu ve hain terör örgütü ile anılmasından dolayı büyük sıkıntı ve rencide olduğunu dile getirdi. Suçlamaları kabul etmeyen tutuklu sanık Karahan’ın duruşması 21 Aralık 2017 tarihine ertelenerek, tutukluluk halinin devamına karar verildi.

BYLOCK ANALİZ RAPORLARI OKUNDU

Sinanpaşa İlçesinde Tapu Müdürlüğünde memur iken Kanun Hükmünde Kararname (KHK) ile görevinden ihraç edilen ve FETÖ/PDY silahlı terör örgütü üyesi suçlaması ile yargılanan Musa Çeleb’in ByLock analiz raporları duruşmada hakim tarafından okundu. 3 ay süre ile ByLock’a Sinanpaşa ilçesinde girdiği analiz raporlarında okunan Musa Çeleb’in örgüte yakın ve KHK ile kapatılan Hukuk Bayındır-Sen üyesi olduğu iddiaları ile yargılandı.

HİÇBİR TERÖR ÖRGÜTÜNE ÜYE DEĞİLİM

Tutuklu sanık Çeleb, suçlamaları kabul etmeyerek, “ByLock kullanmadım ve yüklemedim. 14 yıllık devlet memurluğum sürecince hiçbir terör örgütüne üye olmadım ve değilim. Üye olduğum sendikada devletin izni ile açılan bir sendikadır. Ben bu suçlamaları kabul etmiyorum” dedi. Sanık Çeleb’in savunmasının ardından mahkeme heyeti duruşması 21 Aralık 2017 tarihine erteleyerek sanığın tutukluluk halinin devamına karar verdi.

ANKARA’DA YARGILANMAK İSTİYORUM

Dün öğleden önceki duruşmalarda tutuklu olarak FETÖ/PDY silahlı terör örgütü üyesi suçlaması ile yargılanan İsmail Kurt ise, Ankara’da yargılanmak için yetkisizlik talebinde bulundu. “Ankara’da yargılanmak istiyorum” diyen tutuklu sanık Kurt, “Ailemi ziyarete geldiğim zaman beni tutukladılar. Ben Ankara’da yaşıyorum. Burayla bir ilgim yok. Ankara’da yargılanmak istin yetkisizlik talebinde bulunuyorum” dedi. Bunun üzerine savcılık makamı tutuklu sanık Kurt’un üzerine atılan suçların Afyonkarahisar’da değil Ankara’da gerçekleşmesinden dolayı Ankara’da yargılanması yönünde görüş verdi. Mahkeme heyeti de sanık Kurt’un yetkisizlik talebi ile Ankara’da yargılanmasına karar verdi.

38 GÜNLÜK EVLİYDİM TUTUKLANDIĞIMDA

FETÖ/PDY silahlı terör örgütü üyesi suçundan yargılanan tutuklu sanık Mustafa Durmaz, hakkındaki suçlamalara mahkemede cevap verdi. ByLock kullanma suçlarından yargılanan Durmaz’ın üzerine kayıtlı 3 hattı ByLock kaydı bulunduğu iddia edildi. Yapıya bağlı yurtta ekmek parası için çalıştığını anlatan Durmaz, telefon hatlarının yurtta kullanıldığını kendisinin ByLock’u yüklemeyip kullanmadığını ileri sürdü.

BEN YÜKLEMEDİM DE KULLANMADIM DA

38 günlük evli iken tutuklanarak cezaevine götürüldüğünü söyleyen tutuklu sanık Durmaz, yapıya bağlı yurtta ekmek parası için çalıştığını anlattı. Durmaz, telefon hatlarının yurtta kullanıldığını kendisinin ByLock’u yüklemeyip kullanmadığını ifade etti. Durmaz, emniyette verdiği ifadeyi ve suçlamaları kabul etmedi. Sanık savunmasının ardından mahkeme heyeti duruşmayı 21 Aralık 2017 tarihine erteleyerek, sanığın tutukluluk halinin devam edilmesine karar verdi.

TANIK BEYANLARINI KABUL ETMİYORUM

FETÖ/PDY silahlı terör örgütü üyesi suçlarından hakim karşısına geçerek hakkındaki suçlamaları kabul etmeyen tutuklu sanık Zahide Demren, tahliyesini istedi. FETÖ’ye bağlı yurtlarda çalışmaktan, tanık beyanlarına göre Emirdağ ilçe ablası olmaktan ve Banka Asya’ya talimat üzerine para yatırmak, otel toplantılarına katılmak ve ByLock kullanmak suçlarından yargılanan Demren, hiçbir suçlamayı ve tanıkların aleyhine olan ifadelerini kabul etmediğini anlattı. Banka Asya’ya talimat ile para yatırmadığını anlatan Demren, otele toplantı için değil dinlenmek için gittiğini, kendisinin de Emirdağ ilçesinin bayanlar imamı olduğu yönündeki iddiaların gerçeği yansıtmadığını dile getirdi.

ARAMIZDA HUSUMET VARDI

Kendisi hakkında daha önceden tanık olarak ifade veren ve aynı davadan yargılanarak tutuklu bulunan Hürriyet Ş.’nin de aralarındaki husumetten dolayı aleyhinde ifade verdiğini belirten tutuklu sanık Demren, Emirdağ’da çalıştığı esnada konuştu erkek arkadaşı ile onun da daha önce konuşmasından dolayı bir sıkıntı yaşadıklarını, hatta Emirdağ’dan ayrıldıktan sonra memleketinde başka bir erkekle konuşmaya başladığında tanık Hürriyet Ş.’nin de o kişiye ulaşarak hakkında olumsuz sözler sarf ettiğini söyledi.

TANIK DAHA ÖNCEKİ İFADESİNİ KABUL ETMEDİ

Sanık Demren’in savunmasının ardından mahkemede Hürriyet Ş. tanık olarak dinlendi. SEGBİS üzerinden bağlanan Hürriyet Ş. Zahide Demren’i Emirdağ’da birlikte çalıştıkları yurttan tanıdığını, örgütle bağlantısı olup olmadığını bilmediğini söyledi. Daha önce verdiği ifadeyi kabul etmediğini de anlatan tanık Ş. mahkemede psikolojik baskı altında ifade vermesinden dolayı doğru beyanda bulunamadığını anlattı. Ş. tutuklu sanık Demre ile ilgili daha önce verdiği ifadenin doğru olmadığını belirtti.

BEN ABLA DEĞİLİM

Zahide Demre’yi Emirdağ ilçesinde dershaneye geldiğinde tanıdığını belirten tanık Leyla M., Demre’yi abla olarak bildiğini söyledi. Demre’nin dershaneye gelerek öğretmenlerle sohbet ettiğini anlatan tanık Leyla M. “Emirdağ’daki bayanlardan Zahide hanım sorumluydu. İlçe ablası oydu” dedi. Tanık ifadesinin ardından sanık Demre, tanığın ifadesini kabul etmediğini söyledi. Tanık ifadelerini kabul etmediğini dile getiren satın Zahide Demre’nin duruşması 21 Aralık 2017 tarihine ertelendi. 

TUTUKLU SANIK TAHLİYE OLDU

FETÖ/PDY silahlı terör örgütü üyesi suçlamaları ile yargılanan tutuklu sanık Arife Şahin ise, Sandıklı ilçesinde yapıya bağlı yurtta müdür olarak görev yaptığı ve ByLock kullandığı iddia edildi. Sanık Şahin suçlamaları kabul etmeyerek yurtta çalışırken yurt müdürünün annesinin rahatsızlığından dolayı 4-5 aylığına yurtta müdürlük ettiğini, telefonuna ise ByLock’u Ş. P. isimli bayanın kurduğunu fakat telefonunun bu programı desteklemediğini söyledi. Üstüne atılan suçları kabul etmeyen tutuklu sanık Şahin’e mahkeme heyeti tarafından 1 yıl 1 ay hükmün geriye bırakılması kararı verilerek tahliye edildi.

BEN BÖYLE BİR ŞEY DEMEDİM

Tutuklu sanıklardan eski Sandıklı İlçe Emniyet Müdürü Hakan Gezergün’de FETÖ/PDY silahlı terör örgütü suçundan hakim karşısına çıktı. KHK ile mesleğinden ihraç edilen Gezergün, 15 Temmuz hain darbe gecesi pasif davrandığı, o geceye savcıya darbenin kurgu olduğu, bankaya talimatla para yatırmak ve evinde çıkan 6 adet 1 dolar suçlarından yargılandı. Hakkında tanıklık yapanların beyanlarının doğru olmadığını belirten Gezergün, tüm suçlamaları kabul etmeyerek; “Darbe akşamı beni arayan kişiye dışarıya çıkmamasını söyledim. Annesi kalp hastasıydı o yüzden söyledim. Evimde yapılan aramalarda bulunan 1 dolarları, 'çocuklar oynasın' diye almıştım. Hepsini kırtasiyeden aldım, seri numaraları da aynı. Ben savcı beye de kurgu diye bir şey söylemedi” dedi. Sanık savunmasının ardından duruşma mahkeme heyetinin kararı ile 11 Ocak 2018 tarihine ertelendi. Aynı davadan yargılanan Rıza Yılmaz’ın da duruşması 21 Aralık 2017’e ertelendi.

 

YORUMLAR

  • 0 Yorum