phishing

Eroğlu Anadolu’ya hizmet yağdırıyor

Eroğlu Anadolu’ya hizmet yağdırıyor

Eroğlu Anadolu’ya hizmet yağdırıyor
08 Ağustos 2017 - 20:35

Eroğlu Anadolu’ya

hizmet yağdırıyor

 

Anadolu’yu karış karış dolaşarak hizmet götüren Orman ve Su İşleri Bakanı Prof. Dr. Veysel Eroğlu, Türkiye'nin her noktasında hizmetlerin artarak devam ettiğini belirtti. Eroğlu, Düzce’de ve Çorum’da temel atma törenlerine katıldı

 

KURTULUŞ-Orman ve Su İşleri Bakanı Prof. Dr. Veysel Eroğlu, Anadolu’ya hizmet yağdırmaya devam ediyor. Geçen haftayı doğu illerinde temel atarak ve yapımı tamamlanan tesisleri açarak geçiren Eroğlu, bu haftaya da hızlı başladı. 

DÜZCE’DE 73 MİLYON LİRA TUTARINDAKİ 6 TESİSİN TEMELİ ATILDI

Bilim, Sanayi ve Teknoloji Bakanı Faruk Özlü ve Orman ve Su İşleri Bakanı Veysel Eroğlu, toplu temel atma töreni için geldikleri Düzce'de bazı incelemelerde bulundu.

Temel atma töreninden önce Düzce Valiliği'ni, ziyaret eden Faruk Özlü ve Prof. Dr. Veysel Eroğlu, valilik bahçesinde fidan dikti.

Orman ve Su İşleri Bakanlığınca yapılan 73 milyon lira tutarındaki 6 tesisin temel atma törenini gerçekleştirdi.

Törende ayrıca, kent genelinde farklı eğitimler alan orman köylülerine sertifikaları da dağıtıldı.

ÇORUM’A HEYBEMİZ DOLU GELDİK

Daha sonra Çorum'a gelen Bakan Prof. Dr. Veysel Eroğlu, Vali Necmettin Kılıç'ı makamında ziyaret etti. Daha sonra basın toplantısı yapan Prof. Dr. Veysel Eroğlu, Çorum'a "heybeleri dolu" geldiklerini söyledi.

Kentte yapılacak yatırımlarla ilgili müjdeler veren Orman ve Su İşleri Bakanı Prof. Dr. Veysel Eroğlu, "Bugün 71 milyon liralık 7 tesisin temelini atacağız. Özellikle söz verdiğimiz Sungurlu Barajı'nın temelini atacağız. Bunun yanı sıra sulama ve taşkın koruma tesislerinin de temelini atacağız. Bal üretimi burada çok iyi gidiyor. Hatta Çorum balı, Çorum leblebisini tanıtımda geçecek gibi geliyor. Biz artık 'Çorum'un balı, Çorum leblebisi ile yenir' diye slogan üreteceğiz. Şimdiye kadar 97 köyde bal ormanı kuruldu, 25 köyde arazi hazırlığı yapılıyor, 51 köyde de proje çalışması yapılıyor. Dolayısıyla 170 köyde bal üretimi için bal ormanları yapılacak, bunun müjdesini veriyorum” diye konuştu.

MÜTEAHHİTLER İZİN YAPMAYACAK

Orman ve Su İşleri Bakanı Prof. Dr. Veysel Eroğlu daha sonra Çorum Saat Kulesi önünde düzenlenen DSİ tesisleri toplu temel atma ve orman köylülerine kullandırılan gelir getirici tür, Orköy kredi sertifikaları dağıtım törenine katıldı.

Buradaki konuşmasında, Bakanlıktan iş alan müteahhit firmalara uyarılarda bulunan Prof. Dr. Veysel Eroğlu, işlerin belirlenen tarihlerde bitmemesinin bahanesi olmadığını söyledi.

Bakan Prof. Dr. Veysel Eroğlu, şunları kaydetti:

"Müteahhit firmalar beni iyi dinleyin, sözleşmede belirtilen tarih bir gün bile geçerse işiniz feshedilecek. Talimat verdim, kusura bakmayın. Biz zamanla yarış ediyoruz. Bahane yok, siz şimdiden, temel atma töreni biter bitmez doğrudan şantiyeye geçin. İşinizin başına geçeceksiniz, gerekirse üç vardiya çalışacaksınız. Kurban Bayramı'nda da 10 gün tatil yok. 2 gün tatil yapacaksınız ve tekrar şantiyeyi kontrol edeceksiniz. Ben de Kurban Bayramı'nda 1 gün tatil yapacağım ve tekrar sizleri kontrol etmek için Türkiye'nin her tarafını inceleyeceğim”

‘HİZMETLERİMİZ ARTARAK DEVAM EDİYOR’

Temeli atılan tesisler hakkında bilgi veren Orman ve Su İşleri Bakanı Prof. Dr. Veysel Eroğlu, Türkiye'nin her noktasında hizmetlerin artarak devam ettiğini belirtti.

Sungurlu Barajı'nın yapımı için daha önce vatandaşlara söz verdiklerine işaret eden Bakan Prof. Dr. Veysel Eroğlu, Eroğlu DSİ, Orman ile Doğa Koruma Milli Parklar Genel Müdürlüklerince yapılacak tesislerin toplam maliyetinin 71 milyon lira olacağını sözlerine ekledi.

Daha sonra tesislerin temeli atılarak, çiftçilere sertifikaları dağıtıldı.

Törenin ardından Bakan Prof. Dr. Veysel Eroğlu, Çorum Belediyesi ve İl Başkanlığını ziyaret etti.

 

YORUMLAR

  • 0 Yorum