phishing

Eşsiz cennet aranmaz projesi kapsamında din görevlilerine kahvaltı verildi

Eşsiz cennet aranmaz projesi kapsamında din görevlilerine kahvaltı verildi

Eşsiz cennet aranmaz projesi kapsamında din görevlilerine kahvaltı verildi
17 Ocak 2018 - 15:37

Sağlıklı Aile Sağlıklı Toplum Projesi kapsamında gerçekleştirilen Aile Seminerinde konuşan Afyonkarahisar İl Müftüsü Şükrü KABUKÇU, “Aile Yeryüzünün Cennetidir. Eşsiz cennet aranmaz”

Sağlıklı Aile Sağlıklı Toplum Projesi kapsamında, Afyonkarahisar Müftülüğü tarafından 13 Ocak Cumartesi günü Özdilek Uygulama Otelinde, kahvaltılı Aile Semineri gerçekleştirildi.

Diyanet İşleri Başkanlığımız Aile ve Dini Rehberlik Daire Başkanı Sedide Akbulut’un konuşmacı olarak katıldığı din görevlileri ve eşlerine yönelik düzenlenen seminere yoğun katılım olduğu görüldü.

“Eşsiz cennet aranmaz”

Seminerde açılış konuşması yapan İl Müftümüz Şükrü Kabukçu, toplumu din konusunda aydınlatma görevi olan görevlilerimizin de Diyanet ailesi içinde bir aile bilinciyle hareket etmesi gerektiğinin altını çizdi. “Önce aile” diyen Kabukçu, aileyi aile yapan unsurlardan yükü paylaşma, sorumluluk alma ve mahremiyet konuları üzerinde durdu. Sağlıklı olmayan bir aile sistemine sahip toplumların sağlıklı olmasının beklenemeyeceğini ifade eden İl Müftümüz, “aile bir büyüğümüzün deyimiyle yeryüzünün cennetidir” dedi ekledi: “Eşsiz cennet aranmaz. Aile olmadan cennet kuramayız. Dünya cenneti kuramayanlar ahirette de cenneti bulamaz.”

Nereyi mesken tutuyoruz?

Aile ve Dini Rehberlik Daire Başkanı Sedide Akbulut, yaptığı konuşmasında, mesken kelimesinin anlamı üzerinde durdu. Akbulut, “mesken, içinde sevgi ve rahmet varsa meskendir.” diyerek, yuvanın mesken olabilmesi için bu iklimin oluşmasının şart olduğuna dikkat çekerek, kimi insanların kahveyi, kimilerinin ise sokakları mesken tutması konusu üzerinde düşünülmesi gerektiğini belirtti.

“Aile, köşeleri birbirine dayanak olan bir üçgendir”

Katılımcılarla diyalog halindeki konuşmasının devamında ailenin geometrisini soran Akbulut, katılımcıların “ailenin daireye benzediği” şeklindeki cevaplarına karşılık olarak ailenin daireye benzemediğini, üyelerinin baş başa verdiği, birbirine dayanak olduğu bir üçgene benzediğini belirtti.

YORUMLAR

  • 0 Yorum