phishing

Eroğlu: Gediz'in su kalitesi yükseliyor

Eroğlu: Gediz'in su kalitesi yükseliyor

Eroğlu: Gediz'in su kalitesi yükseliyor
18 Kasım 2015 - 12:56

Orman ve Su İşleri Bakanlığı’nın sıkı takibi ile devam eden Gediz Havzası Koruma Eylem Planı çerçevesinde yapılan çalışmalar ile Gediz Nehri’nin su kalitesinde önemli iyileşmeler meydana geldiği bildirildi.

Gediz Nehri’ndeki kirliliği önlemek maksadıyla Mayıs 2008’de hayata geçirilen ve Aralık 2013’te güncellemesi yapılan Gediz Havzası Koruma Eylem Planı kapsamında çalışmaların hızla devam ettiğini belirten Orman ve Su İşleri Bakanı Veysel Eroğlu, “Gerek Bakanlığımız gerekse ilgili kurum ve kuruluşların sorumlu oldukları çalışmaları ben de çok yakından takip ediyorum. Yapılan çalışmalar neticesinde Gediz’in su kalitesinde önemli ölçüde iyileşme sağladık” dedi.

Eylem planının koordinasyonunu Orman ve Su İşleri Bakanlığı’nın üstlendiğini ifade eden Veysel Eroğlu, “Eylem planı ile su kaynaklarının korunması ve geliştirilmesi açısından gerçekleştirilmesi gereken çalışmalar eylem başlıkları altında belirlendi ve iş takvimine bağlandı. Bu işlerin takibi için ise bütün kurum, kuruluş, belediye, STK, üniversite ile ticaret ve sanayi odalarının temsilcilerinden müteşekkil Gediz Havza Yönetim Heyeti 2013 yılında kuruldu ve bu heyet düzenli olarak bir araya gelerek çalışmalarını yürütüyor” ifadelerini kullandı.●iha

YORUMLAR

  • 0 Yorum